a

16 лип. 2010 р.

IPhone

IPhone

IPhone ( [4] , [5] ) є лінія Інтернет і мультимедіа-смартфон з розроблений і реалізується шляхом Корпорація Apple iPhone першого була введена на 9 січня 2007. [7]

IPhone функції камери телефону, у тому числі обмін текстовими повідомленнями та візуальної голосової пошти, портативний медіа-плеєр і Інтернет-клієнт, з електронною поштою, веб-браузер і Wi-Fi з'єднання. Для користувача інтерфейс побудований на технології Multi-Touch екраном пристрої, у тому числі віртуальні клавіатури, а не фізичний. Сторонні програми доступні в App Store, який був запущений в середині 2008 року і в даний час налічується більше 200000 "додатки", затвердженої Apple. Ці програми мають різні функції, в тому числі ігри, посилання, GPS навігація, соціальні мережі, і рекламу для телевізійних шоу, фільми і знаменитостей.

Там були чотири покоління iPhone апаратні засоби, і вони були в супроводі чотирьох основних релізів IOS (раніше iPhone OS). Оригінальний iPhone створено дизайн прецеденти, як розмір екрану і розташуванням кнопок, які зберігаються на всіх моделях. IPhone 3G привів 3G мережі та можливості A-GPS місце розташування. IPhone 3GS привів компас, більш швидкий процесор, і більш високу роздільну здатність камери, включаючи відео. IPhone 4 має дві камери для відеодзвінків FaceTime і більш високий дозвіл дисплея. Він був випущений 24 червня 2010 в деяких країнах і в процесі звільнення світу.

Історія та наявність вільних місць




[14]
[15]

Розвиток почалося з iPhone Стів Джобс "керівництво Apple, що інженери Apple розслідування сенсорних екранів. [17] Apple створив пристрій під час скритного і безпрецедентне співробітництво з AT & T Mobility-Cingular Wireless, у той час-кошторисна вартість розробки 150 мільйонів доларів США протягом 30 місяців. Apple відхилив "дизайн комітет", який дали Motorola ROKR E1, в значній мірі невдалі співпрацю з Motorola. Замість того, Cingular Apple дала свободу розвивати iPhone апаратного і програмного забезпечення в будинок. [19] [21]

Джобс представив iPhone для населення на 9 січня 2007 в з програмною промовою. Apple повинна була файл для роботи з дозволу FCC, але, оскільки таких заявок були доступні для громадськості, оголошення було зроблено місяців до iPhone отримав схвалення. IPhone надійшов у продаж в США 29 червня 2007, в 6:00 вечора за місцевим часом, у той час як сотні клієнтів шикувалися зовні в магазинах по всій країні. [23] Оригінальний iPhone був представлений у Великобританії, Франції і Німеччині в листопаді 2007 року, Ірландії і Австрії навесні 2008 року.

На 11 липня 2008, Apple випустила iPhone 3G в 22 країнах, у тому числі оригінальні 6. [25] Apple з тих пір випустила iPhone 3G в понад 80 країнах і територіях. [27] Apple оголосила iPhone 3GS від 8 червня 2009, а також планує випустити пізніше в червні, липні і серпні, починаючи з США, Канади і провідні європейські країни на 19 червня. Багато потенційних користувачі не заперечував проти iPhone коштували, [28] , а 40% користувачів мають доходів домашніх господарств за 100000 доларів США. [29] У спробі отримати більш широкий ринок, Apple зберегла 8 ГБ iPhone 3G за нижчою ціною. Це останній з низки зниження цін починаючи з випуску iPhone в 2007 році, він зараз продає за одну шосту від вартості оригінальних iPhone 8 ГБ, коли він вперше став доступний. У США, тепер він коштує $ 99, у порівнянні з $ 599, хоча це вимагає 2-річний контракт і блокування SIM.

