a

27 черв. 2010 р.

Корпорація Intel

Корпорація Intel

Корпорація Intel ( [3] ; [4] ; [5] ) являє собою технологію компанії, а також найбільших напівпровідникових чіпів світ, заснований на прибуток. [6] Він є винахідником x86 серія мікропроцесорів, процесорів у більшості персональних комп'ютерів. Intel була заснована 18 липня 1968, а Міжн egrated Ель ectronics корпорації (хоча й поширене оману в тому, що "Intel" від Intel ligence слова) і базується в Санта-Клара, Каліфорнія, США. Intel також робить чіпсет материнської плати з, мережевий інтерфейс контролера с і інтегральної схеми з, флеш-пам'яті, графічних чіпів, вбудованих процесорів та інших пристроїв, пов'язаних із засобами зв'язку і комп'ютерів. Заснована піонерами напівпровідникових Роберт Нойс і Гордон Мур, широко пов'язаних з виконавчим керівництвом і бачення Ендрю Гроув, Intel поєднує в собі можливості дизайну чіпа з краю виробничі потужності ведучих. Спочатку відома в першу чергу для інженерів і технологів, Intel "Intel Inside" рекламної кампанії 1990-х років зробив його і його Pentium загальновідомі процесора.

Intel був одним з перших розробників SRAM і чіпи пам'яті DRAM, і це становить більшість свого бізнесу аж до початку 1980-х. Хоча Intel створила першу комерційну мікропроцесора в 1971 році, він не був до успіху персонального комп'ютера (ПК), що це стало їхнім основним бізнесом. У 1990-і, Intel інвестувала значні кошти в нові проекти сприяння мікропроцесор швидке зростання індустрії ПК. За цей час Intel стала головним постачальником мікропроцесорів для персональних комп'ютерів, і був відомий агресивним і часом суперечливих тактику захисту своїх позицій на ринку, особливо по відношенню до AMD, а також боротьбу з Microsoft за контроль над напрямок комп'ютерної індустрії. [8] [10]
2010 рейтингах світу 100 наймогутніших брендів опубліковані Millward Brown Optimor бренд показав оцінює компанію в число 48. [12]

На додаток до своєї роботи в напівпровідниках, Intel початку досліджень в електричній передачі та генерації. [14] [16]

Історія компанії

Походження та ранні роки


Intel була заснована в 1968 році Гордон Е. Мур (з "Закону Мура" слава, хімік і фізик) і Роберт Нойс (фізик і з-винахідник інтегральної схеми), коли вони залишили Fairchild Semiconductor. Ряд інших співробітників Ферчайлд також продовжував брати участь в інших компаній Силіконової Долини. третій працівник корпорації Intel Енді Гроув, [17] інженер-хімік, який керував компанією протягом більшої частини 1980-х і високих темпів економічного зростання 1990-х. Гров зараз згадав, як ключові бізнес компанії і стратегічного лідера. До кінця 1990-х років, Intel є одним з найбільших і найбільш успішних компаній в світі. [18]

Походження назви

На його заснування, Гордон Мур та Роберт Нойс хотіли назвати свою нову компанію Мур Нойс. [20] Назва, однак, звучав дивно схожа на більше шуму - не підходить назва компанії, електроніка, тому що шум, як правило, пов'язані з поганою втручання. Потім вони використовували ім'я М. Електроніка майже рік, перш ніж прийняти рішення назвати свою компанію INT egrated EL ectronics або Intel на короткий [22] . Проте, Intel вже була зареєстрована мережа готелів, тому їм довелося купити права на це ім'я на самому початку. [24]
Готель в питанні Імператорського Будинку Мотелі, Inc спочатку подали знак обслуговування заяву на ім'я 21 жовтня 1968 до дати подання заявки Intel про 24 квітня 1969. [25] Перший використовувати готелі знак обслуговування було 26 січня 1967, яка також передує Корпорації засновників Intel в 1968 році. Пальця | кордону | 200px | Право | текст-топ | вертикальному | | альт = оригінальної торговою маркою Intel, поданої 24 квітня 1969 | оригінальний логотип INTEL, торговою маркою, в USPTO, і використовується корпорацією Intel

Intel заявила перший використовувати в будь-якому місці їх товарний знак по 11 березня 1969. У своєму клопотанні USPTO компанія представила опис ", інтегральних схем, регістрів і напівпровідникової пам'яті", здавалося б, дуже відрізняється від готелю. Дата реєстрації на товарний знак INTEL на 15 червня 1971. [26] Протягом більше 40 років, Intel старанно товарним знаком торгової марки від третіх сторін і застосовує його практично для всіх продуктів і послуг компанії продає.

Рання історія

Intel виріс через кілька різних етапів. На його заснування, Intel відрізняється просто від її здатності зробити напівпровідникових село, і її основна продукція була статичної оперативної пам'яті (SRAM), чіпси. бізнес Intel виріс в 1970-і як розширення і вдосконалення виробничих процесів і виробництва широкого спектру продуктів, як і раніше домінують різні пристрої пам'яті.
Хоча Intel створила перший комерційно доступний мікропроцесор (Intel 4004) у 1971 році і один з перших мікрокомп'ютерів з 1972 року [28] [30] на початку 1980-х свій бізнес переважали динамічні випадкових чіпів пам'яті. Тим не менш, зростання конкуренції з боку японських виробників напівпровідникових було, до 1983 року, що значно знизило прибутковість цього ринку, а також раптового успіху IBM персонального комп'ютера переконані, тодішній генеральний директор Гров перекласти компанії зосередитися на мікропроцесори, а також змінити фундаментальні аспекти, які бізнес-моделі.

