a

30 вер. 2010 р.

Критика Windows XP

Критика Windows XP

Для критики застосування деяких або всіх версій Microsoft Windows, див Критика Microsoft Windows.
[0]
[1]
Критика Windows XP угод з питань безпеки, продуктивності і наявністю активації продукту, які є специфічними для операційної системи Microsoft Windows XP.
Питання безпеки

Windows XP була піддана критиці за його уразливості до переповнювання буфера и і її чутливості до шкідливим програмам, таким як віруси, троянів і черв'яків. Микола Petreley для Регістра відзначає, що "Windows XP була перша версія Windows, щоб відобразити серйозні зусилля, щоб ізолювати користувачів системи, так що користувачі мають свої власні файли і обмеженими привілеями системи". [3] Проте, користувачі, за замовчуванням отримати обліковий запис адміністратора, який забезпечує необмежений доступ до основ системи. Якщо обліковий запис адміністратора буде зламана, немає межі для управління, який може бути пред'явлений протягом PC. Windows XP Home Edition також відсутня можливість керувати політикою безпеки і відмовляє в доступі до Локальні користувачі та групи корисності.
Microsoft керівництво заявили, що випуск оновлень безпеки, що часто призводить до поширення подвиги проти тих же недоліків, як крекери з'ясувати, які проблеми патчі виправити, а потім здійснювати напади на незахищені системи. Наприклад, в серпні 2003 Blaster хробака експлуатації уразливості присутні в кожному застарілих установки Windows XP, і була здатна скомпрометувати систему, навіть без втручання користувача. У травні 2004 року хробака Sasser розповсюдження за допомогою переповнення буферу в віддалених Дана послуга на кожній установці. Патчі для запобігання обидва цих відомих черв'яків вже був випущений Microsoft. Більш широке використання послуг Pack 2 та більш широке використання персональних брандмауерів можуть також сприяти тому, щоб такі черв'яки рідше. [5]

Багато нападу на Windows XP системи приходять у вигляді троянського коня вкладення електронної пошти, в яких містяться хробаки. Користувач, який намагається відкрити файл вкладення можуть стати мимовільною причиною інфікування свій власний комп'ютер, який потім може по електронній пошті черв'як більшій кількості людей. Відомі черв'яки такого роду, які інфіковані Windows XP системи включають в себе Mydoom, Bagle і Netsky. Для того, щоб перешкодити користувачам запускати такі програми, Service Pack 2 включає в себе додаток виконання служби, яка фіксує походження файли, завантажені з Internet Explorer або отримане у вигляді вкладення в Outlook Express. Якщо користувач намагається запустити програму завантажили з ненадійного зони безпеки, Windows XP з пакетом оновлень 2 запропонує користувачеві попередження.

Шпигунського та рекламного ПЗ є постійною проблемою в Windows XP і інші версії Windows. Spyware також турбота про Microsoft відносно пакет оновлення; Баррі Гофф, менеджер по продукції групи в Microsoft, сказав, що деякі шпигунські може призвести до комп'ютерів заморожувати після установки Service Pack 2. [7] У січні 2005 року Microsoft випустила безкоштовну бета-версія Windows Захисник яка видаляє шпигунське і рекламне програмне забезпечення з комп'ютерів.

Windows XP пропонує кілька корисних посібників, таких, як Windows Update, яке може бути встановлено до установки оновлення безпеки автоматично, і вбудований брандмауер. Якщо користувач не встановлює оновлення протягом тривалого часу після значок Windows Update відображається в панелі інструментів Windows автоматично встановить їх і перезавантажте комп'ютер сам по собі. Це може призвести до втрати збережених даних, якщо користувач відійшов від комп'ютера, коли всі оновлення встановлюються. З пакетом оновлень 2 дозволяє включити брандмауер за замовчуванням. Він також додає, збільшилася захисту пам'яті, щоб операційна система скористатися перевагами нових технологій і виконувати, вбудований в процесори, такі як AMD64. Це дозволяє Windows XP, щоб запобігти деяким подвиги переповнення буферу.

Користувальницький інтерфейс і продуктивність

[8]
Критики стверджують, що за замовчуванням Windows XP користувальницький інтерфейс (Luna) додає візуальні перешкоди і відходів, місця на екрані, пропонуючи ніяких нових функцій і працює повільніше. Прихильники нового інтерфейсу хвалити його завдання-орієнтована характер і автоматична угруповання пов'язаних вікон на панелі завдань, а також автоматичне приховування значків невикористаних в системному треї, щоб уникнути плутанини, а також відзначити, що в номінальному вираженні більш системні вимоги Windows XP дозволяє йому легко справитися із збільшеним попитом обробки. При зміні меню "Пуск" і відключити тематізаціі, можна повернутися до інтерфейсу Windows Classic. Це трохи швидше, [9] , але може вважатися менш візуально привабливим.

Найменший доступ користувачів (LUA) Помилки

Виправлена помилка LUA є сценарій, в якому користувачам з обмеженими правами не можуть виконувати певні дії, які вони повинні бути в змозі виконати. Наприклад, LUA користувачі не можуть змінити часовий пояс під Windows XP. Це повинно бути дозволено, тому що часовий пояс, що Windows XP виводить користувачеві просто косметична, а не такий же, як фактичний час, витрачений операційної системи. Крім того, Windows XP не дозволяє "Дата і час діалоговому вікні" Властивості для перегляду в режимі тільки для читання користувачем, LUA, який не має дозволу на зміну системного часу. Причина цього полягає в тому, що Windows інтерпретує Годинник реального часу даних (BIOS часу), а за місцевим часом, так що зміна часового поясу призвести до зміни параметрів обладнання, яка заборонена для неавторизованих користувачів. [11]
LUA помилок силу багатьом організаціям дозволити кінцевому користувачеві з більш високий рівень доступу, ніж це мало б бути необхідної відповідно до принципу найменших привілеїв. [12] Ці користувачі, отже, піддаються більшому ризику при використанні таких програм, як Internet Explorer, так як будь-який шкідливий код орієнтації уразливість в Internet Explorer також зможуть скористатися цим підвищеним рівнем доступу. Додати-на інструменти існують, що вирішення цього шляхом обмеження доступу конкретних процесів (наприклад, Internet Explorer, так і всього робочого столу), що й основний або обмежених користувачів. У разі suDown людини може бути підвищений до адміністратора для одного процесу, коли це необхідно.

Антимонопольне проблем

У світлі United States v. Microsoft випадку в результаті чого Microsoft звинуваченням у незаконному зловживають своєї операційної системи монополії придушують конкуренцію і на інших ринках, Windows XP залучив вогонь для інтеграції додатків користувачів, таких як Windows Media Player і Windows Messenger в операційну системи, а також його тісні зв'язки з Live ID сервіс Windows. [13]
У 2001 році ProComp - групи, що включає кілька суперниками Microsoft, у тому числі Oracle, Sun і Netscape - заявив, що об'єднання і розподіл Windows Media Player в Windows XP було продовження антиконкурентної поведінки Microsoft в [16] , і що інтеграція Windows Live ID (у Microsoft Passport раз) у Windows XP була ще одним прикладом Microsoft намагається отримати монополію на веб-служби С. [19] Обидва ці претензії були спростовані Асоціації для отримання конкурентних технологій (АСТ) і обчислювальна техніка промислова асоціація (CompTIA), і частково фінансується Microsoft. [21] [23] Бій ведеться на фронтах для кожної зі сторін було предметом гарячих обміну між Oracle Ларрі Еллісон і Microsoft Білл Гейтс. [25]

Microsoft відповіла на "Свободу Innovate" веб-сайту, [26] вказує на те, що в більш ранніх версіях Windows, Microsoft включила засоби, такі як дефрагментатор диска с, графічний з файловий менеджер, і TCP / IP стека, і не було заперечити, що Microsoft в даний час конкуренцію. Microsoft стверджувала, що ці кошти переїхав зі спеціального на загальний використання і, отже, належали в своєї операційної системи.

Для того щоб уникнути можливості судової заборони, який міг би відклав випуск Windows XP, Microsoft змінила умови ліцензування, щоб виробники ПК прибрати доступ до Internet Explorer (але не видалити). Конкуренти відхилив це як тривіальний жест. [28] Пізніше Microsoft випустила утиліту як частина з пакетом оновлень 1 (SP1), яка дозволяє іконки та посилання на інші програмні комплекси, такі як Internet Explorer, Windows Media Player і Windows Messenger (не плутати з аналогічною назвою Windows Live Messenger, колишній MSN Messenger), які будуть видалені. Самі компоненти залишаються в системі, Microsoft стверджує, що вони необхідні для основних функцій Windows (таких як система HTML-довідки і робочий стіл), а також, що видалення їх цілком може призвести до небажаних наслідків. Один критик, Шейн Брукс, стверджує, що Internet Explorer можуть бути видалені без негативних наслідків, про що свідчить його продукт XPLite. [30] Діно Nuhagic створив непотрібних програм для видалення компонентів з багатьох XP до установки продукту. [32]

Крім того, в перший випуск Windows XP, "Придбати Музика Онлайн" функція завжди використовується Microsoft's Internet Explorer, а не будь-який інший веб-браузер, який користувач може встановити в якості його / її за умовчанням. Під тиском з боку держави департамент Сполучених юстиції, Microsoft випустила патч на початку 2004 року, яке усунуло проблему.

25 вер. 2010 р.

Критика Windows Vista

Критика Windows Vista

Windows Vista, операційна система Microsoft випустила в у листопаді 2006 року отримав значну критику експертів і користувачів. Через проблеми з безпекою даних, продуктивності та активації продукту Windows Vista стала предметом цілого ряду негативних оцінок різних груп.

Безпека

У лютому 2008 року Bitlocker було показано, що вразливими для нападу холодної завантаження. [5] За даними дослідників, ризик може бути зменшений шляхом налаштування двофакторної аутентифікації (наприклад, PIN завантаження у зв'язку з TPM), шляхом відключення потужності в режимі очікування та використання обладнання, яке записує пам'яті під час POST, якщо операційна система не закрили чисто .
Контроль облікових записів користувачів

Наступні питання були підняті [6] [7] про новий User Account Control (UAC) технології безпеки: багато сторонніх програми третього не дотримуватися принципу найменших привілеїв, і тому повинні бути запущений в якості адміністратора, викликавши UAC підказки . Протягом деякого часу, Microsoft рекомендує, щоб програми бути написані для роботи в якості стандартного користувача. Тим не менше, оскільки майже всі користувачі є адміністраторами за умовчанням в попередніх версіях Windows, багато розробників помилково передбачається, що їх застосування буде завжди виконувати з цими привілеями, або не регресії перевірили свій код помилки LUA. [9] Microsoft додала файл і технологію віртуалізації реєстру, а також сумісності додатків прокладки зі скорочення кількості цих застарілих програм, які викликають UAC на екрані. [11]
Контроль облікових записів користувачів можна відключити через Панель управління, однак це також відключає розділення повноважень функції, такі як Internet Explorer 7 в захищеному режимі, який залежить від UAC для його роботи, і є ризик кладучи вміст файлів, які були раніше віртуальні, повертаючись до первісної встановленої версії цих файлів.

Вимога Підписування драйверів

64-розрядні версії Windows Vista дозволяє тільки підписаних драйверів для установки в режимі ядра; ця функція не може бути легко відключена системним адміністратором С. [13] [15]
Для того, щоб водій повинен бути підписаний, розробнику доведеться або платити Microsoft для водія повинен бути випробуваний WHQL тестування Microsoft в [17] , або, якщо WHQL тестування не є обов'язковим, щоб купити "Програмне забезпечення Видавець сертифікату" [19] , з яким підписати водія.

Після критики / претензії були зроблені щодо цієї вимоги:

що це дозволяє знизити в сумісності Vista застарілого обладнання [21]
що він забороняє експерименти з аматорських співтовариства. [23] Необхідні сертифікати Authenticode для підписання Vista драйвери дорогими і недоступними [25] для малих розробників, як правило, близько $ 400-500/year (від VeriSign).
що воно може існувати не тільки з міркувань безпеки, а також для забезпечення управління цифровими правами політики, особливо у відео Шлях охоронюваним [26] .
Непідписані драйвери, спочатку може бути встановлена за допомогою засобів, що входять в Vista, [28] , а також деяких утиліт сторонніх розробників, таких як Atsiv. [30] Проте Microsoft закрила цих способів виправлення KB932596 с, [32] який входить до Service Pack 1. Microsoft стверджує, що використання суворої обробки водій означає більше безпеки, в той час як критики [33] відзначають, що мало, якщо взагалі безпеки нападу проявляється в програмне забезпечення, драйвери, які майже завжди написано виробників обладнання.

Розробники UltraDefrag скаржаться на цю функцію, так як запобігає їх водій (ultradfg.sys) від навантаження. [36]

Дефекти в пам'ять захисту

Експерти з безпеки Олександр Сотіров і Марк Дауд розробили методику, яка обходить багато хто з нових гарантій захисту пам'яті в Windows Vista, такими як Address Space Layout рандомізації (ASLR). Результатом цього є те, що який-небудь вже існуючих помилок переповнювання буфера, що в Vista, раніше не експлуатаційні через таких функцій, тепер може бути використано зловмисниками. [38] [40] Це саме по собі не уразливості: як Сотіров зазначає: "Те, що ми представили це недоліки в механізм захисту.Він як і раніше вимагає атакується системи, щоб мати уразливості. Без присутності уразливості ці методи не дуже [виконати що-небудь] ". [42] Сотіров уразливості і Дауд використовувати у своїй статті як приклад було 2007 анімований курсор помилка, CVE -2007-0038.