Apple продала 6,1 мільйона одиниць в оригінальному iPhone протягом п'яти кварталів. [31] Компанія продала 3,8 мільйона iPhone 3G одиниць у другому кварталі фінансового 2009, який закінчується в березні 2009 року, і 12,6 млн. 3G і 3GS комбінованих загальну суму 33750000 Iphones продано на сьогоднішній день (Q4 2009). [33] Продажів в 4 кварталі 2008 перевищив тимчасово тих BlackBerry RIM продажів в 5,2 млн. одиниць, що зробило Apple коротко третій за величиною виробник мобільних телефонів по доходах, після Nokia і Samsung. [35] Близько 6,4 млн. Iphones активні тільки в США. [36] Хоча iPhone продажу становлять значну частину доходів в Apple, частина цього доходу відкладається. [37]

На зворотному боці оригінальний iPhone був виконаний з алюмінію з чорним акцентом пластику. IPhone 3G і 3GS функція повного пластикових назад збільшити потужність сигналу GSM. [39] IPhone 3G був доступний у чорному 8 Гб модель чи чорний або білий варіант моделі 16 ГБ. Вони обидва зараз припинені. IPhone 3GS доступний в обох кольорів, незалежно від ємності. Біла модель в даний час припинена. IPhone має 4 алюмосилікатного скла передньої і задньої з нержавіючої сталі краю, який служить в якості антени Є. Це теж доступний в чорному або білому.

IPhone має отримала безліч позитивних відгуків від критиків, як Девід Пог [41] і Уолтер Мосберг. [43] [45] IPhone приваблює користувачів різного віку. [46]

Апаратні засоби


Екран і введення

Сенсорний екран 9 см (3,5 в) рідкокристалічний дисплей (320 × 480 пікселів на 6,3 пікселів / мм, 163 рр. HVGA) зі стійким до подряпин скла, [48] і 18-бітний колір (надання 262144 кольорів). Ємнісний сенсорний призначений для голими пальцями або декількома пальцями за технологією Multi-Touch зондування.
Торкнутися і жест особливості iPhone, базуються на технології, спочатку розроблені FingerWorks. [50] Більшість рукавички і styluses запобігти необхідні електропровідності. [52] [54] [56] [58] IPhone 3GS також має пальців стійкістю oleophobic покриттям. [60]



IPhone має мінімальний користувальницький інтерфейс апаратного забезпечення, Завдяки лише чотири або п'ять кнопок, в залежності від обсягу контролю вважається як одна або дві кнопки. Тільки фізичні кнопки меню, розташовані безпосередньо під дисплеєм, і називається "Будинок кнопку", тому що він закриває активне застосування і переходить на початковий екран інтерфейсу. Головна кнопка позначається не будинок, як і в багатьох інших подібних пристроїв, але округлі площі, нагадує форму ікон на початковому екрані. Багатофункціональні сну і неспання кнопка розташована на верхній частині пристрою. Він служить в кнопку живлення пристрою, а також контролює телефонні дзвінки. При отриманні виклику, натискання сну і неспання раз кнопку паузи рінгтон, і коли при подвійному натисканні переводить виклик на голосову пошту. Готель розташований на лівому хребта управління регулювання гучності. IPhone 4 має дві окремі кнопки кругової збільшення та зменшення гучності, і всі попередні моделі будинок 2 вимикачі під одним панелі пластикові, відомий як рокер вимикач. Прямо над гучності тиша кнопка вимикає всі звуки, коли вони беруть участь. Всі кнопки, крім Головна були зроблені з пластику на оригінальний iPhone і металу на всіх наступних моделях. Сенсорний екран надає частину, що залишилася користувальницького інтерфейсу.