До кінця 1980-х років це рішення виявилося успішним. Спираючись на його випадкове положення, як постачальника мікропроцесорів IBM і її конкурентів у рамках швидко зростаючого ринку персональних комп'ютерів, Intel почав 10-річний період безпрецедентного економічного зростання в якості основного (і найбільш прибутковими), апаратне постачальником комп'ютерної індустрії. До кінця 1990-х років, її лінійці процесорів Pentium стала ім'ям прозивним.

Уповільнення попиту і проблеми з домінуванням

Після 2000 р. зростання попиту на високоякісний мікропроцесорів сповільнюється. Конкуренти, зокрема, AMD (найбільший конкурент Intel в своїй основній архітектури x86 ринку), отримав значну частку ринку, спочатку в країнах з низьким кінці і в середині діапазону процесорів, але в кінцевому рахунку, всієї номенклатури продукції, і домінуюче положення Intel у своїх основних ринку значно скоротилася. [32] На початку 2000-х тодішній генеральний директор Крейг Барретт спробував диверсифікувати бізнес компанії за межі напівпровідників, але лише деякі з цих заходів були в кінцевому рахунку, успіх.
Intel також протягом ряду років були залучені в судовий процес. Законодавство США спочатку не визнають прав інтелектуальної власності, пов'язаних з мікропроцесором топології (схема розкладки), до захисту напівпровідникових чіпів, законом від 1984 року, закон прагнуть Intel та Асоціації напівпровідникової промисловості (SIA). [33] Наприкінці 1980-х і 1990-і (після цього був прийнятий закон) Intel також пред'явив позов компанії, які намагаються розробити конкурента фішки 80386 процесора. [34] Позови були відзначені значно тягар конкуренції з правової рахунку, навіть якщо Intel втратила костюми. [35] Антимонопольне звинувачення, які були кип'ятіння з початку 1990-х років і вже став причиною один позов проти Intel в 1991 році, спалахнуло знову AMD призвели до ще більшої претензій до Intel, пов'язаних з недобросовісною конкуренцією в 2004 році, а в 2005 році.

У 2005 році генеральний директор Intel Пол Отелліні реорганізацію компанії переорієнтувати свою ядро процесора і чіпсета бізнесу на платформах (підприємства, цифрового дому, цифрового охорони здоров'я та мобільності), що призвело до найму більше 20000 нових співробітників. У вересні 2006 року через падіння прибутку, компанія оголосила про реструктуризацію, в результаті звільнення 10 500 співробітників, або близько 10 відсотків її робочої сили в липні 2006 року.

Відновлення імпульсу

Зіткнувшись з необхідністю повернути втрачені ринку імпульсу [36] [38] Intel представила свою нову модель розвитку продукту, щоб відновити свою попередню технологічне лідерство. Відомі як його "тік-так моделі", програма була заснована на щорічній зміни інноваційної мікроархітектури та інноваційного процесу.
У 2006 році Intel P6 виробництва і NetBurst продукти зі зниженим Площа кристала (65 нм). Через рік вона представила свою мікроархітектуру Core для широкого критиків; [40] асортимент був сприйматися як виняткове стрибок в продуктивності процесорів, що на перебіг відновили більшу частину свого керівництва на місцях. [42] [44] Відповідно до моделі, в наступному році побачив ще один "галочку", процес покращення, щоб зменшити даний діапазон від 65 до 45 нм, а через рік був випущений його наступник позитивно процесор Nehalem, а потім ще один кремнію скоротитися до 32-нм процесу.

Intel не перший мікропроцесор корпорації це зробити. Наприклад, близько 1996 графічних чіпів NVidia дизайнери ім'я власного бізнесу і ринку труднощі, прийнявши вимагають 6-місячний цикл внутрішнього продукту, чия продукція багаторазово перевершили очікування ринку.

Продаж бізнесу процесор XScale

На 27 червня 2006, від продажу активів у XScale Intel було оголошено. Intel погодилася продати процесор XScale з бізнес Marvell Technology Group, за оцінками, $ 600 млн готівкою і припущення про невизначених зобов'язань. Цей крок був покликаний вирішувати Intel зосередити свої ресурси на основному сервері x86 і бізнесу, а також придбання завершився 9 листопада 2006. [46]
Продукції і ринків історії

Модулі SRAM і мікропроцесор


Перші продукти компанії були зсуву регістра пам'яті та оперативної пам'яті мікросхеми та Intel перетворилася на лідера в гострій конкурентній DRAM, SRAM, ROM і ринки по всій 1970-х. Одночасно з цим інженери Intel марсіан Хофф, Federico Феггін, Стенлі Мазор та Masatoshi Shima винайшов перший мікропроцесор Intel. Спочатку розроблена для японської компанії Busicom замінити цілий ряд ASICs в калькулятор вже створених Busicom, Intel 4004 був представлений на масовий ринок на 15 листопада 1971, проте мікропроцесор не стати ядром бізнесу Intel, до середини 1980-х років. (Примітка: Intel, як правило, зачитуються з Texas Instruments для майже одночасне винахід мікропроцесора.)
З DRAM для мікропроцесорів

У 1983 році, на зорі епохи особистого комп'ютера, і прибуток Intel прийшли під підвищеним тиском японської пам'яті, виробники мікросхем, і тодішній президент Енді Гроув поїхав в компанії зосередитися на мікропроцесорах. Гров описав цей перехід у книзі Виживають тільки параноїки. Ключовим елементом його плану є поняття, то вважається радикальним, щоб стати єдиним джерелом наступниками популярних мікропроцесорів 8086.
До тих пір, виробництві складних інтегральних схем була недостатньо надійною для клієнтів, щоб залежати від одного постачальника, але Гров почав випускати процесори в трьох географічно різних заводів, і він припинив ліцензування чіп конструкцій для таких конкурентів, як AMD і Zilog. При комп'ютерній індустрії гудів в кінці 1980-х і 1990-х років, Intel є одним з основних бенефіціарів.