Один дослідник безпеки (Dino Dai Zovi) стверджував, що це означає, що він "повністю гра закінчена" для забезпечення безпеки Vista. [44] , хоча Сотіров спростував, заявивши, що "статті, присвячені безпеки Vista як" зламаний "або" пропав, 'з' unfixable уразливості 'повністю відповідає дійсності.Одним з пропозицій, які я бачив у багатьох дискусій було те, що люди повинні просто використовувати Windows XP. Дійсно, в XP багато хто з цих захистів ми в обхід [такі, як ASLR] навіть не існує ". [45]

Цифрове управління правами

Ще одна поширена критика стосується впровадження нових форм управління цифровими правами (DRM) в операційній системі, зокрема, Відео Шлях охоронюваним (ПВП), яка включає такі технології, як з високою пропускною здатністю Digital Content Protection (HDCP) і Image Constraint Token ( ІКТ). Ці функції були додані в Vista з-за угоди між Microsoft і великих студій Голівуду. [48] Це буде стосуватися, серед іншого, відтворення захищеного контенту на HD DVD і Blu-ray диски, але він не буде включений принаймні до 2010 року.
Охоронювані Відео Шлях мандатів, що шифрування має використовуватися щоразу, коли зміст позначене як "захищені" поїде на посилання, де воно може бути перехоплено. Це називається доступної користувачеві шини (UAB). Крім того, всі пристрої, які вступають в контакт з преміум-контенту (наприклад, відеокарти), повинні бути сертифіковані Microsoft. [49] Перед початком відтворення всіх пристроїв, що беруть участь перевіряються по апаратних Функціональність Scan (HFS), щоб перевірити, якщо вони є справжніми і не були підроблені. Пристрої мають вимкнути або штучно погіршити якість будь-якого сигналу заходів, які не захищені HDCP. Крім того, Microsoft веде глобальний список оглядів пристрої, які були скомпрометовані. Цей список поширюється на ПК через Інтернет за допомогою звичайних механізмів оновлення. Єдиний ефект від скасовано водія функції є те, що на високому рівні захищеного контенту не буде грати, а всі інші функції, включаючи низький рівень чіткості відтворення зберігається. [50] [51]

Відомі критики

Пітер Гутман, експерт з питань безпеки комп'ютера з Університету Окленда, Нова Зеландія, випустила офіційний документ [53] , в якому він ставить такі запитання щодо цих механізмів:
Додавання шифрування номери пристроїв робить їх більш дорогими, витрати, які передаються користувачеві.
Якщо заходи не вважаються достатньо захищений медіа-індустрії, то навіть дуже дороге устаткування може вимагатися, щоб вимкнути (наприклад, S / PDIF-основі високого класу звукові карти).
Деякі нові з високою роздільною здатністю моніторів не HDCP-включений, навіть якщо завод-виробник може стверджувати зворотне.
Додаткові складнощі виробляє системи менш надійні.
Оскільки не захищених файлів мультимедіа, не підпадають під нові обмеження, користувачі можуть одержати привід для видалення захисту для того, щоб переглянути їх без обмежень, що первинна мета перемогти зміст у схемі захисту.
Механізми захисту, таких, як відключення або таких, що принижують гідність, видів діяльності, можуть бути викликані помилково або зловмисно, мотивуючи відмову в обслуговуванні ".
Скасування драйвер пристрою, який широко застосовується такий захід, що різке Гутмана сумніви Microsoft коли-небудь насправді робити це. З іншого боку, вони можуть бути змушені через їх правових зобов'язань кіностудії.
Стів Гібсон Гібсон Research Corporation заявила під час свого Security Now! показати, що він згоден з Пітера Гутмана в принципі, і те, що він пропонує, фактично точний опис того, що можна знайти в специфікації від Microsoft. [55]

Free Software Foundation провела кампанію під назвою "BadVista" проти Vista на цих підставах.

Реакція на критику

Ед Ботте, автор Windows Vista Inside Out, опублікував три частини блозі, який спростовує багато з претензій Гутмана. [57]
Ед Ботте критику можна резюмувати наступним чином:

Гутман нібито побудував свій документ за застарілою документації від Microsoft і джерела уживаних Інтернеті.
Гутман нібито цитати вибірково з специфікації Microsoft.
Гутман нібито робив ніяких експериментальних працювати з Vista, щоб довести свою теорію. Замість цього він робить помилкові припущення, а потім спекулює дико про їхні наслідки.
папери Гутмана, в той час, як представив серйозних досліджень, насправді всього лише думка шт.
Технологія письменник Джордж Оу стверджує, що в документ Гутмана залежить від ненадійних джерел і що Гутмана ніколи не використовував Windows Vista для перевірки його теорії. [59]

Гутман відповів як Ботте і НУ в одній з наступних статей., [61] в якому говориться, що центральний теза в статті Гутман не була спростована і відповіді Ботте є "дезінформацією"

Microsoft опублікувала в блозі на "Двадцять питань (і відповіді)" на Windows Vista Content Protection, маючи намір спростувати деякі аргументи Гутмана. [63]

Пола Сміта, Microsoft MVP, написав у відповідь на папері Гутмана, в якому він лічильників деякі з його аргументів. [65] Зокрема, він говорить:

Microsoft не винен у цих заходів. Компанія була вимушена зробити це, кіностудіями.
Шлях охоронюваних відео не буде використовуватися довгий час. Існує говорять, що угода між Microsoft і Sony, що Blu-Ray дисків не буде мандата в області захисту принаймні до 2010, можливо, навіть 2012. [67]
Vista не деградують або відмовитися від гри існуючі засоби масової інформації, компакт-диски або DVD. Охоронюваних шляхів дані, тільки якщо захищену контенту вимагає цього.
Користувачі інших операційних систем, таких як Linux або Mac OS X не буде мати офіційний доступ до цього преміум-контенту.
Microsoft також зазначив, що зміст механізмів захисту існують в Windows ще в Windows Me. [69]
Апаратні вимоги та показники

За словами Microsoft, "майже у всіх ПК на ринку сьогодні буде працювати Windows Vista", і багато комп'ютерів, що продаються після 2005 здатні працювати Vista. [71] [73] [75]
Багато що обладнання, яке працює в XP не працює, або працює погано в Vista, завдяки компанії виходять з бізнесу, відсутність зацікавленості у підтримці старого обладнання, а також зміни в драйвері моделей. [77] З пакетом оновлення 1 для Vista називається виправити багато з цих проблем. [79]

Швидкість

'S Hardware Том опублікованими в січні 2007 року, які показали, що Windows Vista виконується типових програм повільніше, ніж Windows XP з тією ж апаратної конфігурації. [81] Десять з 15 застосування тестів, які показали ефективність крапель не вважають радикальні зміни дизайну в Vista. Standard Performance Evaluation Corporation (SPEC або), творець таких випробувань, йдеться, що такі "результати не слід порівнювати, що утворюються під час роботи Windows XP, навіть якщо тестування проводиться з тією ж апаратної конфігурації." SPEC визнає, що Apple до яблук порівняння не може бути в таких випадках, як один виконану's Hardware Том, називаючи такі дослідження "невірний порівняння". [83] У двох випробуваннях за участю реальних додатків, WinRAR і Adobe Photoshop, Vista була швидше на 21,8% і 5,5% відповідно. Решта три критерії застосування показав незначне розходження між XP і Vista, як з вказівкою призводить менше 2% серед 3.

Файл експлуатаційні характеристики

Коли перший випущений в листопаді 2006, Vista виконуються операції з файлами, такі як копіювання і видалення більш повільними темпами в порівнянні з іншими операційними системами. Великий примірників, необхідних при переході з одного комп'ютера на інший, здавалося важкою або неможливою без обхідних шляхів, таких як за допомогою командного рядка. Ця нездатність ефективно виконувати основні операції з файлами приваблює сильну критику. [86] Після 6 місяців, Microsoft підтвердила існування цих проблем, випустивши спеціальну продуктивність і надійність поновлення [88] який пізніше був поширений через Windows Update, і включається до складу Service Pack 1. [90]
Тим не менш, один тест повідомили показати, що при одночасному підвищенні продуктивності в порівнянні з вихідною версією Vista, пакетом оновлень 1 не призводить до збільшення рівня продуктивності, що і Windows XP. [92] Разом з тим, що планові показники були допитані в рамках інших ZDNet. Ед Ботте та запитання колег методи його і дає орієнтири, які спростовують результати. [94]

Швидкодія ігор

На початку життєвого циклу в Vista, багато ігор показали падіння в рамках курсу в порівнянні з ситуацією в Windows XP. [96] [98] [101] Ці результати були значною мірою наслідком незрілості графіки Vista з переробки з драйверами одиниці, і вище Системні вимоги для Vista себе. [103] [105]
Деякі недавні критеріїв наводить на думку, що, за станом на середину 2008, Vista SP1 тепер нарівні з Windows XP в плані продуктивності гри. [107] Тим не менш, розробники ігор, рекомендовані вимоги до пам'яті на Vista все ще вище (зазвичай подвійний), ніж на XP. [109] [111] [114]

Роздування програмного забезпечення

Висловлювалися побоювання, що Windows Vista може містити
Роздування програмного забезпечення. Виступаючи в 2007 в університеті
Іллінойс, відомий інженер Microsoft Ерік Траут
сказав: "Багато людей думають про Windows, оскільки це великий,
роздутою операційної системи, і це може бути справедливим
характеристика, я до сих пір. Він сказав, що,
"За своєю суттю, ядра, і компоненти, які складають
дуже ядро операційної системи, насправді досить
порядок. " [116]
Колишній редактор PC World Ед Ботте висловив скептицизм
про претензії роздуватися, відзначивши, що майже кожен
операційної системи, Microsoft ніколи не був проданий
піддається критиці як "роздуті", коли вони перший вийшов, і навіть ті
в даний час розглядається як повна протилежність, наприклад
як MS-DOS. [119]

Vista здатна позов

Два споживачів Microsoft подала до суду в США Федеральний суд нібито "Windows Vista Capable" маркетингова кампанія була приманкою і перемикач тактика деяких комп'ютерах спочатку встановлений з Windows XP може бути запущений тільки Vista Basic, а в деяких випадках вони не працювати, навіть у Vista Basic користувачем прийнятною швидкості. У лютому 2008 року суддя Сіетл надано класу дій, відповідні статусу, що дозволяє всім покупцям у класі для участі в справі. [120] [122]
Дата виходу документів у справі, а також презентації Dell в березні 2007 року обговорили останні зміни в Windows Vista що дозволило апаратних бути сертифіковані, що потребують модернізації з метою використання Vista, і що відсутність сумісні драйвери змушені постачальників обладнання для аварійної з питань ", коли Vista було розпочато. [123] [124]
Це був один з декількох запуску Vista оцінки, включені в 158 сторінок розпечатав документів.
Ноутбук батареї

З новими можливостями Vista, критика спливли про використання батареї в ноутбуках працює Vista, яка може змити акумулятор набагато швидше, ніж Windows XP, скорочення часу роботи акумулятора. [127] З Windows Aero візуальні ефекти вимкнено, батареї дорівнює або менше, ніж Windows XP системи. [130] "З виходом нової операційної системи та її нові можливості та більш високі вимоги, більш високі енергоспоживання нормальний", а Річард Шим, аналітик IDC зазначила, що "коли Windows XP вийшла, це правда, і, коли Windows 98 прийшов з, це правда. " [133]
Працює з

Значні проблеми спливли з іншим програмним забезпеченням під управлінням Vista. За даними Gartner, "Vista була наполегливої побоювання, в деяких випадках доведено, що багато існуючих додатки повинні бути переписані для роботи в новій системі." [135]
Cisco повідомили, як кажуть, "Vista буде вирішити багато проблем, але для кожної дії, є реакція, а також непередбачені побічні ефекти і мутації. Мережі можуть стати більш крихкими. " [137] За словами PC World ", проблем із сумісністю програмного забезпечення, помилка турботи зберегти бізнес від переходу на Microsoft в новій ОС." [139] Посилаючись на "заклопотаність з приводу вартості та сумісності", Державний департамент Сполучених транспорту заборонено робочих переходу на Vista. [141] Університет Піттсбурга медичний центр, сказав, що розгортання (в Vista) значно відстає від графіка, тому що "кілька ключових програм як і раніше не сумісні, в тому числі хворий програмного забезпечення планування." [143]
За станом на липень 2007 року налічувалося понад 2000 програм випробування [145] , які сумісні з Vista. Microsoft опублікувала список застарілих програм, які відповідають їх "Працює з Windows Vista" спочатку стандарти, програмне забезпечення [147] , а також перелік програм, які відповідають їх більш жорсткими "Сертифіковано для Windows Vista" стандартів. [149] Проте за станом на липень 2007, проблем із сумісністю програмного забезпечення, все ще перешкоджають ухваленню Vista. [151] Microsoft випустила Application Compatibility Toolkit 5.0 додаток для мігруючих Vista-несумісних додатків, в той час як рішення для віртуалізації VirtualBox, Virtual PC 2007 або тих, від VMware також може бути використана в якості останнього засобу для продовження роботи Vista-несумісних додатків під попередніми версіями Windows.

Microsoft також надає Радник по переходу на Tool (. NET повинен бути встановлений і потрібне підключення до Інтернету), які можуть бути використані на існуючі системи XP драйвера прапор і питання сумісності заявки до переходу на Vista. [153]

Видалення оголосив функції

Microsoft також піддавалася критиці за видалення деяких серйозно обговорювали такі функції, як нового покоління Secure Computing бази травня 2004, WinFS в серпні 2004, Windows PowerShell в серпні 2005 року (хоча це і був випущений окремо від Vista до звільнити Vista, і в даний час включені У наступник Vista, Windows 7), Підтримка SecurID травня 2006, на комп'ютер синхронізації PC в червні 2006 року. [156] Початковий "три кити" в Vista були радикально змінені, щоб досягти дату релізу. [158]
Ціноутворення

світових цін Microsoft про Vista зазнала критики з боку багатьох, як занадто дорогий. [160] [162] [164] Різниця в ціні з однієї країни в іншу істотно відрізнятися, особливо якщо врахувати, що копію Vista можуть бути замовлені і відправлені по всьому світу зі Сполучених Штатів, це може заощадити від $ 42 (€ 26) і $ 314 (€ 200). У багатьох випадках різниця в ціні значно більше, ніж було у випадку з Windows XP. У Малайзії, ціни на Vista це близько RM799 ($ 244 / € 155). [166]
За поточним обмінним курсом, Великобританія споживачі можуть платити майже у два рази їх колегами зі Сполучених Штатів для того ж програмного забезпечення. [168]
[169]

З моменту випуску Windows Vista в січні 2007 року Microsoft знизила роздрібні і оновлення цін точки Vista значно. Спочатку Vista Ultimate продавалися за ціною $ 399. і Vista Home Premium на $ 239. Ці ціни з тих пір була знижена до $ 319 і $ 199 відповідно. [171]

Захисту програмного забезпечення платформи

Vista включає в себе розширений набір анти-копіювання технологій, заснованих на в Windows Genuine Windows XP Переваги, званий захист програмного забезпечення платформи (SPP). [173] У першій версії Windows Vista (без Service Pack 1), одним з основних компонентів цього була режимі обмеженої функціональності, який увійшов, коли він виявив, що користувач "не вдалося активації продукту", або, що їх копія "визначені в якості підроблених або не справжнім. " [175] Технологія була описана в Microsoft білого паперу таким чином:
[176]
Це був підданий критиці за те, що занадто драконівські, [178] [180] особливо з урахуванням недосконалою помилково-позитивних запис від імені попередника SPP, [182] , і принаймні один часовий недоступності сервера перевірки яких, як повідомляється прапором багато законні копію Vista і XP, як "Non-Genuine", коли Windows Update буде "реєстрація" і не "підтвердження" виклик. [184] [186]