Дисплей реагує на 3 датчиків. Датчик відключає дисплей і сенсорний екран, коли пристрій буде наближений особою під час розмови. Це зроблено для економії заряду батареї і запобігання випадкового входу на обличчі користувача і вуха. Датчик зовнішнього освітлення регулює яскравість екрану в свою чергу, заощаджує заряд батареї. 3-осьовий акселерометр почуття орієнтації телефону і зміни на екрані, відповідно, що дозволяє користувачеві легко перемикатися між портретної і альбомної орієнтації. [62] Перегляд фото, веб-браузер, і музика грає підтримка як прямо і ліворуч або праворуч, орієнтації на широкому екрані. [64] На відміну від iPad, iPhone не поворот екрану при повороті догори дном, за допомогою кнопки Головна над екраном. 3,0 оновлення додав краєвид підтримки, як і раніше інші програми, такі як електронна пошта, і представив струшуючи пристрій як форми вводу. [65] [66] Акселерометр також може бути використаний для управління додатками третіх сторін, зокрема гри. IPhone також включає в себе 4 гіроскопічних датчиків, підвищення її сприйняття того, як він переміщається.

Оновлення програмного забезпечення в січні 2008 року [67] дозволило першим поколінням iPhone використовувати башту камеру і Wi-Fi мережі місцях трілатерація, [69] незважаючи на відсутність GPS обладнання. IPhone 3G, 3GS і 4 використовувати A-GPS і iPhone 3GS і 4 також цифровий компас. [70]

Аудіо та вихідний


У нижній частині iPhone спорту динамік (ліворуч) і мікрофон (праворуч) флангові док-коннектором. Один динамік знаходиться над екраном, як динамік, а інша знаходиться на лівій стороні нижньої частини пристрою, навпроти мікрофон на правому нижньому куті. IPhone 4 включає в себе додатковий мікрофон у верхній частині пристрою для придушення шумів. Регулятори гучності розташовані на лівій стороні пристрою і, як повзунок в IPod застосування. Обидва оратора використовуються для гучного операції та відтворення медіа-файлів.

3,5 мм роз'єм для навушників TRRS з якої знаходиться в лівому верхньому кутку пристрою. [72] Роз'єм для навушників на оригінальному iPhone втоплена в корпус, що робить її несумісною з самої гарнітури без використання адаптера. [73] [75] Інші покоління усуває проблему з врівень гніздом для навушників. Автомобілі, оснащені допоміжне гніздо для гучного зв'язку дозволяє використання iPhone під час водіння в якості заміни для Bluetooth.

Хоча iPhone сумісний з нормальною навушники Apple забезпечує гарнітура з додаткової функціональності. Багатоцільовий кнопку поруч мікрофон можна використовувати для відтворення або призупинити відтворення музики, звуковими доріжками, а також відповіді на телефонні дзвінки, не торкаючись до iPhone. Невелика кількість сторонніх гарнітури, спеціально призначені для iPhone також включає мікрофон і кнопки управління. [77] Apple продає гарнітур з регулятор гучності, але вони сумісні тільки більш сучасних моделей. [79] Ці характеристики досягаються за рахунок четвертого кільця в гніздо для навушників, що несе в собі цю додаткову інформацію.

Вбудований Bluetooth 2.x + EDR підтримує бездротові навушники і навушники, який вимагає профіль HSP. Стерео аудіокабель був доданий в 3,0 оновлення обладнання, що підтримує профіль A2DP. [80] [81] Хоча несанкціонованих рішення сторонніх розробників, існує, iPhone офіційно не підтримує передачу файлів OBEX протокол. [83] Відсутність цих профілів дозволяє користувачам iPhone обмінюватися файлами мультимедіа, таких як фотографії, музику і відео з іншими Bluetooth з підтримкою стільникових телефонів.

Композитного або компонентного відео на швидкості до 576i і стерео аудіо можуть бути виведені з роз'єм док-станції за допомогою адаптера проданих Apple. [85] IPhone не підтримує запис голосу до 3,0 оновлення програмного забезпечення. [86] [87]

Акумулятор


IPhone оснащений вбудованим акумулятором. Як IPod, але на відміну від більшості інших мобільних з телефону, акумулятор не підлягає заміні користувачем. [89] [91] IPhone можна заряджати при підключенні до комп'ютера для синхронізації через USB включений в док, кабель зарядки схожий на IPod. Крім того, до USB адаптер змінного струму (або "зарядний пристрій", також включені) може бути підключений до кабелю для зарядки безпосередньо від електричної розетки. Число третього учасника аксесуари (стереосистеми, Автомобільні зарядні пристрої, навіть сонячні зарядні пристрої) також доступні. [93]