Intel, для процесорів x86 і IBM PC


Незважаючи на важливість кінцевої мікропроцесора 4004 і його наступники 8008 і 8080 не були основною внесок у дохід Intel. Як наступний процесора, 8086 (і його варіант 8088) була завершена в 1978 році, Intel приступила до здійснення великої з маркетингу та продажу кампанії в цей чіп прізвисько "Операція Crush", і має намір виграти як багато клієнтів для процесора, як це можливо. Один дизайн перемога була знов створеного IBM PC поділ, хоча важливість цього не в повній мірі реалізований в той час.
IBM представила свій персональний комп'ютер у 1981 році, і вона швидко успішним. У 1982 році Intel створила мікропроцесор 80286, який два роки опісля, був використаний в IBM PC / AT. Compaq, IBM PC перший "клон" Виробник випустив настільний комп'ютер на основі процесора швидше 80286 в 1985 і в 1986 році швидко пішли з першого 80386 з системою, випередивши IBM і створення конкурентного ринку для PC-сумісних систем та встановлення Intel в якості ключового постачальника компонентів.

У 1975 році компанія почала проект по створенню високорозвинених 32-бітний мікропроцесор, нарешті, випустила в 1981 році Intel iAPX 432. Цей проект був надто амбіційним, а процесор так і не зміг досягти своїх цілей виконання, і вона не на ринку. Intel продовжив архітектури x86 до 32 біт замість. [48] [50]

386 мікропроцесор

За цей період різко Ендрю Гроув перенаправлені компанії, закриття більшої частини своєї DRAM бізнесу і спрямування ресурсів на мікропроцесор бізнесу. Можливо, більш важливості було його рішення "з одного джерела" 386 мікропроцесора. До цього мікропроцесора виробництво знаходиться в зародковому стані, і виробничих проблем часто скорочені або припинили виробництво, перервавши постачання споживачам. Щоб зменшити цей ризик, ці клієнти зазвичай наполягає, що кілька виробників чіпів вони могли б використовувати, щоб забезпечити безперебійні поставки. 8080 і 8086 серії мікропроцесорів було зроблено кілька компаній, зокрема, Zilog і AMD. Гров прийняв рішення не видавати ліцензії на проектування 386 від інших виробників, а не виробляти його в три географічно різних заводів в Санта-Кларі, штат Каліфорнія; Хіллсборо, штат Орегон, і Фенікс, штат Арізона передмісті Чандлер і переконливі клієнтів, що це забезпечить послідовне доставки . Оскільки успіх Compaq Deskpro в 386386 заснував в якості домінуючої вибір процесора, Intel досягла становище майже виключного панування в якості свого постачальника. Прибуток від цієї фінансується швидкий розвиток як високу продуктивність чіпа конструкції і можливості високу продуктивність виробництва, обумовлюючи Intel на посаду безперечне лідерство на початку 1990-х.
486, Pentium і Itanium

Intel представила мікропроцесор 486 в 1989 році, а в 1990 році офіційно створена друга команда дизайн, проектування процесорів під кодовою назвою "П5" і "P6" паралельно і в скоєнні великих нових процесорів кожні два роки, в порівнянні з 4 і більше років такі проекти вже приймала. P5 раніше було відомо під назвою "Операція велосипедів" з посиланням на цикли процесора. P5 була введена в 1993 році як Intel Pentium, підставляючи зареєстровану назву торгової марки для колишніх, номер (цифри, наприклад, 486, важко зареєструвати як товарний знак). P6 після 1995 року як Pentium Pro та покращення в Pentium II у 1997 році. Нові архітектури були розроблені по черзі в Санта-Клара, Каліфорнія і Хіллсборо, штат Орегон.

Клара Санта-дизайн група приступила в 1993 році на наступника на архітектурі x86 під кодовою назвою "P7". Перша спроба була скинута через рік, але швидко прийшов до програм співробітництва з Hewlett-Packard інженерів, хоча Intel незабаром узяв на себе основну відповідальність дизайну. У результаті реалізації IA-64 64-розрядної архітектури Itanium був, нарешті, представив у червні 2001 року. Itanium у виконанні працює спадщина x86 код не досягли очікувань, і він не зміг ефективно конкурувати з 64-розрядних розширень до первісного архітектури x86, представленого AMD, названий x86-64 (хоча Intel використовує назву Intel 64, раніше EM64T). За станом на 2009, Intel продовжує розробляти і розгортати Itanium.

Команда розробила Хілсборо Уілламетт процесори (під кодовою назвою P67 і P68), які продаються як Pentium 4.

Pentium вада

[51]
У червні 1994 року Intel інженери виявили помилки в обчислення з плаваючою точкою підрозділі мікропроцесор Pentium P5. За певних умов дані, що залежать, низькі біт порядку результаті операцій з плаваючою точкою поділу було б неправильно, помилка, яка може швидко з'єднання в операціях з плаваючою комою, щоб набагато більше помилок в подальших розрахунках. Intel виправила помилку в майбутньому перегляд чіп, але тим не менше відмовився назвати її. [52]
У жовтні 1994 року д-р Томас Nicely, професор математики коледжу Лінчберг самостійно виявив помилку, і після отримання відповіді від його запит в Intel, на 30 жовтня опублікував повідомлення в Інтернеті. [54] Слово похибка швидко поширилася по Інтернету, а потім в галузі друку. Тому що помилка була легко повторити в середньому користувач (був послідовність чисел, можна було б ввести в калькулятор OS, щоб показати помилку), заяви Intel про те, що він був неповнолітнім, і "навіть не помилка" не були прийняті багато комп'ютері користувачів. У День Подяки 1994, Нью-Йорк Таймс "помістила шматок журналіст Джон Марков Spotlighting помилки. Intel змінила свою позицію і запропонував замінити кожен чіп, швидко покласти на місце великої підтримки користувачів кінці організації. Це призвело до $ 500 млн за рахунок доходів 1994 Intel.