SPP був значно змінений у Windows Vista Service Pack 1. Замість режимі обмеженої функціональності, установка Vista лівої неактивовану протягом 30 днів надає користувачеві кінь ширма, пропонуючи їм активувати операційну систему, коли вони увійти в систему, зміни робочого столу на твердих чорний колір кожну годину, і періодично попереджає користувачем про програмне забезпечення підробки з повідомленням повітряних куль. Крім того, поновлення класифікуються як факультативний, не можуть бути неактивовану копію Vista. [188] Microsoft стверджує, технічні бюлетень, що містить більш детальну інформацію про активації продукту для Vista. [190]

Продаж показник інфляції

За даними галузевих джерел, за станом на кінець липня 2008 Windows XP, як і раніше продаватися краще, ніж Windows Vista, особливо в бізнесі продажів. За даними HP, Microsoft це неетично, маніпулювання і роздування Windows Vista обсягів продажів. [192] [194] Менеджер HP наводиться в АПК:
[195]
Windows Ultimate Extras

Windows Vista Ultimate користувачі можуть завантажити ексклюзивний Windows Ultimate Extras. Ці доповнення були випущені набагато повільніше, ніж очікувалося, і тільки 4 доступна, починаючи з серпня 2009, майже три роки після Vista була випущена, що викликало негативну реакцію деяких користувачів, які оплачуються додатково в основному для обіцяв доповнень. [197] [199] [201]
Баррі Гофф, директор Windows Vista Ultimate щодо держав, які Microsoft, що вони несподівано затримується випустити кілька додаткових, але що "Microsoft планує випустити набір додаткових Windows Ultimate Extras, що він упевнений, буде радувати своєю пристрасною Windows Vista Ultimate клієнтів. " [203]
"Vistaster"

[204]
Vistaster це гра слів до стихійних лих і Vista. Термін був придуманий, як зневажливо замінити власне ім'я операційної системи Vista. Використання цього терміну популяризував його використання на Таємний щоденник Стів Джобс, [206] Технологія та поп-культури комедійної блог, де автор пише Деніел Лайонс в персоні засновника корпорації Apple Стів Джобс. Це використання з посиланням на провал Vista для задоволення продажів і очікування задоволеності клієнтів. Лайонс опублікував і статті в Forbes використовуючи термін, [208] і незабаром узяв в міжнародних засобах масової інформації: "Жорнал ді нотісіаш, [210] Радіо електронної Televisão Португалії, [212] "Насьйон" [214] Чосон ільбо ", [216] 163.com. [218]

21 вер. 2010 р.

Apple Чарівна Миша

Apple Чарівна Миша

Apple Magic Миша Multi-Touch миші виробляється і продається в Apple, [2] і було оголошено, і продали в перший раз на 20 жовтня 2009. [4] Apple Magic Миша першу миша споживачів мати кілька точок дотику можливостей. [5] Беручи після iPhone, IPod Touch, і Multi-Touch трекпад с, Чарівна Миша дозволяє використовувати жести, такі як зчитування та прокручування у верхній поверхні миші для взаємодії з настільними комп'ютерами. Реалізації декількох кнопок і прокрутка здійснюється практично без реальних фізичних компонентів.

Миші потрібно Mac OS X 10.5.8 і Bluetooth. Він може бути сконфігурований, як два гудзики лівша чи правша миші, але за замовчуванням є однієї кнопки. Він використовує лазер стеження для збільшення точності покажчик порівнянні з попереднім поколінням мишей Apple. [7] З моменту випуску він був включений разом з бездротовою клавіатурою з 2009 покоління IMac с, а також може бути придбаний окремо.

Початковий прийом Чарівна Миша виявилася неоднозначною, позитивну реакцію на свої функції прокручування [9] , але негативних реакцій на його нездатність середньою кнопкою (без додаткового програмного забезпечення), або викликати Expose, Dashboard або просторів (функцій, які пропонуються його попередник). [11] Багато хто з цих функцій може бути включений на Чарівна Миша з використанням інструментів третіх сторін.
Чарівна Миша також має відомі проблеми з підтриманням стабільного підключення до Mac Pro робочих станцій. [13]

Жести

Не всі жести підтримується на всіх операційних системах (зліва направо):
Натисніть
Дві натисніть на кнопку
360 °-прокручування
Екран зумом
Екран пан
Дві пальця
За допомогою програмного забезпечення сторонніх, жести можуть бути налаштовані і додав. [15]

Імпульс прокручування доступна в Snow Leopard тільки після установки оновлення програмного забезпечення.

Операційні системи

Mac OS X v10.5.8, v10.6.1 або пізнішої версії Бездротова миша Software Update 1.0. Це оновлення необхідно для Чарівна Миша на роботу.
Windows 7, Windows XP, Windows Vista за допомогою Boot Camp інструментів під Mac OS X. Для роботи з Windows 7, Mac OS X Snow Leopard необхідно як останні версії драйверів доступні тільки у версії Boot Camp, яка встановлюється на Mac OS X Snow Leopard.
Витяги з Boot Camp рідної Windows XP, Vista і Windows 7 водіїв, 32-розрядні і 64-бітових [17] (не підтримується Apple).
Linux за станом на 2.6.34-rc1 [19]

20 вер. 2010 р.

Критика Microsoft Windows

Критика Microsoft Windows


Різних версій Microsoft 'робочому столі операційної системи Windows, отримав багато критики з моменту створення Microsoft.

Критика, які застосовуються для кількох або всіх версій Windows

Годинники управління

Windows очікує, годинник реального часу на комп'ютері для запуску за місцевим часом. Починаючи з Windows NT сталося реєстру RealTimeIsUniversal=1 , але ця функція не підтримується в повному обсязі ще (у тому числі Vista), так що вона не може працювати в режимі реального часу годинник на Гринвічем, що може виявитися бажаним Наприклад, щоб уникнути проблем з підтримкою декількох операційних середовищах або зображення з диска і літній час, тому що Windows змін годинник реального часу, при переході до або від переходу на літній час. Тим не менш, інших операційних систем або інших випадках Windows не може знати, якщо годинник реального часу був змінений вже. Цей параметр був переглянутий під Windows Vista SP2, Windows 7 (RC) і Windows Server 2008 R2 (Beta). [2][4]
Файл порядок сортування

[5]
Починаючи з Windows XP, Microsoft представила новий логічний порядок сортування за замовчуванням для файлів в Windows Explorer файл менеджер, який може призвести до плутанини, програм і користувачів, які звикли покладатися на строгі буквено-цифрового порядок сортування. Існує не так просто, щоб повернутися до раніше порядок сортування. Це є особливістю продукту. [7] [9] Тим не менше, опцію можна додати за рахунок імпорту невеликі зміни реєстру. [11]
Приховування імен файлів і розширень

За замовчуванням Windows Explorer файл менеджер приховує розширення файлу С. Це може бути використано, щоб шляхом обману змусити користувачів працює шкідливих програм, що вони вже завантажені. Якщо комп'ютерний вірус називається "LOVE-ЛИСТ-FOR-YOU.TXT.vbs", наприклад, його ім'я буде відображатися як "любовний лист-FOR-YOU.TXT" і, як видається, в текстовий файл. Приховування великої кількості розширень можна відключити через меню налаштування, [13] , але деякі розширення будуть залишатися непоміченим, якщо користувач редагує реєстру. [15]
Віруси і мінімальні системні вимоги

Microsoft Windows була піддана критиці за те, що роздутий. [16] Нові версії Microsoft Windows потрібно більш потужне апаратне забезпечення для запуску, в порівнянні з попередніми версіями. Для отримання додаткової інформації, будь ласка, прочитайте розділі "Приклади" на цій сторінці роздуватися програмного забезпечення.
Стурбованість з приводу безпеки

Уразливості були виявлені існувати у версії Windows протягом тривалих періодів часу, перш ніж Microsoft випустила виправлення (патчі) для користувачів, щоб завантажити та встановити. Приклади включають в Windows віртуальної машини DOS (VDM) вразливість, не був відомий, Microsoft протягом 17 років [17] , і серйозну уразливість мереж, що Microsoft знала про за 200 днів до фіксації. [18] Windows була піддана критиці за те, що головною мішенню для найбільшу кількість шкідливих програм (більше 2 млн) у порівнянні з іншими операційними системами. [19]
Критика які застосовуються тільки до конкретної версії Windows

Для критики Windows 7, див прийом розділі Windows 7 статті
Для критики Windows Vista, див Критика Windows Vista
Для критика Windows XP, див Критика Windows XP
Для критики Windows 2000, див критики Windows 2000 статті
Для критики Windows Me, див. критику розділі Windows Me статті
Для критики Windows 9x, бачите недоліки розділ Windows 9x статті

18 вер. 2010 р.

Apple Mighty Mouse

Apple Mighty Mouse

Apple Mouse (раніше Apple Mighty Mouse) є багатопрофільним кнопкою миші USB виготовляється і продається Apple Inc. Було оголошено, і продали в перший раз на 2 серпня 2005, і версія Bluetooth була доступна з 2006 по 2009 рік. До Mighty Mouse, Apple продала лише одним натисканням кнопки миші з комп'ютерів, починаючи з Apple Lisa 22 роками раніше.

На 20 жовтня 2009, бездротової Mighty Mouse був замінений на сенсорний Чарівна Миша. Провідна версія пристрою залишається доступною, але був перейменований в "Apple миші" за станом на ту ж дату, у зв'язку з торговою маркою питань, з іншого виробник пристроїв під назвою "Mighty Mouse". [2]

Про миші

Mighty Mouse виготовлений з білого пластику і має вбудовувані Apple логотип на обличчя миші. Миша має 4 функціональні "клавіші": ліва ємнісний датчик, право ємнісний датчик, трек м'яч з датчиком тиску і стисніть датчики боку. Трек м'яч дає користувачам можливість прокручування сторінки або документа в будь-якому напрямку, прокат м'яча в потрібному напрямку. Двоє з вищезазначених джерел не фізичної кнопки. Швидше, сенсорний topshell (згаданих нижче), і вимірювання тиску трекбол дозволяють миші визначити, які сторони в даний час торкнувся або трекбола проводиться дюйма
В даний час Mac OS X є єдиною операційною системою, яка повністю підтримує миша. При використанні Mac OS X датчики можна налаштувати для запуску додатків або викликати функції операційної системи Apple, таких як Dashboard і Expose. Якщо не використовувати з Mac OS X, миша веде себе як 4 "кнопки" миші з вертикальної і горизонтальної прокрутки колеса. Є сторонніх драйверів (XMouse [3] , AppleM [4] ), які надають додаткові функції для користувачів інших платформ, таких як Windows.

Mighty Mouse не повідомляє Чи правий і лівий датчик активується одночасно. У самому справі, він повідомляє клацніть правою кнопкою миші тільки тоді, коли немає контакту пальця на лівій стороні миші. Це означає, що Mighty Mouse не підтримує миша chording, використовується програмне забезпечення для САПР, ігор та інших програм, де численні функції прив'язані до миші.

Версії і дати продажу

На 2 серпня 2005, Apple представила Mighty Mouse, за роздрібною ціною $ 49 [5] .
12 жовтня 2005 Apple почала постачання Mighty Mouse з кожним IMac, і 19 жовтня 2005 року з лінії G5 PowerMac також. Користувач має вибір перейти на бездротову клавіатуру Apple і Apple Бездротова миша.
25 липня 2006 Apple випустила бездротову Mighty Mouse [6] , яка використовує Bluetooth 2.0. Нова версія використовує дві батареї типу АА, але може працювати від однієї батареї АА для зниження ваги. Wireless Mighty Mouse продавалися за ціною $ 69.
На 7 серпня 2007, Apple трохи оновила Mighty Mouse, змінивши колір з обмеженням області на білий. Станом на вересень 2009, провідний версії миші Mighty витрати $ 49, а бездротова версія коштує $ 69.
На 20 жовтня 2009, Apple була змушена перейменувати Mighty Mouse Миша Apple через юридичних питань, пов'язаних з ім'ям.
Того ж дня, Apple оголосила і випустила абсолютно нову миша називається Apple Чарівна Миша, побудований на основі алюмінію з мультитач панель. Як trackpads на MacBook, ця нова версія також представив жести. Ця версія використовує дві батарейки АА і буде продаватися за ціною $ 69.
Номер моделі стара версія Mighty Mouse є MA272LL / A, і номер моделі нової Mighty Mouse є MB111LL / A.

Технічні характеристики

Сенсорний корпусом
360 градус включений інтерактивних м'яч трек
Чутливі боку "вичавити" області
Оптичний (LED) відстеження провідного версії
Лазерне стеження в бездротової версії
Працює з Macintosh, Windows і Linux ПК (бездротова версія Mac тільки)
Програмовані функції для 4 "кнопок"
Слухові зворотного зв'язку з вбудованим динаміком [7] [8]
Критика

Хоча Mighty Mouse може сенсі правого і лівого натискає на нього не представляється можливим прес обох датчиків одночасно. Користувач повинен навчитися піднімати палець лівої поверхні сенсора, перш ніж намагатися право кнопкою миші. [9]
Шарик прокручування в кінцевому підсумку стане забитий брудом і вимагають очищення. Хоча Є методи для очищення кулі без демонтажу миші деякі користувачі скаржаться, що Mighty Mouse важко чистити, бо механізм прокрутки м'яч важко розібрати. [11] [12]

Ім'я

До запуску пристрою Apple отримала ліцензію на ім'я "Mighty Mouse" від Viacom, CBS, а потім операцій, як власник серій мультфільму Mighty Mouse, назва була зареєстрована в США в якості товарного знака відносно різних товарів (наприклад, футболки та полівітаміни и) пов'язано з характером. [13] Однак, товарний знак не поширюється на комп'ютерній периферії, і CBS не буде застосовуватися до товарним знаком термін у США щодо комп'ютерних мишей до середини 2007 року. [14]
На 21 травня 2008 було оголошено, що Людина і машина Инк, постачальник клавіатур і мишей в лабораторії і лікарні, пред'явив позов корпорації Apple для товарного знака на його використання назви Mighty Mouse. [15] Людина і машина Инк було зареєстровано чотири або в очікуванні товарних знаків на різних комп'ютерних вказуючи відповідних технологій, у тому числі "Cool миша", "Дійсно Cool", "Людина і машина і дизайн". [16] Зокрема торгової марки Mighty Mouse в суперечці була першою поданої Людина і машина Инк, на 18 грудня 2007 з описом "Комп'ютерні пристрої керування курсором, а саме комп'ютерних мишей" - після подачі в CBS, але стверджуючи першого використання у 2004 році до впровадження пристроїв Apple.