Apple запускає випробування підготовки виробництва одиниці для визначення часу роботи акумулятора. Сайт Apple говорить, що батареї "призначений для зберігають до 80% початкової ємності після 400 повних циклів зарядки / розрядки", [95] , що можна порівняти з IPod батарей. оригінальний iPhone в акумулятор як було заявлено, здатна забезпечити до 7 годин відео, 6:00 серфінгу, 8 годин у режимі розмови, 24 годин відтворення музики або до 250 годин у режимі очікування. [96] iPhone 3G в акумулятор, як зазначено, бути в змозі забезпечувати до 7 годин відео, 6:00 серфінгу по Wi-Fi або 5 в мережах 3G, 10:00 2G в режимі розмови або 5 в мережах 3G, 24 годин відтворення музики або 300 годин у режимі очікування. [98] Apple стверджує, що 3GS може тривати до 10 годин відео, 9:00 серфінгу по Wi-Fi або 5 в мережах 3G, 12 годин у режимі розмови 2G або 5 в мережах 3G, 30 годин музики або 300 годин режимі очікування. [100]

Акумулятора iPhone піддався критиці з боку журналістів, деякі технології, недостатньо, і менше претензій Apple. [102] [104] [106] [108] Це також відображено в JD Power Associates та задоволеності клієнтів опитування, який дав "акумулятор аспекти" iPhone 3G найнижчий рейтинг 2 з 5 зірок. [110] [112]

Якщо акумулятор несправності або помре передчасно, телефон може бути повернуто Apple, і замінити безкоштовно, тоді як ще на гарантії. [114] Гарантія складає 1 рік з моменту придбання і може бути продовжений до двох років з AppleCare. Хоча заміна акумулятора послуг і цін не було доведено до покупців до того дня, продукт був запущений, [115] [117] це подібно до того, як Apple (і третім особам) замінити батареї для Ipods. Фонд для платників податків і захисту прав споживачів, адвокат групи споживачів, відправив скаргу Apple і AT & T за плату, що споживачі повинні заплатити, щоб замінити батарейку. [119] З липня 2007 року третя заміна акумулятора комплекти учасника були доступні [121] на набагато більш низькою ціною, ніж заміна програми Apple власного акумулятора. Ці набори часто включають в себе невеликий викруткою та інструкцією, але як і в багатьох нових моделях IPod акумулятора в оригінальному iPhone був припой ред дюйма Тому паяльника необхідно встановити новий акумулятор. IPhone 3G використовує різні батарея оснащена роз'єм, що легше замінити, хоча заміни будь-якого, крім Apple до цих пір анулює гарантію. [123]



Камера

IPhone 3G і iPhone функцію вбудованого в основний фокус 2,0-мегапіксельна камера розташована на задній частині для ще цифрових фотографій. Вона не має оптичний зум, флеш-пам'яті або автофокусом, і не підтримує запис відео, однак джейлбрейка дозволяє користувачам робити. Версія 2.0 iPhone OS представив можливість вставляти дані про місцезнаходження у фотографії, створюючи геокодірованних фотографію С.
IPhone 3GS володіє 3,2-мегапіксельною камерою, виготовлені OmniVision, Featuring автофокус, автоматичний баланс білого і автоматичний макрос (до 10 см). Вона також здатна захоплювати 640x480 (VGA дозвіл) зображення з частотою 30 кадрів в секунду, [125] , хоча в порівнянні з більш дорогих ПЗС засновані відеокамер це експонат перехідний ефект затвора. [127] Відео може бути обрізана на самому пристрої, так і безпосередньо завантажені на YouTube, MobileMe, або інші послуги

IPhone квітня представив 5,0-мегапіксельною камерою, яка також розташована на задній частині, яка оснащена задній освітлених датчик здатних захоплювати зображення в умовах низької освітленості, а також світлодіодний спалах здатна перебування освітленій для запису відео з роздільною здатністю 720p резолюції. [129] Крім того, iPhone має 4 другою камерою на передній панелі здатні VGA фотографії та відеозаписи.