За іронією долі, "Pentium недолік" інцидент, відповідь Intel на нього, і навколишні ЗМІ самохідні Intel від постачальника технології в цілому невідомі більшості користувачів комп'ютерів ім'ям прозивним. Узгодження з інфляції в "Intel Inside" кампанії, епізод, на думку деяких [55] , було позитивною подією для Intel, змінюючи деякі її ділової практики, більш кінцевого користувача, цілеспрямованої і заподіює істотний громадськості, в той час як уникнути (для більшості користувачів), тривалий негативне враження. [56]

Intel Inside, Intel Відділ Systems, Intel Labs та архітектури

Протягом цього періоду, Intel провела два основних допоміжних програм, які допомагають гарантувати процесора їх успіх. Перший широко відомі: у 1991 році "Intel Inside" маркетингу і брендингу кампанії. Ідея інгредієнт брендинг є новим в той час тільки Nutrasweet і деякі інші, роблять спроби в цьому. [58] Ця кампанія створена Intel, яка була постачальником компонентів мало відома за межами комп'ютерної індустрії, а іменем загальним. Друга програма мало відомі: корпорації Intel Systems Group почав на початку 1990-х років, виробництва ВАТ "Материнські плати", основним компонентом ради персональний комп'ютер і 1, в якому процесор (CPU) і пам'яті (RAM) чіпи підключений. [59] Незабаром після цього, Intel почала виробництво повністю налаштований "білого скриньки" системи десятки PC клон компаній, які швидко підхопився. [60] На свого піку в середині 1990-х років, Intel виробляється більше 15% всіх персональних комп'ютерів, що робить його третім за величиною постачальником на той час. [61]
У 1990-і, Intel архітектури Lab (IAL) несе відповідальність за багато з апаратних нововведень персонального комп'ютера, у тому числі шини PCI, PCI Express (PCIe) автобус, універсальної послідовної шини (USB), Bluetooth бездротових з'єднань, а також тепер домінуючим [62] архітектури для багатопроцесорних серверів. [63] програмне забезпечення зусилля IAL зустрівся з більш складна доля, її графіка і відео, програмне забезпечення відіграє важливу роль у розробці програмного забезпечення цифрового відео, а потім його зусилля в значній мірі затьмарили конкуренцією з боку Microsoft. Конкуренція між Intel і Microsoft було виявлено в свідченнях IAL віце-президент Стівен McGeady в Microsoft антимонопольного судового розгляду.

Конкуренції, антимонопольного законодавства і шпигунство

[64]
Два чинники в сукупності щоб покласти край цій домінанти: уповільнення зростання попиту PC почала в 2000 році і зростання PC низькою ціною. До кінця 1990-х років продуктивність мікропроцесорів випередив попит на програмне забезпечення, що потужність процесора. Крім високого класу серверних систем та програмного забезпечення, попит на який впав із закінченням "точка-ком міхура", споживчі системи побіг ефективно на нижчій вартості системи після 2000 року. Intel стратегії виробництва все більш потужних процесорів і раннє їх попередники спіткнувся, [65] залишаючи можливість для швидкої вигоди конкурентів, зокрема AMD. Це, у свою чергу, знизило рентабельність [66] процесора лінії і закінчилася епоха безпрецедентного панування PC апаратне забезпечення Intel. [67]
в панування Intel в x86 ринок мікропроцесорів призвело до численних звинувачень у разі порушення антитрестівського законодавства протягом багатьох років, в тому числі FTC досліджень як в кінці 1980-х і в 1999 році і громадянської дії, такі як 1997 позовом Digital Equipment Corporation (DEC) і патент позов Intergraph. домінуюче становище на ринку корпорації Intel (в один час [68] вона контролювала понад 85% ринку 32-розрядних x86 мікропроцесорів) у поєднанні з власною жорсткої Intel законно тактики (такі, як сумно відомої 338 позову патент проти виробників ПК) [70] зробив це привабливим об'єктом для судових розглядів, але лише деякі з коли-яких позовів склала ні до чого. [71]

При промисловому шпигунстві виникла в 1995 році, включали в себе як Intel і AMD. Білл Гаід, аргентинський раніше працювали як на AMD і Арізона завод Intel, був арештований за спробу в 1993 році продати i486 і P5 Pentium конструкцій для AMD і деяких іноземних держав. [73] Гаід відеозапису дані зі свого комп'ютера на екрані Intel і відправив його до AMD, яка відразу ж попередив Intel і органів влади, в результаті арешту в Геде. Геде був визнаний винним і засуджений до 33 місяців тюремного ув'язнення в червні 1996 року. [75] [77]

Співпраця з Apple



[78]
На 6 червня 2005, Apple Стів Джобс оголосив про те, що Apple буде перехід від старої архітектури PowerPC сприяння для архітектури Intel x86, тому що майбутнє дороги PowerPC карта була не в змозі задовольнити потреби Apple. Перші комп'ютери Macintosh містять процесори Intel були оголошені 10 січня 2006, і Apple був весь асортимент споживчих комп'ютерів Mac, що працюють на процесорах Intel на початку серпня 2006 року. Xserve Apple сервер був оновлений з процесорами Intel Xeon з листопада 2006 року і пропонується у конфігурації схожий на Mac Pro Apple. [79]