Після заперечення по обидві сторони проти іншої, CBS потім відкликала свою заявку, що дозволяє Людина і машина зареєструвати товарний знак США для комп'ютерних мишей. [17] [18] У результаті, Apple перестали продавати мишей відповідно до "Mighty Mouse" імені 20 жовтня 2009, коли вона представила бездротову мишу Magic і перейменований в існуючу дротову миша "миша Apple". [19]

До речі, CBS була успішною в реєстрації "Mighty Mouse" в якості товарного знака для комп'ютерних мишей і в деяких інших країнах, включаючи Канаду, [20] , хоча Apple все-таки вирішили змінити назву продукту на міжнародному рівні.

13 вер. 2010 р.

Список компонентів Microsoft Windows

Список компонентів Microsoft Windows

Нижче наводиться список компонентів Microsoft Windows.

Налагодження та обслуговування

Компонент Опис Представлений
Панель управління
Панель управління Дозволяє користувачам переглядати і управляти основними настройками системи та елементи керування, такі як додавання пристроїв, установка й деінсталяція програм, управління рахунок з користувачем, спеціальних можливостей, і так далі. Windows 1.0
Диспетчер пристроїв Дозволяє користувачеві для перегляду і управління апаратними засобами, підключеної до комп'ютера, і контролювати те, що драйвер пристрою з використовуються. Windows 95
Центр мобільності Windows Централізація найбільш релевантної інформації, пов'язаної з мобільних обчислювальних систем. Windows Vista
Центр забезпечення безпеки Windows Централізація і звіти про стан антивірусного автоматичних оновлень, Windows Firewall, та інших пов'язаних із забезпеченням безпеки компонентів операційної системи. Windows XP SP2
Адміністрування
Консоль управління Microsoft Забезпечує системних адміністраторів і досвідчених користувачів з гнучким інтерфейсом, через який вони можуть настроювати і контролювати систему. Windows NT 4.0 Option Pack
Windows Система Assessment Tool Вбудований інструмент для тестування, яка аналізує різні підсистеми (графіка, пам'яті і т.д.), і використовує результати дозволяють в порівнянні з іншими системами Windows Vista, так і для програмного забезпечення оптимізації. Це номери на продуктивності комп'ютера, використовуючи індекс продуктивності Windows. Windows Vista
"Відновлення системи" Дозволяє відкат системних файлів, ключів реєстру, встановлені програми і т.д., у попередній стан у випадку збою системи. Windows Me
Середовища відновлення Windows Допомагає діагностувати і видужати після серйозних помилок, які можуть конфліктувати з Windows успішно завантажитися, або відновити комп'ютер в попередній стан за допомогою відновлення системи або резервної копії. Windows Vista
Windows дефрагментації диску Переробляє файли, що зберігаються на жорсткому диску, щоб зайняти прилеглих місць зберігання з метою оптимізації продуктивності комп'ютера. Windows 95, Windows 2000
"Перегляд подій" Дозволяє адміністраторам і користувачам переглядати журнали подій на локальному або віддаленому комп'ютері. Windows NT 3.1
Монітор надійності і продуктивності Дозволяє адміністраторам переглядати поточні надійність і продуктивність системи тенденцій з плином часу. Windows Vista
Logical Disk Manager Менеджер логічних томів, розроблений Microsoft спільно з Veritas Software. Windows NT 4.0 (в якості окремого інструменту) 2000 (включені в Management Console)
Редактор реєстру Зміни в реєстрі Windows. Windows 3.1
Планувальник завдань Дозволяє користувачам скрипт для запуску задач в задані проміжки часу Microsoft Plus! для Windows 95
Установка і розгортання
Windows Update Онлайн службу, яка забезпечує критичні оновлення, пакети оновлень, драйверів і інших оновлень. Зміна називається Microsoft Update також забезпечує оновлення програмного забезпечення для декількох продуктів Microsoft. Windows 98
Інсталятора Windows Формат упаковки і двигунів для встановлення, обслуговування та видалення програм. Включає в себе основи GUI, автоматичної генерації послідовності видалення і розгортання для корпоративних мереж. Windows 2000
ClickOnce Технології для розгортання. NET Framework основі програмного забезпечення через веб-сторінок, з автоматичною можливості оновлення. Призначений для кожного користувача тільки програми. . NET Framework 2.0
Інтерфейс користувача

Компонент Опис Представлений
Aero.msstyles Файл, який містить Aero теми Windows для Windows Vista і Windows 7. Windows Vista
Windows Shell Найбільш помітним і пізнаваним аспект Microsoft Windows. Оболонка контейнера, всередині якого весь графічний інтерфейс представлений, в тому числі на панелі завдань робочого столу Windows Explorer, а також багато частині діалогового вікна і ес-інтерфейс управління. У Windows Vista, нової композиції скло-як користувальницький інтерфейс під назвою Windows Aero було показано. Windows 1.0
Windows Explorer Надає інтерфейс для доступу до файлу з системою, запуск програм і виконання спільних завдань, таких як перегляд і друк фотографій. Windows 95
Windows Search Починаючи з Windows Vista, пошук раковин щільно інтегрованим компонентом Windows. Завантажувані Windows Desktop Search програмного забезпечення для Windows XP і більш старих версій. Windows Vista, файли для більш старих версій
Спеціальні папки Папки які представляються користувачеві інтерфейс, як абстрактне поняття, а не абсолютний шлях. Це дає можливість для програми, щоб знайти, де певні типи файлів можна знайти, незалежно від того, яка версія і мову операційної системи використовується. Див також Windows Shell імен. Windows 95
Меню "Пуск" Виступає в якості центрального точку запуску додатків. Вона забезпечує настроюється, вкладений список програм для користувачів для запуску, а також список останніх відкритих документів, шлях для пошуку файлів і отримати допомогу та доступ до системних налаштувань.За замовчуванням кнопки Пуск видно в будь-який час у лівому нижньому куті екрану. Windows 95
Панель завдань Бар додатків на робочому столі, яка використовується для запуску та моніторингу програм. Windows 95
Desktop Gadget Галерея Екран, щоб розмістити гаджети в будь-якому місці. Windows 7
Файл асоціації з Використовується, щоб відкрити файл з правильною програмою. Файлові асоціації можуть бути однозначно віднесені до конкретних дій, відомий як дієслова. Windows 3.0
Програми та утиліти

Компонент Опис Представлений
Засіб перенесення даних Windows Файл перекладу. Windows Vista
Windows календар Календаря і завдань відстеження додатків. Windows Vista
Windows Контакти Зберігає єдиний список контактів, які можуть спільно використовуватися кількома програмами. Windows Vista
Калькулятор Розрахунок застосування. Windows 1.0
Таблиця символів Утиліта для перегляду та пошуку символів шрифту, копіювати їх у буфер обміну і переглядати їх коди клавіш Alt Windows і Unicode імен Windows 3.1
Фарба Проста картина графікою. Windows 1.0
Блокнот Простий текстовий редактор. Windows 1.0
Оповідач Читач екрані утиліти, яка зчитує діалогові вікна і вікна контролю в ряд більш простих програм для Windows. Windows 2000
Sound Recorder Проста програма запису аудіо, що дозволяє записувати з мікрофона або гарнітури, а також зберігати результати в форматі WAVE і Windows Media Audio форматі, в деяких версіях Windows. Windows 3.1
Командний рядок Текстової оболонки (рядок командного інтерпретатора), який забезпечує інтерфейсу командного рядка операційної системи. Windows 1.0
WordPad Простий текстовий редактор, більш просунутий, ніж "Блокнот". Це номери для форматування та друку тексту, але не має проміжних функцій, таких як перевірки орфографії та тезаурус. Windows 95
Частина редактор Характер Утиліта для створення приватного використання символів, як це визначено в Unicode і Східної Азії різних схем кодування. Windows 3.1 + Східної Азії видання
Remote Desktop Connection Клієнт реалізації протоколу віддаленого робочого столу; дозволяє користувачам безпечно підключатися до комп'ютера з запущеними службами терміналів (Remote Desktop в Windows XP і Server 2003) і взаємодіяти з повною робочого середовища на цій машині, включаючи підтримку віддаленого принтерів, аудіо- , і диски. Windows XP, файли для попередніх версій Windows
Віддалений помічник Windows Дозволяє користувачеві тимчасово взяти на віддаленому комп'ютері через мережу або Інтернет, щоб запропонувати свою допомогу і вирішувати проблеми. Windows XP
Internet Explorer Графічний веб-браузер і FTP клієнт.Див також: IE1, IE2, IE3, IE4, IE5, IE6, IE7, IE8, характеристики, історія, видаленню, Browser Helper Object з Microsoft Plus! для Windows 95
Windows Mail Адреса електронної пошти і новинний клієнт. Windows Vista, Outlook Express була введена в Windows 98
Windows Fax і сканування Комплексного ING факс і сканування зображень застосування. Windows Vista, старшого з факсами і сканерами додатків були присутні в попередніх версіях Windows
Windows Media Player Цифровий медіа плеєр і медіа-бібліотеки, яке використовується для відтворення аудіо-, відео-ігри та перегляд зображень С. На додаток до медіа-плеєр, Windows Media Player включає можливість копіювати музику, а також копіювати музику з компакт-диска з, синхронізувати вміст за допомогою цифрової аудіо-плеєр (MP3 плеєр) або інших мобільних пристроях і дозволяє користувачам купувати або орендувати музики від ряду інтернет-магазин музики С. Windows 95
Фотогалерея Windows Додаток для керування фотографіями. Дозволяє користувачам організовувати свої цифрові колекції фотографій, на його думку Галерея, додаючи заголовки, рейтинг, підпису і мітки для користувача метаданих фотографій. Фотографії можуть бути адаптовані для експозиції, корекція кольору, зміна розмірів, обрізка, придушення червоних очей і т.д., а також дозволяє друкувати фотографії з допомогою майстер друку фотографій. Windows Vista
Windows Movie Maker Програмне забезпечення для редагування відео, яке призначене для використання в домашніх відеофільмів та редагування. Джерело кадри можна розділити на кліпи, і остаточний фільм, створений шляхом об'єднання декількох кліпів з ефекти, такі як переходи, титри / кредити, окремої звуковою доріжкою, хронологія розповіді т.д. Windows Me
Windows DVD Maker Фільм DVD кодування і авторинга програмне забезпечення. Windows Vista
Windows Journal Notetaking програма, яка дозволяє для створення рукописних заміток. Windows XP Tablet PC Edition, Vista
Windows Media Center Покликана служити-розважальним центром дому, можна розглядати з відстані до 3 метрів (~ 10 метрів) і контролюється за допомогою спеціально розроблених пульти дистанційного управління. Дозволяє користувачам переглядати і переглядати фотографії, відео і музику з локальних жорстких дисків, оптичних приводів, а також місця розташування в мережі, поряд з переглядом, записом і відкладені ігри у прямому ефірі. Особливості інтерактивний путівник телевізор з запланованими можливості запису. Може також використовуватися для візуалізації іншу інформацію (наприклад, спортивних змагань) в інтерфейсі. Windows XP Media Center Edition
Конференц-зал Windows -Точка програму співпраці однолітків, який дозволяє декільком користувачам почати співпрацю сесій. Підтримка настільних обміну, розподілу і спільного редагування документів, і надіслати нотатку для інших учасників. Windows Vista
Диспетчер завдань Windows Містить відомості про продуктивності комп'ютера і відображає інформацію про запущених додатків, процесів, мережевої активності, що увійшов в систему користувача, і надання послуг. Windows 3.0
"Очищення диска" Утиліта для ущільнення рідко використовувані файли і видалення файлів, які більше не потрібно. Windows 98
Тіньове копіювання Графічним інтерфейсом для служби тіньового копіювання, що дозволяє користувачам вибрати один з декількох версій файлу. Служба фонового копіювання створює кілька копій файлу, як вони змінюються з плином часу, так що користувачі можуть повернутися до попередніх версій. Windows Vista. Windows Server 2003 включені Попередні версії підтримується тільки для клієнтських комп'ютерів.
Snipping Інструмент Екран захоплення інструмент, який дозволяє приймати знімки екрану (так звані ножиці). Досвід Pack для Windows XP Tablet PC Edition 2005
Windows Server компонентів

Компонент Акронім Опис Підтримка
Windows Server домену Логічну групу комп'ютерів, які поділяють центральний каталог і базу даних користувачів. Всі версії Windows NT-розрядних версіях
Active Directory Нашої ери Набір технологій, представила з Windows 2000, яка дозволяє адміністраторам призначати в масштабах всього підприємства політику, розгортати програми на кілька комп'ютерів, а також застосовувати критичні оновлення для всієї організації. Active Directory зберігає дані і налаштування, пов'язані з організацією в центрі, організованому, базу даних. Мережі можуть варіюватися від невеликих систем з декількома об'єктами, у глобальному масштабі каталоги з мільйонами об'єктів.
Зміни, пов'язані теми: інтерфейсів служби Active Directory, гнучкий одну операцію, господар, IntelliMirror, Active Directory Application Mode Windows 2000, Windows Server 2003
Контролер домену DC, PDC, BDC Сервер, який відповідає на запити про перевірку справжності безпеки (вхід, перевірка дозволів і т.д.) в Windows Server домену. До Windows 2000, контролер домену був як основний контролер домену (PDC), з яких може бути тільки один з цією роллю, або резервного контролера домену (BDC). У Windows 2000 і пізніших поняття первинного і вторинного контролера домену були ліквідовані, частково, щоб підкреслити мульти-майстер реплікації технологія, застосовувана в Windows. Всі версії Windows NT-розрядних версіях
Групова політика Г. П., GPO Забезпечує централізоване керування користувачами і настройки комп'ютера в середовищі Active Directory. Груповий політики можна керувати цільової об'єкт в реєстрі, NTFS безпеки, аудиту та політики безпеки, встановлення програмного забезпечення, входу / виходу сценарії, перенаправлення папок, а також налаштування Internet Explorer. Параметри політики зберігаються в об'єкти групової політики (GPO), і можуть бути пов'язані з одним або кількома сайтами, доменами або організаційними одиницями.
Див також: Адміністративні шаблони з Windows 2000 і пізніших
Послуги Internet Information IIS Веб-сервер Windows NT сім'ї
Файлові системи