Зберігання та SIM


IPhone був випущений у двох варіантах для внутрішнього зберігання розмір: 4 Гб або 8 Гб. На 5 вересня 2007, Apple припинила 4 ГБ моделі. [131] На 5 лютого 2008, Apple додала 16 Гб модель. [133] IPhone 3G була доступна в 16 Гб і як і раніше доступний з 8 ГБ. IPhone 3GS поставляється в 16 Гб і 32 Гб варіанти. Всі дані зберігаються на флеш-накопичувач; iPhone не підтримує розширений зберігання через слот для карти пам'яті або на SIM.

SIM карти знаходиться в лотку, який вставляється в гніздо у верхній частині пристрою. Лоток SIM витягується за допомогою скріпки або "Інструмент для витягання SIM" (простий шматок висічні листового металу), включених в iPhone 3G і 3GS. [135] [137] У більшості країн iPhone, як правило, продаються з блокування SIM, що дозволяє iPhone від використання в різних мобільних мережах. [138]

IPhone оснащений 4 нові карти MicroSIM, який знаходиться в слот на правій стороні пристрою. [140]

Датчики вологості

Як і багато сучасних пристроїв, електроніка, [141] iPhone має датчики вологості вказати, чи буде вода збиток потерпілим пристрою. Датчики на iPhone включити невеликий диск, який знаходиться в роз'єм для навушників і районі недалеко від док-коннектором. [143] Датчики часто використовуються співробітниками Apple, щоб визначити, чи є пристрій має право на гарантійний ремонт чи заміну, і якщо датчики показують, що пристрій має поглиненої вологи вони можуть визначити, що пристрій не поширюється. Тим не менше, датчики вологості може бути "спіткнувся" шляхом регулярного використання, а також, якщо пристрій носити при виконанні піт власник може послабити датчики достатньо вказати пошкодження водою. [145] У багатьох інших мобільних телефонів з різних виробників, вологості датчики розташовані в захищеному місці, наприклад, під акумулятором за кришку батарейного відсіку, а датчики на iPhone безпосередньо піддаються в навколишнє середовище. Це призвело до критики розміщення датчиків, які також можуть бути порушені пара у ванні чи інших легких екологічних вологи. [147]
Комплект поставки


Усі моделі iPhone включати письмові документи, а також роз'єм док-станції з кабелем USB. Оригінальні та 3G Iphones також поставляється з чистою тканиною. Оригінальний iPhone включити стерео гарнітуру (навушники і мікрофон), а також пластикові док, щоб тримати пристрій вертикально під час зарядки і синхронізації. IPhone 3G включає в себе аналогічні гарнітури плюс Інструмент для витягання SIM-карти (оригінальна модель вимагає скріпки). IPhone 3GS включає в себе Інструмент для витягання SIM і переглянутий гарнітура, яка додає клавіш регулювання гучності. [148] IPhone 3G і 3GS сумісні з тією ж лаві підсудних, продаються окремо, але не оригінальна модель підсудних. [150] Всі версії містять у собі адаптер живлення USB, або "зарядний пристрій", яка дозволяє iPhone для зарядки від розетки змінного струму. IPhone 3G і iPhone 3GS, що продаються в Північній Америці, Японії, Колумбії, Еквадору, Перу або [152] [154] включити надкомпактний USB адаптер влади.
Моделі