Core 2 Duo реклами суперечки

У 2007 році компанія випустила друкованої реклами для свого Core 2 Duo процесор з шістьма африканськими американських бігунів з'являється вклонитися кавказьких чоловіків всередині офісу налаштування (у зв'язку з прийнятим позі бігунів на стартові колодки). За словами Ненсі Бхагат, віце-президент Intel з корпоративного маркетингу, широкої громадськості знайшли оголошення, яке буде "бездушним і образливим". [81] Ця кампанія була швидко витяг і кілька керівників Intel публічно приніс вибачення на корпоративному сайті. [83]

Classmate PC

Корпорації Intel Classmate PC є вартість нетбуків компанія першою низьким комп'ютера.
Корпоративний справи

У вересні 2006 року Intel ледве 100 тисяч співробітників і 200 об'єктів по всьому світу. Його доходи склали 2005 $ 38800000000 і Fortune 500 рейтингу сорок дев'ятому. Його Символ акції INTC, зареєстрованої на NASDAQ. За станом на лютий 2009 найбільших клієнтів Intel є Hewlett-Packard і Dell. [85]
Лідерство та корпоративна структура

Роберт Нойс, був виконавчий директор компанії Intel в момент свого заснування в 1968 році, а потім одним із засновників Гордон Мур в 1975 році. Енді Гроув став президентом компанії в 1979 році, додав генеральний директор титул в 1987 році Мур став головою. У 1998-Гров вдалося Мур в якості Голови, і Крейг Барретт, вже президент компанії, взяв на себе. На 18 травня 2005, Барретт передав кермо правління компанії до Пол Отелліні, який раніше був президентом компанії та відповідав за дизайн Intel перемогти в оригінальній IBM PC. Рада директорів обрано генерального директор Пол Отелліні, і Барретт Гров замінити в якості Голови Ради. Гров пішов з посади голови, але зберегли в якості спеціального радника. У травні 2009 року Барретт пішов з посади голови і Джейн Шо було обрано нового голову правління.
В даний час членами ради директорів Intel Крейг Барретт є, Шарлін Barshefsky, Сьюзан Декер, Джеймс Гузи Рід Hundt, Пол Отелліні, Джеймс Пламмер, Девід Поттрак, Крег, Джон Торнтон, і Девід Yoffie. [87]

Зайнятість

[88]

Фірма просуває дуже сильно за рахунок, перш за все в його люкс. Компанія опір аутсайдера тенденція генеральний директор С. Пол Отелліні був 30-річний ветеран компанії, коли він взяв на себе роль генерального директора. Всі його верхній лейтенантів піднялися по кар'єрних сходах після багатьох років роботи у фірмі. У багатьох випадках, Intel вище керівництво провів всю свою робочу кар'єру з Intel, дуже рідкісне явище в летючих Силіконовій долині [90] .

Intel має обов'язкової політики виходу на пенсію для своїх керівників, коли вони досягають віку 65, Енді Гроув пішов на пенсію в 62, в той час як Роберт Нойс і Гордон Мур пішов на пенсію в 58. Гров у відставку голову і члена ради директорів у 2005 році у віці 68 років.

Ніхто не має повноважень, усі, навіть Отелліні, сідає в кабіну. Це має сприяти егалітаризму серед співробітників, але деякі з нових співробітників буде важко змиритися з цим зміною [91] . Intel не самотня у цій політиці. Dell Computers, Hewlett-Packard і NVIDIA мають схожі-служба політика немає.

Головний офіс компанії знаходиться в Каліфорнії в Силіконовій долині і здійснює свою діяльність по всьому світу. За межами Каліфорнії, компанія має засоби в Аргентині (Кордова, Буенос-Айрес), Китай, Коста-Ріки, Малайзії, Мексики, Ізраїлю, Ірландії, Індії, Філіппін, Польщі, Росії та В'єтнаму, на міжнародному рівні. У США Intel працює значна кількість людей в Каліфорнії, Колорадо, Массачусетсі, Арізоні, Нью-Мексико, Орегон, Техас, Вашингтон, Юта. [93] У штаті Орегон, Intel є найбільшим приватним працедавцем держава з більш ніж 15000 співробітників, в основному в Хіллсборо. [94] Компанія є найбільшим промисловим роботодавцем в Нью-Мексико в той час як у штаті Арізона компанії працює понад 10000 співробітників, Intel також є найбільшим роботодавцем в Ірландії з більш ніж 5000 співробітників в Ірландії.

Різноманітності ініціативи

Intel має різноманітності ініціативи, в тому числі різноманітність груп працівників, а також різноманітність програм постачальника. [96] Як і багато компаній з групами співробітників різноманітності, вони включають в себе групи за ознакою раси та національності, а також статевої приналежності і віросповідання. У 1994 році Intel санкціонував один із перших корпоративних геїв, лесбіянок, бісексуалів і трансгендерів груп працівників, [97] і підтримує працівників мусульманська група, [99] єврейської групи працівників, [101] та заснованих на Біблії християнська група. [103] [104]
Intel отримав 100% рейтинг на перший Корпоративний рівності Індекс випустили з прав людини кампанії в 2002 році. Вона зберегла цей рейтинг у 2003 і 2004 роках. Крім того, компанія була названа одним з 100 кращих компаній для працюючих матерів у 2005 році журналу Working Mother.