Компонент Акронім Опис Підтримка
Таблиця розміщення файлів FAT, FAT12, FAT16 Оригінальні системи файл використовується з MS-DOS. Стандартних файлових систем використовується з Windows 1.0 через Windows 95. Всі версії
FAT32 FAT32 Розширення для FAT підтримки більш великих розмірів диска. Стандартної файловою системою для Windows 98 і Me. Windows 95 OSR2, Windows 98, Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003, Windows Vista
NTFS NTFS Стандартна файлова система Windows NT, підтримує безпеку за допомогою доступу з контрольного списку, а також файлові системи журналювання і файлової системи метаданих. Windows 2000 додана підтримка точок повторної обробки (що NTFS з точки з'єднання і Single Instance Storage можливо), жорсткий зв'язок з, стиснення файлів, і розріджених файлів С. Шифрування даних здійснюється шифрованого файлової системи. Символічна зв'язок з transactioning і файлових операцій за допомогою транзакцій NTFS деякі функції нового Windows Vista. Windows 95 також підтримує читання NTFS розділів, через мережу. Windows NT, Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003, Windows Vista
ISO 9660 ISO 9660 ("CDFS") Переважною файлова система для CD-ROM і DVD-ROM засобів масової інформації. Windows включає підтримку для розширення Joliet та ISO 9660:1999 стандарту. ISO 9660:1999 є підтримується починаючи з Windows XP. MS-DOS і Windows 9x за допомогою розширень, таких, як MSCDEX.EXE (Microsoft CDROM Extension), спочатку в Windows NT
Universal Disk Format UDF Файлової системи для зберігання файлів на оптичних носіях. Вона являє собою реалізацію ISO / IEC 13346 стандартних (також відомий як ECMA -167). Він вважається заміна ISO 9660. Подальші версії Windows підтримали нові версії UDF. Windows 98, Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003, Windows Vista
HPFS HPFS Високопродуктивних файлових систем, що використовуються на OS / 2 комп'ютерів. Читати і писати можливостей у Windows 95 (де також перераховані комп'ютерної мережі у форматі NTFS диски, як "HPFS", хоча він не має прямого можливості NTFS). HPFS підтримує запис була прибрана з Windows NT 4.0 і Windows 98, і впала зовсім незадовго до виходу Windows 2000. Windows 95 (читання / запис), Windows 98, Windows NT (читання), 3,1 / 3,51 (читання / запис / завантаження)
Основні компоненти

Компонент Акронім Опис
Windows ядра (Windows NT) [0]
Ntoskrnl.exe Ядро Windows. Містить ядро і виконавчої шарах ядра, архітектуру, і несе відповідальність за такі послуги, як апаратної віртуалізації, обробки і управління пам'яттю і т.д.
hal.dll HAL Забезпечує і ручки взаємодії програмного і апаратного забезпечення за допомогою апаратних абстракцій.
Core процесів (Windows NT)
Система простий процес SIP Лічильник, який показує, яку кількість невикористовуваних потужностей процесора є в будь-який момент часу. Процес виконується у фоновому режимі і контролює поведінку смуги пропускання, займаної пам'яті і Windows файл підкачки віртуальної.
Session Manager Subsystem SMSS Виконує кілька критичних час операції завантаження, такі, як створення змінних оточення, починаючи CSRSS, а також виконання операцій копіювання файлів, які шикувалися в черги від особи завантаження системи (до перейменування файлових операцій). Під час роботи системи, вона обробляє захисту файлів Windows і створення сеанси через Winlogon.
Клієнт / Server Runtime Subsystem CSRSS У режимі користувача стороні підсистеми Win32. Надає можливості для додатків на використання Windows API.
Підсистеми локального адміністратора безпеки служби LSASS Відповідальний за дотримання політики безпеки в системі. Перевіряє користувачам входити в систему і створює маркери безпеки.
Winlogon Відповідальний за обробку безпечного ключове увагу, завантаження профілю користувача на вході в систему, і, можливо, блокування комп'ютера, коли заставка працює. У Windows NT системи до Windows Vista, Winlogon також відповідає за завантаження бібліотеки GINA, які відповідають збору облікових даних користувача.
Svchost.exe Родове назва головного процесу для служб, що запускаються з динамічно завантажуються бібліотек (DLL). Деякі процеси Svchost, як правило, присутня на машині Windows, кожне з яких працює в іншому контексті безпеки, в залежності від того, що привілеї, що міститься послуги вимагають.
Windows на Windows і WOW64 WoW Абстрактний шар, який дозволяє успадкованого коду працювати на більш сучасних версій Windows; зазвичай це означає, працює 16-бітна Windows додатків на 32-бітних Windows і 32-бітних програм на 64-бітних Windows.
Віртуальна машина DOS NTVDM Дозволяє MS-DOS програми для роботи на Intel 80386 або більше комп'ютерів, коли вже є інша операційна система працює і контролю обладнання. Введений в Windows 2,1, не доступні в будь-якій 64-розрядної версії Windows.
Система запуску (Windows NT) [1]
NTLDR, IA64ldr, WinLoad Завантажувач; виконує основні параметри ініціалізації системи, такі як завантаження рівень абстракції апаратного і часу завантаження драйверів пристроїв, до проходження контролю в ядро Windows. У версіях до Vista, NTLDR і IA64ldr також відображати меню користувача, якщо декілька операційних систем, визначені у файлі boot.ini, або якщо F8 натиснута.
Консоль відновлення Надає засоби для адміністраторів для виконання обмеженого кола завдань з використанням інтерфейсу командного рядка, в першу чергу для надання допомоги у відновленні ситуації, коли Windows не завантажується успішно.
ntdetect.com Використовується в процесі завантаження, щоб виявити основні апаратні компоненти, які можуть знадобитися в процесі завантаження.
Диспетчер завантаження Windows У Windows Vista і більш пізніх операційних систем, виводить меню завантаження користувачеві, якщо кілька операційних систем, налаштованих в системі завантаження даних конфігурації.
Графічна підсистема
Desktop Window менеджер DWM Відтворення введена в Windows Vista, яка обробляє композитинга і управляє спецефектів на екрані об'єкти в графічному інтерфейсі користувача.
Graphics Device Interface GDI / GDI + Складова ядро графіки для представлення графічних об'єктів і передачі їх на пристрої виводу, таких як монітори і принтери.
Windows КОРИСТУВАЧ Компонент Windows користувач надає основний інтерфейс, передача повідомлень і візуальних елементів.
Послуги

Цей список не покриває всі (див. також: Windows Services).
Коротке ім'я Служба ключовим ім'ям Опис Представлений
Активна служба Directory NTDS Мережева аутентифікація управління Windows Server 2000
Оповіщувач послуг Оповіщення Передає адміністративних сповіщень по мережі на клієнтських комп'ютерах, адміністраторів і користувачів. Windows NT
Рівень додатків
Gateway послуг ALG Забезпечує підтримку плагінів, які дозволяють мережевим протоколам проходити через брандмауер Windows і працювати за доступ до підключення Інтернету. Windows 2000
Управління додатками AppMgmt Процеси просить перерахувати, встановлювати і видаляти програми, встановлені на комп'ютері або через мережу розгорнута організації. Windows 2000
Фонова інтелектуальна
Послуги трансферу BITS Переклади файлів між машинами використанням вільну смугу пропускання мережі. Використовується в Windows Update, Windows Server Update Services і Systems Management Server для доставки оновлень програмного забезпечення з клієнтами, а також Windows Messenger. Windows XP
Оглядач комп'ютерів " Браузер Сканує сусідні комп'ютери в мережі і знаходить спільну ресурс С. Один з комп'ютерів виступає в якості основного браузера і постачає цю інформацію на інші комп'ютери призначений браузерів. [2] Windows для робочих груп
DLT може TrkWks, TrkSrv Використовується для відстеження посилань на файли на томах NTFS. Windows використовує ці послуги, щоб знайти пов'язані з нею файли, якщо вони перейменовано або переміщено (локально або на іншій машині). [4] Windows 2000
Розподілених транзакцій
Координатор MSDTC Дозволяє транзакційні компоненти бути налаштована через COM + шляхом координації операцій, які розподілені між кількома комп'ютерами та / або менеджерів ресурсів, таких як бази даних, черги повідомлень, файлові системи, а також інші угоди основі менеджерів з персоналу. [6] Windows 2000 і пізніших NT-засновані
DNS клієнта і сервера DNSCache / DNS Обслуговування клієнтів і вирішує кеш DNS імен. DNS-сервер має розпізнати імен DNS. Клієнт в Windows 2000 і пізніших NT основі,
Server в Windows NT 4.0 і більш пізніх NT-засновані
Журнал подій EventLog Зберігає і обробляє події, які можна переглянути у вікні перегляду подій. Частина services.exe. [8] Windows NT
Розширювана протокол аутентифікації EAPHost Забезпечує СРГ аутентифікації підключення клієнтів Windows 2000
Служба індексування CISVC Індекси вмісту і властивості файлів на локальному та віддалених комп'ютерах, забезпечує швидкий доступ до файлів за допомогою гнучких запитів мови. [10] Windows 2000 і пізніших NT-засновані
Мережа Location Awareness НОА Управляє мережевими конфігураціями та інформації, і повідомляє програми про зміни. Windows XP
Постачальник підтримки безпеки NTLM NTLMSSP Використання MS-CHAP протокол NTLM для інкапсуляції і обговорити варіанти для того, щоб забезпечити з підписом та печаткою зв'язку. Заборонені в даний час на користь автентичності Kerberos. Windows NT
PNRP PNRPSvc Постановляє, імена доменів за допомогою PNRP. Windows XP
Plug And Play PlugPlay Забезпечує Автовизначення та конфігурування апаратного забезпечення. Windows 2000
Диспетчер черги друку " Диспетчер черги друку Управляє принтера пристроїв і переміщує файли в пам'ять для друку. Windows 95, Windows NT
Середнє входу (Run As ...) Seclogon Дозволяє користувачам запускати програми з іншим користувачем, ніж той, який вони увійшли в с. Дозволяє без адміністративних облікових записів для виконання адміністративних задач. [12]
Security Account Manager SamSs Управляє облікового запису користувача інформаційної безпеки. Windows NT сім'ї
Система повідомлення про події SENS Монітори системних подій, таких, як мережі, енергетика, вході, виході і термінальні послуги зв'язку сесії і відключення, і надає їх для програм і інших компонентів системи. [14] Windows 2000
Планувальник завдань Графік Дозволяє користувачеві налаштувати розклад і автоматизованих завдань. Microsoft Plus! для Windows 95
TCP / IP NetBIOS Helper Lmhosts Включає підтримку NetBIOS через TCP / IP (NetBT) і служби NetBIOS назва резолюції. Windows NT сім'ї
Windows Audio AudioSrv Управляє звуковими пристроями для Windows-програм. Управління всіма аудіо функцій. Windows XP
Повідомлення про помилки Windows WERSvc Створює журнали помилок і повідомляє про помилки. У Windows Vista і більш пізніх, він повідомляє рішень. Windows XP
Windows Image Acquisition (WIA) STISvc Ручки сканера та камери ресурсів. Windows Me
Час Windows W32Time Синхронізація системного часу з зовнішніми серверами часу. З Windows Server 2003 вперед, повного і підтримки сумісних NTP надається. [16] Windows 2000
Windows Update WUAUSERV Забезпечує оновлення для операційної системи і її компонентів. Windows XP
Установки бездротового зв'язку WZCSvc (XP), WLANSvc Налагодження та управління 802,11 бездротових адаптерів. Windows XP, Server 2003 тільки
Messenger послуг Посильний Дозволяє користувачам відправляти спливаючих повідомлень на інші комп'ютери в мережі. Windows NT сім'ї
MSRPC RpcSs Забезпечує Remote Procedure Call (RPC) метод віддаленого доступу через Named Pipes. Windows NT сім'ї
Служба фонового копіювання томів VSS Створення декількох версій файлів, що змінюються. Отримані можливість зберігання знімків у стійких Windows Server 2003. [18] Windows XP
Брандмауер Windows /
Загальний доступ до Інтернету SharedAccess Internet Connection Sharing (Брандмауер) Windows 2000
Ігри

Компонент Опис Представлений
Chess Titans Версія в шахи. Windows Vista
! FreeCell
| Версія "Солітер".
| Win32s
| -
! Hearts
| Версія Hearts використовуючи чорні леді забив.
| Windows для робочих груп 3,11
| -

! Hold 'Em
| Версія провести Техас їх.
| Windows Ultimate Extras
на Vista Ultimate Windows
| -

! InkBall
| Ігри використанням використання пера або миші (у Windows Vista) для малювання ліній
і прямі кулі в отвори відповідного кольору.
| Windows XP Tablet PC Edition 2005
| -

! Mahjong Titans
| Версія Пас'янс Маджонг.
| Windows Vista
| -

! Microsoft Тінкера
| Гра-головоломка, в якій гравець управляє роботом з допомогою різних лабіринтів і перешкод курсів.
| Windows Ultimate Extras
на Vista Ultimate Windows
(Тепер можна завантажити безкоштовно)
| -

! Тральщик
| Версія сапера.
| Windows 3.1
| -

! Purble Плейс
| Навчальна гра для дітей, навчання розпізнавання образів, форм і кольорів.
| Windows Vista
| -

! Пас'янс
| Версія Косинка.
| Windows 3.0
| -

! Spider Solitaire
| Версія Spider Solitaire.
| Microsoft Plus!98
| -
|)

DirectX

Direct3D
DirectDraw
DirectInput
DirectMusic
DirectPlay
DirectShow
DirectSound
DirectX Media об'єктів
DirectX плагін
DirectX Video Acceleration
Мережа

Адміністративна частина
Розподілена файлова система
"Мережеве оточення" (раніше "Мережеве оточення")
Захист доступу до мережі
Послуги вилученої установки
Server Message Block
Служба управління правами Windows
Сценаріїв і командного рядка

Пакетний файл
CHKDSK
Cmd.exe
COMSPEC
Ipconfig
Чистий
Net Send
Netdom.exe: Windows Domain Manager
Netsh
Netstat
QBasic
Regsvr32
Robocopy
Консоль Win32
Windows Script Host
Windows PowerShell
XCOPY
Ядро

Commit заряду
Ядро Transaction Manager
Win32 теми інформаційний блок
. NET Framework

. NET зборів
. NET Мови
. NET метаданих
. NET Remoting
ADO.NET
ASP.NET
Бібліотеку базових класів
Common Intermediate Language
Загальної інфраструктури мову
Спільну мову Runtime
Загальна система Тип
Віртуальний Execution System
Windows CardSpace
Windows Communication Foundation
Windows Forms
Windows Presentation Foundation
Windows Workflow Foundation
Безпека