[155]
Модель Потужність RAM [157] Зв'язки Оригінальні дата релізу Мінімальна OS для синхронізації Оцінка батареї (години)
Оригінал 4 ГБ
8 ГБ 128 MB USB через роз'єм док-станції (FireWire для зарядки тільки) [159] 29 червня 2007 Mac: 10,4
Win: XP аудіо: 22
відео: 5
16 ГБ 5 лютого 2008
Перший телефон з інтерфейсом Touch-Multi. Особливості включають в себе: веб-браузер Safari, і бездротовий доступ до ITunes Store і YouTube. 16 Гб версія пізніше додав.
3G 8 ГБ
16 ГБ 128 MB USB через роз'єм док-станції 11 липня 2008 Mac: 10,4
Win: XP аудіо: 24
відео: 7 [161]
Повний білий або чорний жорсткий пластиковий назад і металевими кнопками гучності. Особливості включають iPhone OS 2.0, App Store, 3G, і GPS.
3GS 16 ГБ
32 ГБ 256 MB USB через роз'єм док-станції 19 червня 2009 Mac: 10,4
Win: XP аудіо: 30
відео: 10
8 ГБ 24 червня 2010
Oleophobic покриттям екрану. Особливості включають поновлення процесора процесора і графічного процесора і збільшення RAM, підтримка запису відео, більш високу роздільну здатність камери, включає в себе підтримку голосового управління, і включає в iPhone OS 3. Тим не менше 8GB версію IOS поставляється з 4 встановлено. [163]
4 16 ГБ
32 ГБ 512 MB [165] USB через роз'єм док-станції 24 червня 2010 Mac: 10.5.8
Win: XP аудіо: 40
відео: 10
Алюмосилікатних переднє скло і задня панелі з нержавіючої сталі антени смуга з боків. [167] Особливості включають процесор Apple A4, 960x640, 326 рр. IPS дисплей, 5-мегапіксельною камерою тому зі світлодіодним спалахом і HD відеозапис, VGA фронту, що стоять перед камерою і гіроскопа забезпечення більшої чутливості руху. Поставляється з 4 IOS.
Програмне забезпечення

[168]

IPhone (і IPod Touch) запустити операційну систему, відому як IOS (раніше iPhone OS). Це варіант того ж Дарвіна операційної системи ядро, яке знаходиться в Mac OS X. Також є "Core Animation" програмний компонент з Mac OS X 10.5 Leopard. Разом з обладнанням PowerVR (і на iPhone 3GS, OpenGL ES 2.0), він відповідає за взаємодію в русі графіки. Операційної системи займає менше половини ГБ в загальній зберігання пристрої (від 4 до 32 ГБ). [170] Вона здатна підтримувати в комплекті і майбутніх додатків Apple, а також від сторонніх розробників. Програмні додатки не можуть бути скопійовані безпосередньо з Mac OS X, але повинні бути написані і скомпільовані спеціально для IOS.

Як IPod, iPhone управляється за допомогою ITunes. Ранні версії OS необхідна версія 7,3 або більше пізньої версії, яка сумісна з Mac OS X версії 10.4.10 Tiger або пізнішої версії, а також 32-бітні або 64-розрядної Windows XP або Vista. [172] Звільнення ITunes 7,6 розширити цю підтримку включають 64-бітові версії XP і Vista, [174] і як це обійти було виявлено у попередніх 64-розрядних операційних систем Windows. [176] Apple надає безкоштовне оновлення операційної системи для iPhone через Itunes, [177] та оновлення основних історично супроводжується нових моделей. [179] Такі оновлення часто потрібно більш нова версія ITunes - наприклад, 3,0 поновлення потрібно ITunes 8,2 - але вимоги ITunes системи залишилися такими ж. Оновлення включають виправлення безпеки і нових можливостей. [181] Наприклад, iPhone 3G користувачі спочатку досвідчені скинув дзвінки, поки оновлений варіант був опублікований. [183] [185]