Великодні яйця

На Джонс-Фарм корпорації Intel Кампус в Хіллсборо, штат Орегон, співробітники випадково поміщений QR кодів з секретних повідомлень навколо кампуса.
Фінансування школи

У Ріо-Ранчо, штат Нью-Мексико, Intel є провідним роботодавцем. [106] У 1997 році громада партнерства між Сандовал округу і корпорація Intel фінансування і побудував Ріо-Ранчо середньої школи. [107] [108]
Фінанси


Ринкова капіталізація Intel складає $ 85670 млн (11 травня 2009). Він публічно торгів на NASDAQ із символом INTC. Широко поширена складі наступні показники включають Intel акцій: Dow Jones Industrial Average, S і P 500, NASDAQ-100, індекс Russell 1000, Russell 1000 Зростання індексу, SOX (PHLX Semiconductor сектор), а також програмного забезпечення GSTI індекс.
На 15 липня 2008, Intel оголосила про те, що вона досягла високого доходу в історії компанії в Q2 2008. [109]


Реклама і бренд-менеджмент

[110]
Intel стала одним із найбільш упізнаваних у світі комп'ютер марки з моменту її тривалого Всередині кампанії Intel. Ця кампанія, яка почалася в 1991 році [112] була створена менеджер з маркетингу Intel Денніс Картер. [114] 5-до відома дзвін був введений в наступному році і його десятої річниці був бути почутим у 130 країнах по всьому світу. Початковий брендингового агентства для 'Inside' кампанія Intel був DahlinSmithWhite Реклама в Солт-Лейк-Сіті. Вихором логотип Intel була робота DahlinSmithWhite арт-директор Стів Гріггом під керівництвом Intel президент і генеральний директор Енді Гроув.

Всередині реклами кампанії Intel прагне громадського лояльності до бренду та підвищення процесорів Intel в комп'ютерах споживачів. [115]Intel виплачується частина витрат рекламодавця на оголошення, які використовували логотип Intel Всередині і дзвін. [117]

Логотипи

Intel логотип
Головна Logo День Підмножина логотип День Зауваження
1968-2005 1990-2003 Оригінал "Intel Inside" логотип, представлений в 1990 році.
2003-2005 Тим не менше, як усередині логотип Intel, але змінив бути схожим на оригінальний логотип Intel з пониженням Intel "е" і змінити шрифт.
2005-даний час 2006-2009 Intel припинено логотип Intel Inside на користь Новий логотип Intel і гасло: Стрибок вперед. Новий логотип явно натхненний Всередині логотип Intel, розділивши з всередині. Шрифт Neo Sans Intel використовується.
2009-даний час Поточний логотип Intel з внутрішньої торговою маркою.
У 2006 році Intel розширила своє просування відкритих платформ Centrino за специфікації, включаючи Viiv Media Center PC і настільних бізнес Intel VPRO.

У середині січня 2006 року корпорація Intel оголосила про те, що вони падали тривалих Pentium ім'я зі своїх процесорів. Ім'я Pentium вперше був використаний для позначення процесорів P5 Intel (Пент відноситься до 5 у 5,), і було зроблено, щоб обійти судові рішення, які не дозволяють торгової марки ING в набір цифр, щоб конкуренти не могли б просто назвати їх процесор тим же ім'ям, як це було зроблено з попереднього 386 і 486 процесорів. (Обидва з яких екземпляри, виготовлені обома IBM і AMD). Вони припинено Pentium імена з мобільних процесорів перший, коли нові чіпи Yonah, фірмові Core Solo і Core Duo, були звільнені. Процесори для настільних ПК змінилася, коли Core 2 лінійки процесорів були звільнені.

За словами представника Intel починаючи з 2009 року можна думати про хороше, краще-краще з хорошими Celeron, Pentium краще, і Core сім'ї Intel представляє кращі компанії може запропонувати. [119]

У 2008 році Intel планує перенести акцент своєї внутрішньої кампанії Intel від традиційних ЗМІ, таких як телебачення та друковані видання на нові засоби, такі, як Інтернет. [120] Intel необхідно, щоб мінімум 35% грошей, які вона надала компанії в кооперативі програма буде використовуватися для інтернет-маркетингу. [122]

Деякі художники включили Intel бренду культури в своїх роботах. Наприклад, зло всередині наклейки, [123] і надгробки з RIP Intel Inside [125]

Sonic логотип

Відомий D ♭ D ♭ G ♭ D ♭ ♭ дзвін, звуковий логотип, теги, аудіо мнемонічні ( MP3-файл звукової логотип ) був підготовлений Musikvergnuegen та письмові Вальтер Werzowa від австрійської групи 1980-х років вибірки "Едельвейс". [127] Sonic логотип зазнав важкі зміни в тон з моменту введення Pentium III, Pentium 4 і Core процесорів, але зберігає той же дзвін.
Іменування стратегії

На думку представника Білл Колдер з 2009 року Intel підтримує лише бренд Celeron, бренд Atom для нетбуків і VPRO список для бізнесу. [129] Майбутні процесори будуть носити бренд Core Intel, але буде називатися Intel Core i7, Core i3 і залежно від сегмента ринку. [130] VPRO продукти будуть нести Intel Core i7 процесорів VPRO або Intel Core i5 VPRO процесор ім'я. [131]
Починаючи з 2010 року "Centrino" буде застосовуватися тільки до WiMAX від Intel і Wi-Fi технології, вона не буде PC бренд більше. [132] Це буде еволюційний процес, що протікає в часі, Intel визнає, що кілька брендів буде на ринку в тому числі старі протягом всього перехідного періоду. [133]

IT Manager 3: невидимі сили

IT Manager III: невидимі сили є веб-ІТ-симулятор від Intel. У ній вам керувати ІТ-відділу компанії. Мета полягає в застосуванні технологій і знань для того, щоб компанії зросте з малого бізнесу в глобальну підприємства.
Відкритий вихідний код підтримки