Компонент Опис Представлений
! AppLocker
| AppLocker використовує правила і властивості файлів забезпечують контроль доступу для програм.
| Windows 7
Professional, Enterprise і Ultimate видання
Windows Server 2008 R2
| -
! Шифрування диска BitLocker
| Повне шифрування диска, призначена для захисту даних, забезпечуючи шифрування для цілих томів.
| Windows Vista
Підприємства та Ultimate видань,
Windows Server 2008
| -
! Запобігання виконання даних
| Безпеки, яка призначена для запобігання застосування або послуги від виконавця
код не виконує, пам'яті регіону.
| Windows XP Service Pack 2
| -
! Файлова система EFS
| Драйвер файлової системи, яка забезпечує файлової системи на рівні шифрування.
| Windows 2000
| -
! Security Account Manager
| Бази даних зберігаються у вигляді файлів реєстру
| Windows NT 3.1
| -
! SYSKEY
| Утиліта, яка шифрує пароль хешірованного інформації в базі даних SAM
з використанням 128-розрядним ключем шифрування.
| Windows NT Service Pack 3 4,0
| -
! Контроль облікових записів користувачів
| Технології та комунальні інфраструктури безпеки спрямована на підвищення безпеки Microsoft Windows на
обмежують застосування програмного забезпечення для стандартних користувальницьких привілеїв, поки адміністратор не санкціонує збільшення.
| Windows Vista,
Windows Server 2008
| -
! Брандмауер Windows
| Утиліта, призначена для запобігання несанкціонованого доступу, дозволяючи уповноваженим зв'язку.
Раніше видання брандмауера Windows відомий як брандмауер підключення до Інтернету, який був
відключити за замовчуванням включають Windows XP звільнення.
| Windows XP Service Pack 2
| -
! Захисник Windows
| Безпеки, утиліти для попередження, видалення і карантину шпигунських програм в Microsoft Windows.
Ця утиліта замінена Основи безпеки Microsoft, доступні для безкоштовного скачування.
| Windows XP, Windows Server 2003
скачати
| -
! Windows Resource Protection
| Функція, яка захищає ключі реєстру і папок, на додаток до критичних системних файлів.
| Windows Vista
| -
|)
Заборонені компонентів і програм

(| Клас = "wikitable сортування" ширина = 100% | -! Компонент! Опис! Категорія! ширина = 100px | Вперше! ширина = 120px | остання [[Операційна система | ОС]] включено! Замінено | -! [[3D Pinball]] | гри пінбол відео версія від Full Tilt! Pinball.
| Гра
| Plus!95
для Windows 95
| Windows XP
| Ні
| -
! ActiveMovie
| Потокове мультимедіа технології
| API
| Windows 1995
| ---
| DirectShow
| -
! Cardfile
| Персональний інформаційний менеджер.
| Персональний органайзер
| Windows 1,0
| Windows ME
| Outlook Express, або
Windows Live Mail
| -
! DriveSpace
| Утиліта стиснення дисків.
| Стиснення даних
| MS-DOS
| Windows ME
| Ні
| -
! Файловий менеджер
| Програмний файл менеджер.
| Файловий менеджер
| Windows 3.0
| Windows NT 4.0
| Windows Explorer
| -
! HyperTerminal
| Зв'язки утиліту на низьких кінець версію HyperACCESS.
| Зв'язок
| Windows 1995
| Windows XP
| Ні
| -
! Hover!
| Відео-ігор у поєднанні бампера автомобілів і захопити прапор.
| Гра
| Windows 1995
| ---
| Ні
| -
! Інтернет Mail
та новини
| Адреса електронної пошти і новинний клієнт.
| E-пошта
| Windows 1995
| ---
| Outlook Express, або
Windows Live Mail
| -
! Інтерфейс управління середовищем
| Програма, яка може відтворювати медіа-файли і записувати звук, що проходить команд у вигляді рядків.
| API
| Windows 3.0
| ---
| Ні
| -
! Media Player
| Програмне забезпечення медіа-плеєра.
| Media Player
| Windows 3.0
| Windows XP
| Windows Media Player
| -
! Microsoft календар
| Особиста програма менеджера.
| Персональний органайзер
| Windows 1,0
| Windows 2000
| Windows календар, або
Windows Live Mail
| -
! Microsoft Diagnostics
| Інструмент представити детальну технічну інформацію про програмне забезпечення користувачів та апаратного забезпечення.
| Діагностика
| MS-DOS
| Plus!95
для Windows 95
| Microsoft інформаційна система
| -
! Microsoft Fax
| По факсу
| Факс
| Windows 1995
| Windows XP
| Windows Fax і сканування
| -
! Microsoft WinHelp
| Різних форматів для файлів допомоги, які можуть відображатися в браузері Microsoft WinHelp.exe довідки або WinHlp32.exe.
| Допомога
| Windows 3.0
| Windows XP
| Microsoft Довідка
| -
! NTBackup
| Вбудований резервної команди Microsoft Windows.
| Резервне копіювання
| Windows NT 4.0
| Windows XP,
Windows Server 2003
| Вікна Центр архівації та відновлення, Windows Server Backup
| -
! Outlook Express
| Електронної поштою клієнтського застосування.
| E-пошта
| Windows 1998
| Windows XP
| Windows Mail, або,
Windows Live Mail
| -
! Керівник програми
| Оболонки піддається цілеспрямованої графічний користувальницький інтерфейс, що складається з ікон (ярлики програм), розташованих в програму груп.
| GUI
| Windows 3.0
| Windows XP
| Windows Explorer
| -
! Реєстратор
(Macro Recorder)
|
|
|
|
|
| -
! Реверсі
| Версія реверсі.
| Гра
| Windows 1,0
| Windows 3.0
| Інтернет Реверсі тільки на
Windows ME і Windows XP
| -
! Перевірка системних файлів
| Утиліта, яка дозволяє користувачам сканувати і відновлювати файли корупції в системі Windows.
| Безпека
| Windows 1998
| Windows Server 2003
| Windows Resource Protection
| -
! Відео для Windows
| Мультимедійні програми рамки.
| API
| Windows 3.1
| Windows 1995
| DirectShow
| -
! Адресну книгу Windows
| Список контактів, які можуть спільно використовуватися кількома програмами.
| Зв'язатися з менеджером
| Windows 1995
| Windows XP
| Контакти Windows, або
Windows Live Mail
| -
! Windows календар
| Календаря.
| Особиста інформація
| Windows Vista
| Windows Vista
| Windows Live Mail
| -
! Захист файлів Windows
| Підсистеми операційної системи, спрямованої на запобігання програмами важливих файлів операційної системи.
| Безпека
| Windows Me, як
Захист системних файлів
| Windows XP
| Windows Resource Protection
| -
! Windows Mail
| Адреса електронної пошти і новинний клієнт.
| E-пошта
| Windows Vista
| Windows Vista
| Windows Live Mail
| -
! Windows Messaging
| Клієнт електронної пошти.
| E-пошта
| Windows 1995
| Windows 1995
| Пошта Інтернет та новини, або
Windows Live Mail
| -
! Windows Messenger
| Інтернет-месенджери клієнта.
| Обміну повідомленнями через Інтернет
| Windows XP
| Windows XP,
Windows Server 2003
| Windows Live Messenger
| -
! Windows Movie Maker
| Відео створення та редагування програмного забезпечення.
| Відео
| Windows ME
| Windows Vista
| Windows Live Movie Maker
| -
! Windows NetMeeting
| Відео клієнт-конференцій.
| Веб-конференція
| Windows 1995
| Windows XP
| Конференц-зал Windows
| -
! Фотогалерея Windows
| Фото управління, маркування, а також клієнтські кошти редагування.
| Фото
| Windows Vista
| Windows Vista
| Windows Live Photo Gallery
| -
! Windows перегляду зображень і факсів
| Програма для перегляду зображень.
| Фото
| Windows XP
| Windows XP
| Фотогалерея Windows,
Windows Fax і сканування або
Windows Live Photo Gallery
| -
! Створити Windows
| Текстовий редактор.
| Текстовий процесор
| Windows 1,0
| Windows NT 3.5
| WordPad
| -
|)
Інтерфейсів

ClearType
Media Foundation
Драйвер Windows Фонду
Windows Imaging Component
Інструментарій управління Windows
Різне (для категорії)

ActiveSync
Технології введення / виводу
Microsoft Agent
Prefetcher
ReadyBoost
Sync центр
Framework текстових сервісів
Universal Audio Архітектура
Колірна система Windows
Центр пристроїв Windows Mobile
Windows Rally
Реєстру Windows
Розпізнавання мовлення Windows
XML Paper Specification

11 вер. 2010 р.

MacBook Pro

MacBook Pro


MacBook Pro є лінія портативних комп'ютерів Macintosh з представив у січні 2006 р. Корпорація Apple MacBook Pro замінити PowerBook G4 і друга модель буде оголошено в Apple-Intel з перехідною економікою (після IMAC). MacBook Pro позиціонується у верхній частині сімейства MacBook. Є в даний час три моделі MacBook Pro: 13 -, 15 - і 17 - дюймовий.

Там були дві конструкції для MacBook Pro, як з використанням алюмінію. Перша конструкція була в значній мірі переносу зі PowerBook G4 і використовувати Intel Core центральний процесор с, на відміну від чіпів PowerPC G4, що використовуються в моделі замінити. Вона була випущена як 15-дюймова модель у січні 2006 року, після 17-дюймова модель у квітні того ж року. Ці оригінальні моделі отримав кілька оновлень і були модернізовані з Core 2 Duo процесорів у кінці 2006 року.

Другий "цільним" модель має більш конічні конструкції з самим корпусу виготовлені з одного листа алюмінію. Цей проект був представлений з 15-дюймовий MacBook Pro в жовтні 2008 року разом з 13-дюймовий MacBook цільним алюмінієвим. 17-дюймова модель була оновлена з однаковим дизайном у січні наступного року, а також впровадження вбудований акумулятор, який згодом був використаний в решті частини лінії MacBook Pro з червня, і в черговий MacBook з жовтня 2009 року. Apple оновила цільним лінію у квітні 2010 з Intel Core i5 і Core i7 процесорів в 15 - і 17-дюймові моделі, а 13-дюймові моделі зберегли Core 2 Duo процесорів.

Дискретні MacBook Pro


Початковий 15-дюймовий MacBook Pro був оголошений 10 січня 2006 Стів Джобс на конференції Macworld і сервіс. [2] 17-дюймова модель згодом відкрито на 24 квітня 2006. [4] Перший дизайн багато в чому пережиток PowerBook G4 і використовується Intel Core CPU с, на відміну від чіпів PowerPC G4 використовувати його попередником [6] . Це [7] глибше, [8] ширше, і [9] тонше, ніж 15-дюймовий PowerBook G4 алюмінію, а вага ж. [11] Інші зміни в порівнянні з PowerBook включати вбудовані веб-камера iSight і включення MagSafe, магнітних роз'єм живлення призначений для від'єднання легко витягнув, коли для запобігання весь ноутбук від зняв поверхні. Обидві ці функції були пізніше привів до MacBook. З метою задоволення тонкий форм-фактор MacBook Pro, швидкість оптичного приводу скоротилася вдвічі порівняно з PowerBook G4 і двошарові DVD письмовій підтримки був опущений. [12] [14]

Як у первісному 15 - і 17-дюймові моделі дискретного MacBook Pros приходять з ExpressCard/34 слот, який замінює слот PC Card знайшли в PowerBook G4. Всі дискретні 15-дюймові моделі мають два USB 2.0 порти і один FireWire 400, [15] , а 17-дюймові моделі мають три USB 2.0 порти, а також один порт FireWire 400. [16] Коли вперше, MacBook Pro не поставляються з FireWire 800 або S-Video порти, [17] [18] , хоча FireWire 800 була додана в наступній 15-дюймової моделі перегляду [20] і присутній у кожній версії 1917 -дюймовий дизайну. [21] S-Video здатність може бути досягнута за рахунок використання DVI на S-Video адаптер. [22] Зовнішні дисплеї до 2560 × 1600 пікселів) підтримуються за допомогою Dual-Link DVI порт. [23] Всі моделі оснащені вбудованим портом Gigabit Ethernet, Bluetooth 2.0 і 802.11a/b/g. [24] [25] Пізніше моделі містять у собі підтримку проекту 2,0 специфікації 802.11n [26] і Bluetooth 2.1.

Apple оновила MacBook Pro всій лінії на 24 жовтня 2006, включаючи Intel Core 2 Duo процесорів. [27] Об'єм пам'яті був подвоєний для кожної моделі, до 1 ГБ з низьким рівнем кінця 15-дюймових і 2 ГБ для високого кінця 15 - і 17-дюймових моделей. [28] FireWire 800 був доданий у 15-дюймових моделей. Жорсткий диск ємність була збільшена, хоча параметри відео карти залишилися колишніми. [29] MacBook Pro лінії отримав друге оновлення 5 червня 2007 з новою NVIDIA GeForce 8600M GT відеокарти і швидше параметри процесора. [31] [32] Світлодіодним підсвічуванням був доданий 15-дюймовий екран моделі, а її вага був знижений з [33] , щоб [34] . [35] Крім того, швидкість системної шини передніх була збільшена з 667 МГц до 800 МГц. На 1 листопада 2007, Apple додала можливість 2,6 ГГц Санта-Роза-платформи Core 2 Duo CPU, а також змінена накопичувачі на жорстких дисках. [36]



На 26 лютого 2008, MacBook Pro лінії знов оновлюється. [37] [39] Світлодіодним підсвічуванням була додана в якості опції за 17-дюймову модель. [40] Процесори були оновлені з метою "Penryn" ядра, які побудовані на 45 нм технології (65 нанометрів "Merom" ядра були використані раніше), а також жорсткий диск і пам'ять потенціалу були підвищені. [41] Multi-торкнутися можливостей, вперше з MacBook Air на початку цього року, було залучено понад Pro's трекпад MacBook. [42] На момент введення 15-дюймовий MacBook Pro цільним по 14 жовтня 2008, дискретна модель з тим же розміром екрану було припинено, а 17-дюймові моделі дискретного і раніше продається. [44] Дискретної моделі було припинено 6 січня 2009, коли 17-дюймовий MacBook Pro був також оновлений з цільним будівництва. [46]