Інтерфейс

Інтерфейс базується на початковому екрані графічний список доступних додатків. iPhone програми нормально запускати по одному, хоча більшість функцій як і раніше доступний при прийнятті дзвінка або прослуховування музики. Початковому екрані можуть бути доступні в будь-який час апаратних кнопок, розташованих під екраном, закриття відкритого додатки в цьому процесі. [187] За замовчуванням екран містить наступні іконки: Повідомлення (SMS та MMS повідомлень), календар, фотографії, камера, YouTube, Акції, Карти (Google Maps), погода, голосових нагадувань, замітки, годинники, калькулятор, Установки, Itunes ( магазин), App Store, і (на iPhone 3GS тільки) Компас. Купірований на базі екрану, чотири ікони для телефону, Mail, Safari (Інтернет) і IPod (мультимедіа) окреслити основні цілі iPhone. [189] На 15 січня 2008, Apple випустила оновлення програмного забезпечення 1.1.3, що дозволяє користувачам створювати "Web Clips", домашній екран значки додатків, які нагадують, що відкриті визначених користувачем сторінки в Safari. Після оновлення iPhone користувачі можуть змінити і місце ікони на строк до дев'яти інших сусідніх екранах будинку, доступ до горизонтальної смугою ". [191] Користувачі також можуть додавати й видаляти іконки з доку, що те ж саме на кожному початковому екрані. Кожен будинок екрані поміщається до 16 ікон, а також причал вміщає до 4 ікони. Користувач може видалити веб-стрічок і сторонніх додатків в будь-який час, і може вибрати тільки певні програми для переходу від ITunes. Apple програми за замовчуванням, однак, не може бути вилучена. 3,0 оновлення додає системи пошуку по всьому, відомий як Spotlight, ліворуч на першому екрані додому. [192] [193]
Майже всі Вхідний сигнал подається через сенсорний екран, який розуміє жести комплексу використанням технології Multi-Touch. iPhone в методи взаємодії, щоб користувач міг перемістити вміст вгору або вниз по сенсорній опору руху пальців. Наприклад, збільшення і з веб-сторінок і фотографій здійснюється шляхом розміщення двох пальців на екрані і розповсюдження їх далі один від одного, або залучення їх ближче один до одного, жест, відомий як "щипати". Прокрутка довгий список або меню досягається шляхом ковзання пальцем по дисплею знизу вгору, або навпаки, щоб повернутися. У будь-якому випадку, список рухається як якщо б це наклейка на зовнішній поверхні колеса, повільно, як уповільнення, якщо постраждалих від тертя. Таким чином, інтерфейс імітує фізики реального об'єкта. Інші орієнтованого на користувача інтерактивні ефекти включають горизонтально ковзання на південь від вибору, вертикально ковзне клавіатура і меню закладок, а також віджети повернутися, щоб налаштування бути налаштований на іншу сторону. Меню барів знаходяться у верхній і нижній частині екрана при необхідності. Їх параметри змінюються в залежності від програми, але завжди послідовну мотив стилі. У меню ієрархії, "Назад" кнопку в лівому верхньому кутку екрана відображається ім'я батьківської папки.

Телефон


IPhone дозволяє аудіо конференц-зв'язок, утримання виклику, виклик злиття, Caller ID, а також інтеграції з іншими стільникових мережевих функцій і функцій iPhone. Наприклад, якщо пісня грає при дзвінку, вона поступово зникає, і зникає тому, коли призов закінчився. Датчик відключає екран і сенсорну схему, коли iPhone є максимально наближені до особи, як для економії заряду батареї і запобігання ненавмисних доторків. IPhone не підтримує відеодзвінки або відеоконференцій за версією до 4-го покоління, так як є тільки одна камера на протилежній стороні екрану. [195] IPhone 4 підтримує відеозв'язок з використанням або передньою або задньої камери через Wi-Fi, функції Apple називає "FaceTime". [197] Перші дві моделі підтримують тільки голосовий набір номера через сторонніх додатків. [199] Голосове управління, доступна тільки на iPhone 3GS, дозволяє говорити контакті ім'я або номер і iPhone буде набирати. [201]

IPhone включає візуальної голосової пошти (у деяких країнах) [203] функцію, яка дозволяє користувачам проглядати список голосових повідомлень поточного на екрані без необхідності телефонувати у свою голосову пошту. На відміну від більшості інших систем, повідомлення можна прослуховувати і видаляти в не хронологічному порядку, вибираючи будь-які повідомлення зі списку на екрані.