Intel має значну участь у відкритих джерел громад. Наприклад, в 2006 Intel випустила MIT-ліцензії X.org драйвери для свого комплексного відеокарта х i965 сімейства чіпсетів. Intel випустила драйвери для FreeBSD деякі мережні карти, [135] доступний згідно з BSD-сумісної ліцензії, які також були портовані на OpenBSD. Intel побіг проекту Moblin до 23 квітня 2009, коли вони передали проект до Linux Foundation. Intel також працює LessWatts.org кампаній. [136]
Тим не менше, після виходу бездротові пристрої називається Intel Pro / Wireless 2100, 3945ABG 2200BG/2225BG/2915ABG і в 2005 р. Intel був підданий критиці за не надання права на вільне розповсюдження для прошивки и, які необхідні для включення до операційних системах бездротові пристрої до роботи. [138] У результаті цього, Intel стала мішенню кампанії, щоб вільно розповсюджуваних операційних систем включають в бінарній прошивки на умовах, прийнятних для відкритими початковими кодами. Linspire - творець Linux Майкл Робертсон розповів про тяжке становище, що Intel була у визволенні з відкритим вихідним кодом, як Intel, не хочу турбувати їх великих клієнтів Microsoft. [140] Тео де Раадт з OpenBSD також заявив, що Intel в даний час "Джерело шахрайства Відкрити" після того, як співробітник Intel представила спотворене уявлення про ситуацію на з відкритим вихідним кодом конференції. [142] Незважаючи на значний негативний увагу Intel отримала в результаті операції бездротової, бінарні прошивки до цих пір не отримала ліцензію сумісні з принципами вільного програмного забезпечення.

Екологічний звіт

У 2003 році було зареєстровано 1,4 тонн тетрахлорметану вимірюється однією з багатьох кислоти Intel в скрубери. Тим не менш, Intel не повідомили про випуск тетрахлорметану за весь 2003 рік. [143]
комплекс у Intel в Ріо Ранчо, штат Нью-Мексико виходить довколишні села, і пагорбистій контури його знаходження створити необхідні умови для хімічної гази важче повітря, рухатися по Арройос і ариків в цьому населеному пункті. Випуск хімічних речовин у таких умовах повідомленнями, в результаті несприятливих наслідків для тварин і людей. Померлих собак в цьому районі були виявлені високі рівні толуол, гексан, етилбензол, ксилол і ізомерів у легенях. [144] Більше 1580 фунтів ЛОС були випущені в червні і липні 2006 року компанія заявила. [145] екологічні показники Intel публікується щорічно в звіт про корпоративне відповідальності. [146]
Релігійні розбіжності

Ультра-ортодоксальні євреї протестували проти Intel в Ізраїлі діє в суботу, в суботу. Intel була змушена зателефонувати в офіс колючого дроту для захисту від можливого насильницького релігійного екстремізму. [148] За станом на грудень 2009 року, ситуація залишається стабільною протягом Intel Ізраїль, хоча деякі працівники повідомили працює над часом у суботу.
Дискримінація за віком

Intel зіткнулася зі скаргами на дискримінацію за ознакою віку при стрільбі та звільненнями. Intel був пред'явлений позов на дев'ять колишніх співробітників, у зв'язку із звинуваченнями, що вони були звільнені, тому що вони були у віці старше 40 років. [149]
Група називається FACE Intel (колишніх і нинішніх працівників Intel) стверджує, що Intel відсіває співробітників старшого віку. FACE Intel стверджує, що понад 90 відсотків людей, які були припинені Intel у віці старше 40 років. Upside журнал запросив Intel вирватися з його прийомі на роботу і закінчення за віком, але компанія відмовилася надати будь-якої. [150] Intel заперечує, що вік грає свою роль в зайнятості практики Intel. [151] FACE Intel була заснована Кеном Хаміді, який завершився Intel в 1995 році у віці 47 років. [152] Хаміді була заблокована в 1999 рішенням суду від використання системи електронної пошти Intel для розповсюдження критики компанії для співробітників. [153]

Конкурс

[154]
У 1980 році Intel була одним з лідерів продажів напівпровідників 10 (10 в 1987) в світі. У 1991 році Intel стала найбільшим виробником мікропроцесорів по доходах і займає посаду до сих пір. Інші найбільших компаній напівпровідникової включати AMD, Samsung, Texas Instruments, Toshiba і STMicroelectronics.

Конкуренти в наборах мікросхем PC включає VIA Technologies, SiS і Nvidia. конкурентів Intel в області мережевих технологій включає Freescale, Infineon, Broadcom, Marvell Technology Group і AMCC, а конкуренти у флеш-пам'яті Spansion включати, Samsung, Qimonda, Toshiba, STMicroelectronics і Hynix.

Єдиним серйозним конкурентом в процесорах x86 ринок Advanced Micro Devices (AMD), з якою Intel була повною ліцензійних угод хрест з 1976 року: кожен партнер може використовувати інших патентних ред технологічних нововведень без пред'явлення звинувачень після певного часу. [156] Тим не менше, крос-ліцензійної угоди буде скасоване у випадку банкрутства або поглинання AMD. [158] Деякі більш дрібні конкуренти, такі як VIA і Transmeta виробництва малопотужних процесорів x86 для малих комп'ютерів фактор і портативної техніки.