Прийом

Після звільнення оглядачів відзначили збільшення швидкості на MacBook Pro в порівнянні з PowerBook G4, а також поліпшення бездротової роботи. [47] Рецензенти були вражені з приростом продуктивності, пропоновані 15-дюймовий MacBook Pro протягом PowerBook G4. Іноді дві або три рази підвищення продуктивності було видно; [48] , наприклад, 3D-рендеринга програма Cinema 4D XL в 3,3 рази швидше [49] і час завантаження більш ніж у два рази. [50] MacBook Pro в цілому працює краще на роботу аналізатора утиліта тести, Xbench і Cinebench більш PowerBook G4. [51] Незважаючи на кілька пікселів по горизонталі були втрачені (1440 × 900 в MacBook Pro, а не 1440 × 960 в PowerBook), якість екрану було відзначено в якості "не менше, ніж зоряних" одним опонентом, з яскравими, чіткими, і справжнє обличчя. [52] Максимальна яскравість екрану була збільшена на 67 відсотків у порівнянні з PowerBook G4, те, що відгуки хвалили поряд з відмінною горизонтальні кути огляду і матові варіанти. [53] Батарея виявилася триває близько 3,5 годин на одній зарядці, схожі на PowerBook його заміни, а також відгуки оцінили функціональність адаптер харчування MagSafe представив разом з MacBook Pro. [54] Клавіатура з підсвічуванням і великий трекпад отримав позитивні відгуки, а також, як і практично безшумна робота машини. [55] [56]
Рецензенти прокоментував в загальній продуктивності ноутбука, але піддали критиці рішення underclock ATI Mobility Radeon X1600 відеокарти приблизно на 30 відсотків своєї первісної швидкості. [57] Ноутбук Було також відзначено, для виконання трохи спекотно. [58] [59] Скарги включені все важче модернізації системи пам'яті в порівнянні з дорослими Apple ноутбуків. [60] Оскільки розміри для 15-дюймового MacBook Pro були оптимальної незначно відрізнятися від 15-дюймовий PowerBook G4, аксесуарів, таких як ноутбук рукава не є взаємозамінними між цими двома моделями. [61] Крім того, невелике мерехтіння Було також відзначено, коли екран на низьких налаштуваннях яскравості. [62] Крім того, незважаючи на додавання 10 ват-годину з (з 50 в PowerBook G4 до 60), термін служби батарей в середньому, склав трохи більше 3 годин, приблизно стільки ж, PowerBook G4. [63] Це було пов'язано з більш потужними Core Duo CPU. [64] Опоненти розраховували приблизно годину більше терміну служби акумулятора, але відзначив, що батареї було вже близько нарівні або краще, ніж конкуренція. [65] Хоча додавання MagSafe зарядного пристрою була виражена вдячність за порятунок ноутбуків від падіння на підлогу, коли шнур живлення спіткнувшись, вона виявилася дуже легко відключити в деяких випадках призводить до подразнення загальною для рецензента. [66]

Технічні характеристики

Припинений Ток
Таблиця моделей
Компонент Intel Core Duo Intel Core 2 Duo
Модель На початку 2006 року [68] [70] [72] Наприкінці 2006 [74] Середина 2007 [76] Кінець 2007 року [78] Початок 2008 року [80] Пізно 2008
Дата виходу (ів) 6 січня 2006 (15 "), [81] 24 квітня 2006 (17 ") [82] 24 жовтня 2006 [83] 5 червня 2007 [85] 1 листопада 2007 [87] 26 лютого 2008 [89] 14 жовтня 2008 [91]
Модель номер (и) MA463 * / або MA464 * / A; MA600 MA601 * або *; MA092 * / MA609 *, MA610 * або MA611 * / MA895 *, MA896 * або * MA897 MA895 * / A, MA896 * / або MA897 * / MB133 * / A, MB134 * / A, або MB166 * / A MB766 * / A
Дисплей [92] 15,4 ", матова або глянсова, LCD, 1440 × 900 (широкоекранне зображення) 15,4 ", матова або глянсова, LCD, 1440 × 900 (широкоформатний), зі світлодіодним підсвічуванням [93]
17 ", матова або глянсова, LCD, 1680 × 1050 (широкоекранне зображення) 17 ", матова або глянсова, LCD, 1680 × 1050 (широкоекранне зображення)
Факультативний 1920 × 1200 (широкоекранне зображення) 17 ", матова або глянсова, LCD, 1680 × 1050 (широкоекранне зображення)
Додатково зі світлодіодним підсвічуванням, 1920 × 1200 (широкоекранне зображення) 17 ", матова або глянсова, LED-підсвіткою, 1920 × 1200 (широкоекранне зображення)
Графіка
з Dual-Link DVI ATI Mobility Radeon X1600 з 128 МБ або 256 МБ GDDR3 SDRAM NVIDIA GeForce 8600M GT з 128 МБ, 256 МБ або 512 МБ GDDR3 SDRAM NVIDIA GeForce 8600M GT з 256 МБ або 512 МБ GDDR3 SDRAM NVIDIA GeForce 8600M GT з 512 МБ GDDR3 SDRAM [95]
Жорсткий диск [96] 80 Гб, 100 Гб або 120 Гб Serial ATA, 5400 об / хв
Додатковий 100 Гб 7200 об / хв або 120GB 5400 об / хв. 120 Гб, 160 Гб або 200 Гб Serial ATA, 5400 об / хв
Додатково 100 ГБ, 7200 об / хв. 120 Гб або 160 Гб Serial ATA, 5400 об / хв
Факультативний 250GB, 4200 об / хв або 160 ГБ, 7200 об / хв. 120 Гб або 160 Гб Serial ATA, 5400 об / хв
Додатково 250 ГБ, 5400 об / хв або 200 ГБ, 7200 об / хв. 200 Гб або 250 Гб Serial ATA, 5400 об / хв
Додатковий 200 Гб 7200 об / хв або 300 ГБ 4200 об / хв. 320 Гб Serial ATA, 5400 об / хв
Додатково 320 ГБ, 7200 об / хв або 128 ГБ SSD.
Процесор 1,83 ГГц (T2400), 2,0 ГГц (T2500) або 2,16 ГГц (T2600) Intel Core Duo Yonah з 2 МБ вбудованої L2 кеш 2,16 ГГц (T7400) або 2,33 ГГц (T7600) Intel Core 2 Duo Merom з 4 МБ вбудованої L2 кеш 2,2 ГГц (T7500) або 2,4 ГГц (T7700) Intel Core 2 Duo Merom з 4 МБ вбудованої L2 кеш 2,2 ГГц (T7500) або 2,4 ГГц (T7700) Intel Core 2 Duo Merom з 4 МБ вбудованої L2 кеш
Додатково 2,6 ГГц (T7800) з 4 Мб на чіпі L2 кеш 2,4 ГГц (T8300) Intel Core 2 Duo Penryn з 3 Мб на чіпі L2 кешу, або 2,5 ГГц (T9300) з 6 МБ вбудованої L2 кеш
Додатково 2,6 ГГц (T9500) з 6 МБ вбудованої L2 кеш 2,5 ГГц (T9400) Intel Core 2 Duo Penryn з 6 Мб на чіпі L2 кеш
Додатково 2,6 ГГц (T9500) з 6 МБ вбудованої L2 кеш
Пам'ять 512 Мб (2256 МБ) або 1 ГБ (2512 МБ) 667 МГц, PC2-5300 DDR2 SO-DIMM SDRAM
Можливість розширення до 2 ГБ [97] 1 ГБ (2512 МБ) або 2 Гб (2 1 ГБ) 667 МГц, PC2-5300 DDR2 SO-DIMM SDRAM
Розширювана [98] до 4 Гб, але тільки 3 ГБ адресованих [100] 2 Гб (2 1 ГБ) 667 МГц, PC2-5300 DDR2 SO-DIMM SDRAM
Розширювана [101] до 6 Гб [102] [104] 4 Гб (2 2 ГБ) 667 МГц, PC2-5300 DDR2 SO-DIMM SDRAM
Розширювана [105] до 8 Гб, але тільки 6 Гб адресованих.
Шина 667 МГц 800 МГц
Дисковод компакт-дисків [106] Combo привід: 8 × читати DVD, 24 × CD-R і 10 × запису компакт-дисків
SuperDrive: 8 × DVD-DL диски читає. 4 × DVD + /-R і RW запису. 24 × CD-R і 10 × запису компакт-дисків
(Необов'язково для 15-дюймових)
SuperDrive: 4 × DVD + R пише, 8 × DVD + /-R читати, 4 × DVD + /-RW пише: 24 × CD-R, а також 10 × запису компакт-дисків (17-дюймові) SuperDrive: 2,4 × DVD + R DL пише, 6 × DVD + /-R читати, 4 × DVD + /-RW пише: 24 × CD-R, а також 10 × запису компакт-дисків або 4 × DVD + R DL пише, 8 × DVD + /-R на читання / запис, 4 × DVD + /-RW пише: 24 × CD-R, а також 10 × запису компакт-дисків SuperDrive: 4 × DVD + R DL пише, 8 × DVD + /-R на читання / запис, 4 × DVD + /-RW пише: 24 × CD-R, а також 10 × запису компакт-дисків SuperDrive: 4 × DVD + R DL пише, 8 × DVD + /-R на читання / запис, 8 × DVD + RW пише, 6 × DVD-RW пише: 24 × CD-R, а також 16 × запису компакт-дисків
AirPort Extreme Комплексна 802.11a/b/g (AR5007 чіпсета) Комплексна 802.11a/b/g і Draft-N (п відключений за замовчуванням) [107] [109] [111] (AR5008 чіпсета) Комплексна 802.11a/b/g і Draft-N (п включений) (AR5008 або чіпсет BCM4322, в залежності від ревізії)
Акумулятор 60-ват-годину знімним літій-полімерний акумулятор (15 ") [112]
68-ват-годину знімним літій-полімерний акумулятор (17 ")
Вага [113] (15 "), [114] (17 ") [115] (15 "), [116] (17 ") [117]
Розміри [118] широкий × [119] глибокі × [120] (15 ") [121]
[122] широкий × [123] глибокі × [124] (17 ")
Unibody MacBook Pro


14 жовтня 2008, в записну книжку, орієнтованих на події в штаб-квартирі Apple, новий 15-дюймовий MacBook Pro був оголошений Завдяки цільним алюмінієвих конструкцій і конічні боку, аналогічні MacBook Air. [126] Цей метод будівництва, що отримав назву "точність цільним алюмінієвим корпусом" на Apple, як правило, скорочується до "цільним". [128] Всі MacBook Pro порти були переведені на лівій стороні корпусу. Слот оптичного дисковода був перенесений з лівого на правий бік, схожий на MacBook. Відкрите побачив велике оновлення; Apple вирішила поставити дві нові відеокарти, MacBook Pro, NVIDIA GeForce 9600M GT з 256 або 512 чи МБ виділеної пам'яті і GeForce 9400M з 256 Мб виділяється з оперативної пам'яті. [129] FireWire 400 Порт був видалений, але порт FireWire 800, була збережена, і порт DVI був замінений DisplayPort судини Mini. [130] Оригінальні цільним реліз MacBook Pro оснащені прийшов користувач знімною батареї, із заявленою 5:00 заряду. [131] У нормальних умовах експлуатації, батареї трохи менше 4 годин у повідомленні. [132] Apple заявила, що акумулятор буде тримати 80 відсотків його заряду після 300 перезарядок. [134] [136]

На Експо основних MacWorld по 6 січня 2009, Філ Шиллер оголосив про 17-дюймовий MacBook Pro з цільним будівництва. Ця версія розходиться з його 15-дюймовий брат з покриттям антивідблиску "матовою" варіант екрану і без користувачем знімний літій-полімерний акумулятор. [138] Apple підтвердила, дизайн батарея була на відміну від існуючих акумулятора ноутбука. Замість традиційних круглих клітин усередині корпусу, літій-іонні полімерні акумулятори мають форму і встановлені в кожен ноутбук, не втрачаючи просторі. Адаптивна зарядки продовжують термін служби батареї, яка використовує чіп для оптимізації потоку заряду для зменшення зносу і старіння. [139] У порівнянні з попередньою ітерації, батареї для 17 "версія котируються на 8 годин, при цьому 80 відсотків цього заряду після 1000 циклів звинувачення. Ця батарея не призначена для користувачів, знімні; цьому анулює гарантію. [140]

На Worldwide Developers Apple-конференції (WWDC) по 8 червня 2009 року було оголошено, що 13-дюймовий цільним MacBook буде підвищений і ребрендинг, як MacBook Pro, [142] , залишаючи тільки білого полікарбонату MacBook в лінійці MacBook. [144] Було також оголошено, що всі лінії MacBook Pro буде використовувати без користувачем знімний акумулятор, успадковані від 17-дюймового MacBook Pro. [146] Оновлений MacBook Pro тринадцятий 15-дюймові будуть поділені до стверджував 7:00 автономної роботи, а 17-дюймові будуть тримати її 8-у годину. [147] [148] Деякі джерела навіть повідомили, до 8 годин роботи від батареї на 13 - і 15-дюймовий MacBook Pros при випадковому використанні, [150] , а інші повідомили, близько шести годин. [151] Як і 17-дюймовий MacBook Pro, Apple претензії, що вони будуть тривати близько 1000 циклів зарядки в той же час з 80 відсотків від їх ємності. [153] карти варіанти графіка залишилася на колишньому від попередньої версії, хоча 13-дюймовий, [155] та базової моделі 15-дюймових, прийшли тільки з GeForce 9400M GPU. [157] Екрани були також покращені, отримати заявив "60% більше, колірна гама". [158] [159] Всі ці моделі в середині 2009 також включає порт FireWire 800 і все, крім 17-дюймових моделей (яка зберегла слот ExpressCard/34) буде отримувати слот для карт SD. [160] 17-дюймова модель збереже своє гніздо ExpressCard. [161] Для 13-дюймового MacBook Pro, слот замку Кенсінгтон був перенесений на правій стороні комп'ютера тіла. [163]

На 13 квітня 2010, MacBook Pro побачив інше оновлення. [165] Intel Core i5 і Core i7 процесорів и були введені в 15 - і 17-дюймових моделей, а 13-дюймовий зберегти Core 2 Duo з збільшенням швидкості. [166] Блок живлення був змінений [168] і високою роздільною здатністю (1680 × 1050) було оголошено як варіант для 15-дюймових моделей. [170] Для відео з карти, 13-дюймовий отримали Вбудована підсистема NVIDIA GeForce 320M графічний процесор (GPU) і 256 Мб поділюваної пам'яті, а 15 - і 17-дюймові моделі були переведені на GeForce GT 330, або 256 або 512 МБ виділеної пам'яті. [171] 15 "і 17" моделі мають інтегрований GPU Intel, яка вбудована в Core i5 і i7. [172] 15-дюймова модель також отримала [173] . [174] За винятком третього USB 2.0 слот, всі порти на 17-дюймовий MacBook Pro є однаковими в типі і кількості, як на 15-дюймова версія. [176] Всі моделі поставляються з 4 ГБ системної пам'яті, з можливістю розширення до 8 ГБ повсюдно. [177] Батареї також була розширена далі в цьому оновленні, за оцінками, 10 годин для 13-дюймового і 8-9 годин на 15 - і 17-дюймовий MacBook професіоналів. [178] Це було досягнуто за рахунок підвищення енергоефективності і додати більше ємність акумулятора. [179] Через фактичного використання, відгуки про будь-якому з 6 (у 15-дюймові) [180] на 8 (у 13-дюймовий) годин автономної роботи. [181]

Дизайн

Цільним будівництва MacBook Pro багато в чому слід оформлення оригінальному IMac алюмінію і MacBook Air і трохи тонше, ніж його попередник, хоча і ширше і глибше, у зв'язку з широкоформатним дисплеєм. [182] Екран глянцевий, охоплених від краю до краю дзеркальна оздоблення скла, а антивідблиску матове варіант боротьби доступний в 15 - і 17-дюймові моделі, в яких скло видаляється. [184] Трекпад також було розширено, даючи більше можливостей для прокрутки і Multi-Touch жестів. [185] Коли лінія була оновлена в квітні 2010, інерціальна прокрутка додав, що робить прокрутку досвід набагато як у iPhone і iPad. [186] [187] [189] Вся сенсорна панель можна використовувати, і близько нижньої третини діяти як два інтерактивних кнопку. [190] Ключі, все ще з підсвічуванням, в даний час, що затонулих клавіатури Apple зараз стандарт з розділеними чорних клавішах. [191]
Прийом

Коли перший випустив, відгуки хвалили якість екрану і міцний цільний корпус збірки. [193] Володіючи стильним дизайном цільним прийшли легше модернізації внутрішніх компонентів у порівнянні з дискретною моделі. [194] Рецензенти хвалили поліпшення спокою і тепла управління цілісним MacBook Pro в порівнянні з дискретною моделі, які, як правило, виконати гаряче, ніж його наступник. [195] MacBook Pro's компактні розміри для її виконання діапазон був також похвалив. [196]
Рецензенти нарікав втрати матовий варіант екрану для 2008 цільним MacBook Pro, відзначивши, рефлексивність частині екрана при сонячному світлі, навіть коли її яскравість була перетворена аж. [197] CNET 'и Dan Акерман зазначив середини 2009 моделей, "У відповідності з Apple, новий дисплей забезпечує більш широку кольорову гаму, і на екрані, безумовно, виглядає яскравим і барвистим, але ми хочемо, щоб у той же екран матовий варіант запропонував на 17 - дюймовий MacBook Pro була доступна по всій лінії ... Хоча світлодіодний екран означає тонка кришка і деякі вигоди життя батареї, від краю до краю скла охоплюють весь вистачає дисплей розсіяного світла променів з легкістю, що робить глянсовий екран важко зрозуміти, в деяких умовах освітлення. " [198] Крім того, додавання Mini DisplayPort замість HDMI більш популярним був підданий критиці. [199] Відносно невелика кількість портів і нижнього кінця технічні характеристики в порівнянні з аналогічним цінами ноутбуків від інших виробників також несхвально. [200]

Laptop Magazine [201] Майкла Просперо похвалив 2010 15-дюймовий дисплей моделі, називаючи його "яскравим і чітким". Крім того, він зазначив: "Хоча відбиттів від глянсовий екран не переважна, це також приємно знати, є варіант покриття антивідблиску, хоча тільки за більш високу роздільну здатність дисплея. Тим не менш, були й світлі кольори, чорні глибокі й темні, а кути огляду були прекрасні горизонталі і по вертикалі ". Він також дав високу оцінку якості iSight веб-камера, час відгуку сенсорна панель, мікрофон і динаміки, а також продуктивність нових процесорів для 15 "і довгий термін служби акумулятора. Скарги включена вартість ноутбука, невелика кількість портів USB, а також відсутність HDMI. [202]

З 2010 моделей, CNET похвалив автоматичного перемикання графіки особливості 15 - і 17-дюймових моделей, а також відеокарти самостійно. Нагороди було також приділено Core i5 і i7 процесорів, Multi-Touch трекпад, і крім аудіо-можливості відеовиходу Mini DisplayPort. [203] Вони також закликали до додавання HDMI і Blu-Ray формат оптичного диска, сказавши, що більшість комп'ютерів в Pro's ціна MacBook діапазоні володів цими функціями. [204] CNET також піддав критиці можливість більш високу роздільну здатність екрану в 15-дюймову модель, кажучи: "з більш високою роздільною здатністю екрану повинні бути включені за замовчуванням." [205]

Технічні характеристики

Припинений Ток
Таблиця моделей
Компонент Intel Core 2 Duo Intel Core 2 Duo, Core i5, Core i7
Модель Пізно 2008 [207] На початку 2009 року [209] Середина 2009 [211] [213] [215]
! стиль = "фону: # 3d4, ширина: 22,5%;" | Середина 2010 [217] [219] [221]
| -
| Дата виходу
| 14 жовтня 2008 [222]
| 6 січня 2009 [223]
| 8 червня 2009 [225]
| 13 квітня 2010 [226]
| -
| Модель номер (и)
| MB470 * / A або MB471 * / A
| MB470 * / A, MC026 * / або MB604 * / A
| MB990 * / A, MB991 * / A, MC118 * /, MB985 * / A, MB986 * / A, або MC226 * /
| MC374 * /, MC375 * /, MC371 * /, MC372 * /, MC373 * / або MC024 * /
| -
| Модель ідентифікатор (и)
| MacBookPro 5,1
|
MacBookPro5 |, 3
MacBookPro7 |, 1
| -
| ROWSPAN = "3" | Показати

| Об'єднання = "2" [227]
| Об'єднання = "2" | 13,3 ", глянцеві скла, покритого екрану 1280 × 800 (широкоформатний), зі світлодіодним підсвічуванням
| -
| Об'єднання = "2" | 15,4 ", глянцеві скла, покритого екрану 1440 × 900 (широкоформатний), зі світлодіодним підсвічуванням
| 15,4 ", глянцеві скла, покритого екрану 1440 × 900 (широкоформатний), зі світлодіодним підсвічуванням
Додатковий екран матовий доступних
| 15,4 ", глянцеві скла, покритого екрану 1440 × 900 (широкоформатний), зі світлодіодним підсвічуванням
Факультативний 1680 × 1050 (широкоекранне зображення) екрану в наявності (глянсова або матова)
| -
| [228]
| Об'єднання = "3" | 17 ", глянсовий скло, покрите екрана 1920 × 1200 (широкоекранне зображення), зі світлодіодним підсвічуванням
Додатковий екран матовий доступних
| -
| Графіка
міні DisplayPort
| Об'єднання = "2" | NVIDIA GeForce 9400M з 256 МБ DDR3 SDRAM спільно з основною пам'яттю і NVIDIA GeForce 9600M GT з 256 МБ або 512 МБ GDDR3 SDRAM
Можна перемикатися між тією чи іншою (але не обидва відразу)
| NVIDIA GeForce 9400M з 256 МБ DDR3 SDRAM спільно з основною пам'яттю (13 "і деякі 15" моделі)
NVIDIA GeForce 9400M з 256 МБ DDR3 SDRAM спільно з основною пам'яттю і NVIDIA GeForce 9600M GT з 256 МБ або 512 МБ GDDR3 SDRAM (близько 15 "або 17" моделей)
Можна перемикатися між тією чи іншою (але не обидва відразу)
| NVIDIA GeForce 320M з 256 МБ DDR3 SDRAM спільно з основною пам'яттю (13 "моделей)
Intel HD графіки з 256 МБ DDR3 SDRAM спільно з основною пам'яттю і NVIDIA GeForce GT 330 з 256 МБ або 512 МБ GDDR3 SDRAM (15 "і 17" моделей)
Автоматичне перемикання між відеокартами
| -
| Жорсткий диск [229]
| 250 Гб або 320 Гб Serial ATA зі швидкістю 5400 об / хв.
Додатково 250 ГБ або 320 ГБ зі швидкістю 7200 об / хв, 128 Гб SSD
| 250 Гб або 320 Гб Serial ATA зі швидкістю 5400 об / хв.
Додатково 250 ГБ або 320 ГБ зі швидкістю 7200 об / хв, 128 Гб або 256 Гб SSD
| 160 Гб, 250 Гб, 320 Гб або 500 Гб Serial ATA зі швидкістю 5400 об / хв.
Додатково 320 ГБ або 500 ГБ, 5400 об / хв або 7200 об / хв (15 "і 17" тільки) або 128 ГБ або 256 ГБ SSD
| 250 Гб, 320 Гб або 500 Гб Serial ATA зі швидкістю 5400 об / хв.
Додатково 320 ГБ або 500 ГБ, 5400 об / хв або 7200 об / хв або 128 ГБ, 256 ГБ або 512 ГБ SSD
| -
| Процесор
| 2,4 ГГц (P8600) Intel Core 2 Duo Penryn з 3 Мб на чіпі L2 кеш або

2,53 ГГц (T9400) Intel Core 2 Duo Penryn з 6 Мб на чіпі L2 кеш
Додатково 2,8 ГГц (T9600) з 6 МБ вбудованої L2 кеш
| 2,4 ГГц (P8600) з 3 Мб на чіпі кеш L2 (15 "всього), або

2,53 ГГц (T9400) (15 "тільки), або 2,66 ГГц (T9550) Intel Core 2 Duo Penryn з 6 Мб на чіпі кеш L2 (15" і 17 ")
Додатково 2,8 ГГц (T9600) з 6 МБ вбудованої L2 кеш
| 2,26 ГГц (P7550, P8400, [231] або P7570) (13 "тільки), 2,53 ГГц (P8700) (13" і 15 "тільки), або 2,66 ГГц (P8800) (15" тільки) Intel Core 2 Duo з 3 MB на чіпі кеш L2 або

2,8 ГГц (T9600) (15 "і 17" тільки) Intel Core 2 Duo з 6 Мб на чіпі L2 кеш
Додатково 3,06 ГГц (T9900) з 6 МБ вбудованої L2 кеш-пам'яті (15 "і 17" тільки)
| 2,4 ГГц (P8600), або 2,66 ГГц (P8800) Intel Core 2 Duo з 3 Мб на чіпі кеш L2 (13 "тільки) або

2,4 ГГц (520) (15 "тільки) або 2,53 Ггц (540 млн) Intel Core i5 з 3 МБ вбудованої кеш-пам'яті L3 (15" і 17 "тільки), або
2,66 ГГц Intel Core i7 (620м) з 4 МБ вбудованої кеш-пам'яті L3 (15 "і 17" тільки)
| -
| Пам'ять
| Об'єднання = "2" | 2 Гб (2 1 ГБ) або 4 Гб (2 2 ГБ) 1066 МГц PC3-8500 DDR3 SO-DIMM SDRAM
Можливість розширення до 4 Гб, [232] , а 6 ГБ адресованих, 2,66 ГГц і 2,93 ГГц моделі можливістю розширення до 8 Гб [234]
| 2 Гб (2 1 ГБ) або 4 Гб (2 2 ГБ) 1066 МГц PC3-8500 DDR3 SO-DIMM SDRAM
Можливість розширення до 8 ГБ
| 4 ГБ (2 2 ГБ) 1066 МГц PC3-8500 DDR3 SO-DIMM SDRAM
Можливість розширення до 8 ГБ
| -
| Зовнішня шина
| Об'єднання = "3" | 1066 МГц
| 1066 МГц (13 "тільки)
Замінено Intel Media інтерфейс прямого
2.5GT / с (15 "і 17" тільки)
| -
| Оптичних дисків [235]
| Об'єднання = "4" | SuperDrive: 4 × DVD + R DL пише, 8 × DVD + /-R на читання / запис, 8 × DVD + RW пише, 6 × DVD-RW пише: 24 × CD-R, а також 16 × CD-RW запис

| -
| AirPort Extreme
| Об'єднання = "3" | Комплексна 802.11a/b/g/Draft-N (п включений) (BCM4322 чіпсета)
| Комплексні 802.11a/b/g/n
| -
| ROWSPAN = "3" | батарей
| Об'єднання = "2" [236]
| 58-ват-годину з незнімним літій-полімерні (13 ")
| 63,5 ват-годину з незнімним літій-полімерні (13 ")
| -
| Об'єднання = "2" | 50-ват-годину знімний літій-полімерна (15 ")
| 73-ват-годину з незнімним літій-полімерні (15 ")
| 77,5 ват-годину з незнімним літій-полімерні (15 ")
| -
| [237]
| Об'єднання = "3" | 95-ват-годину з незнімним літій-полімерні (17 ")
| -
| Вага
| Об'єднання = "2" | [238] (15 ")
[239] (17 ")
| | [240] (13 ")
[241] (15 ")
[242] (17 ")
| | [243] (13 ")
[244] (15 ")
[245] (17 ")
| -
| ROWSPAN = "3" | Розміри
| Об'єднання = "2" [246]
| Об'єднання = "2" | [247] широкий × [248] глибокі × [249] високою (13 ")
| -
| Об'єднання = "4" | [250] широкий × [251] глибокі × [252] високою (15 ")
| -
| [253]
| Об'єднання = "3" | [254] широкий × [255] глибокі × [256] високою (17 ")
|)

Програмне забезпечення та операційні системи

Mac OS X операційна система була встановлена на всіх професіоналів MacBooks починаючи з випуску, починаючи з версії 10.4.4 (Tiger). [257] Поряд з OS X, iLife також поставляється з усіма системами, починаючи з iLife '06. [258]
MacBook Pro поставляється з наступником BIOS, Extensible Firmware Interface (EFI) 1.1. EFI ручки завантаження відрізняється від звичайних BIOS на комп'ютерах, [260] , але надає BIOS зворотної сумісності, що дозволяє подвійний і потрійний конфігурації завантаження. На додаток до Mac OS X, Microsoft Windows операційної системи встановлюваного на Intel x86, Apple комп'ютерів. Офіційно це обмежується 32-бітові та 64-розрядних версій Windows XP, Vista і 7, з необхідною драйвери включені в Кемп програмне забезпечення завантаження. [261] [263] Інші x86 операційних систем, таких як Linux, також неофіційно підтримує. [265] Це стало можливим завдяки наявності архітектури Intel, як це передбачено процесора і емуляції BIOS Apple надала на вершині EFI. [266] [268]

Працює з

PowerPC емуляції: Як MacBook Pro використовує інший апаратній платформі, ніж раніше PowerPC (PPC)-заснованої Макінтош, він не може запускати додатки безпосередньо в КПП. Замість цього він використовує емулятора Rosetta, безперешкодно виконувати КПП програми, але в якийсь продуктивності. Через те, яким чином Apple вибрала для його здійснення, Rosetta не в змозі наслідувати дещо нижчому рівні КПП код і не підтримує 64-розрядні (G5 специфічні) КПП риси. [270]
Класичні змагання: Intel-Макі засновані не підтримують X Класик емуляції середовища Mac OS (Mac OS 9 і більш ранні), хоча і сторонніх емуляторів, таких як SheepShaver може дозволити роботу цих додатків. [272] [274]