Судові позови

Intel неодноразово звинувачували конкурентів використання судових позовів, щоб перешкодити конкуренції. Intel стверджує, що вона захищає свою інтелектуальну власність. Intel був позивачем і відповідачем у численних судових позовів.
У вересні 2005 року Intel подала у відповідь на позов AMD, [160] суперечці претензій AMD, і заявивши, що бізнес-практики Intel були справедливими і законними. У спростування, AMD, Intel наступальної стратегії деконструкції і стверджував, що AMD боролися в основному в результаті його власних неправильних рішень бізнесу, у тому числі брак інвестицій в основний виробничого потенціалу та надмірної залежністю від підрядників чіп ливарного виробництва. [162] Правові аналітики передбачають, судовий процес буде найбільш перетягнути протягом ряду років, так як у відповідь Intel вказує, що Intel не можуть врегулювати спір з AMD. [164] [166] Дата судового слухання було надано у 2010 році. [168]

У жовтні 2006 року позов Transmeta був поданий проти Intel за порушення патенту на основі архітектури комп'ютера та ефективності енергетичних технологій. [170] Позов був врегульований в жовтні 2007 року, Intel, погодившись виплатити 150 мільйонів доларів на початку і 20 мільйонів доларів США на рік протягом наступних п'яти років. Обидві компанії погодилися зняти позови один проти одного, в той час як Intel отримав вічний невиключну ліцензію на використання нинішніх і майбутніх запатентовані технології Transmeta в свої чіпи на 10 років. [172]

4 листопада 2009 генеральний прокурор Нью-Йорка подала антимонопольний позов проти Intel Corp, заявивши, що компанія використовувала "незаконні погрози і змови", щоб домінувати на ринку комп'ютерних мікропроцесорів.

На 12 листопада 2009, Intel і AMD оголосили перемир'я на 5 років з оплати Intel AMD $ 1,25 млрд. в обмін на нього відмовитися антимонопольного позову AMD Intel пред'явлено п'ять років тому [173] . У спільній заяві, 2 чіпів це сказав, "У той час відносини між двома компаніями було важко і в минулому, ця угода закінчує юридичні суперечки і дозволяє компаніям зосередити всі наші зусилля на інноваціях і розвитку". [174][175]

Антиконкурентні затвердження регулюючими органами

[176]
Японія

У 2005 році місцеві Комісія за справедливою торгівлі встановила, що Intel порушує Антимонопольного закону Японії. Комісія розпорядилася ліквідувати Intel знижки, які піддавалися дискримінації AMD. Щоб уникнути судового розгляду, Intel погодився виконати замовлення. [178] [179] [180] [181]
Євросоюз

У липні 2007 року Європейська комісія звинувачують Intel антиконкурентної практики, в основному відносно AMD. [183] Тверджень, повертаючись до 2003 року належить надання пільгових цін для виробників комп'ютерів купівлі більшість або всі свої фішки від Intel, приділяючи виробникам комп'ютерів, щоб відкласти або скасувати запуск продуктів з використанням чіпів AMD і надання чіпи за ціною нижче стандартної вартості для урядів і навчальних закладів. [185] Intel відповіла, що звинувачення є необгрунтованими, і замість кваліфікованих її поведінка на ринку, як інтереси споживачів. [186] Генеральний адвокат Брюс Сьюелл відповів, що Комісія не зрозумів деякі фактичні припущення відносно цін і виробничих витрат. [188]
У лютому 2008 року Intel заявила, що її офіс у Мюнхені було рейд європейські регулюючі органи Союзу. Intel повідомила, що він співпрацює зі слідством. [190] Intel зіткнулася з штрафом у розмірі до 10% свого річного доходу, у разі визнання винним удушення конкуренції. [192] AMD згодом почали просування сайту з цими твердженнями. [194] [196] У червні 2008 року ЄС подав нові звинувачення проти Intel. [198] У травні 2009 року ЄС встановила, що Intel брала участь у антиконкурентної практики, а потім оштрафували Intel € 1,06 млрд. ($ 1,44 млрд.), рекордна кількість. Intel виявилася виплатили компанії, в тому числі Acer, Dell, HP, Lenovo і NEC, [199] використовувати виключно чіпи Intel у своїх продуктах, і тому постраждав інших компаній, включаючи AMD. [201] [202] [203] Європейська комісія заявила, що Intel навмисно діяли з не допускати конкурентів на ринок комп'ютерних чіпів і тим самим зробив "серйозні і постійні порушення в антимонопольні правила ЄС". [204] На додаток до штрафу, Intel була замовлена комісії негайно припинити незаконну практику. [205] Intel заявила, що вони будуть оскаржувати вердикт комісії. [206]

Південна Корея

У вересні 2007 року, південнокорейські регулятори звинувачують Intel в порушенні антимонопольного законодавства. Розслідування почалося в лютому 2006, коли посадові особи рейд Intel в південнокорейській відділень. Компанія ризикує штрафом у розмірі до 3% її річного обсягу продажів, у разі визнання винними. [208] У червні 2008 року Комісія з справедливої торгівлі наказав Intel виплатити штраф у розмірі 25,5 млн. дол США користуючись своїм домінуючим становищем створення стимулів для основних корейських виробників ПК на умовах не купувати продукти AMD. [210]
Сполучені Штати

Нью-Йорк почала розслідування у Intel у січні 2008 року про те, компанії порушили антимонопольне законодавство в області ціноутворення і збуту своєї мікропроцесорів. [212] У червні 2008 року Федеральна комісія з торгівлі і почали антимонопольне розслідування цієї справи. [214] У грудні 2009 року FTC оголосила про свій намір ініціювати адміністративне розгляд відносно Intel у вересні 2010 року. [215] [216] [217] [218]
У листопаді 2009 року, після дворічного розслідування, в Нью-Йорку генеральний прокурор Ендрю Куомо пред'явив позов Intel, звинувачуючи їх у хабарництві та примусу, стверджуючи, що Intel підкупі виробників комп'ютерів, щоб купити більшу частину своїх фішок, ніж у їхніх конкурентів, і пригрозив відкликати ці платежі якщо комп'ютер осіб були сприйняті як робочих занадто тісно з конкурентами. Intel заперечує ці твердження. [220]