Рінгтон особливість музика була введена в США на 5 вересня 2007. Користувачі можуть створювати власні мелодії з пісні, придбані в ITunes Store за невелику додаткову плату. Мелодія може бути від 3 до 30 секунд, з будь-якої частини пісні, можуть зникати, і вийде, пауза з половини другого до п'яти секунд, коли петельні, або цикл безперервно. Всі налаштування можна зробити в Itunes, [205] або ж з програмним забезпеченням Apple GarageBand у версії 4.1.1 або пізнішої версії (доступні тільки на Mac OS X) [207] або сторонніх розробників. [209]

Мультимедіа

Макет музичну бібліотеку схожий, що і IPod або поточних телефонів Symbian S60. IPhone можна відсортувати його медіа-бібліотеку з піснею, з художником, альбом з, відео-з, з плейлист, жанр с, композитора, подкаст з, аудіокнижки с і збірниках. Опції завжди представлені в алфавітному порядку, за винятком списків відтворення, які зберігають свої розпорядження ITunes. IPhone використовує великий шрифт, який дозволяє користувачам великі можливості доторкнутися до їхнього вибору. Користувачі можуть обертати свій пристрій горизонтально ландшафтний режим для доступу до Cover Flow. Як і на ITunes, ця функція показує різні обкладинки альбомів у прокручування через фото-бібліотеці. Прокрутка досягається легкими рухами пальця по екрану. Крім того, гарнітура контролю можуть бути використані для паузи, грати, показувати і повторіть треків. На iPhone 3GS, обсяг може бути змінений за допомогою вхідного в навушники Apple, а також функції контролю голоси можуть бути використані для виявлення трек, відтворення композицій у списку відтворення або конкретного виконавця або створити плейлист Genius. [210]


IPhone підтримує безперервне відтворення. [212] Як п'ятого покоління Ipods представив у 2005 році, iPhone може зіграти цифрове відео, що дозволяє користувачам дивитися телебачення з шоу і фільмів з в широкоекранному режимі. Двічі натиснувши перемикатися між широкоформатним і відтворення відео на повний екран.

IPhone дозволяє користувачам купувати і завантажувати пісні з ITunes Store прямо на iPhone. Функція спочатку вимагав Wi-Fi мережі, але тепер можна використовувати стільникову мережу передачі даних, якщо він недоступний. [214]

IPhone включає в себе програмне забезпечення, яке дозволяє завантажувати, переглядати і по електронній пошті фотографії, зроблені за допомогою фотоапарата. Користувач масштабування і зменшувати масштаб фотографій ковзаюча два пальці далі один від одного або ближче один до одного, як і Safari. Камера додаток також дозволяє користувачам переглядати камери рол, фотографії, які були прийняті з камерою в iPhone. Ці фотографії також доступні у додатку фотографій, а також будь-які переведений з Iphoto або діафрагми на Mac або Photoshop в Windows.

Підключення до Інтернету


Інтернет доступний, коли iPhone підключений до локальної Wi-Fi і GSM широкої області або EDGE мережі, як другого покоління (2G) бездротові стандарти даних. IPhone 3G з'явилася підтримка третього покоління UMTS і HSDPA 3,6, [216] , але не HSUPA мереж, і тільки iPhone 3GS підтримує HSDPA 7,2. [218] AT & T представила 3G у липні 2004 року [220] , але ще в 2007 Стів Джобс заявив, що він все ще не достатньо поширена в США, а також чіпсет не енергію досить ефективно, повинні бути включені в iPhone. [221] [223] Підтримка 802.1X, аутентифікації, яка широко використовується в університетських та корпоративних-Fi мереж Wi, була додана у версії 2.0 оновлення. [225]

За замовчуванням iPhone буде просити, щоб приєднатися до нещодавно відкрив Wi-Fi мереж і запит пароля при необхідності. Крім того, він може приєднатися до закритої Wi-Fi мережі вручну. [227] IPhone автоматично вибере найсильніших мережі, підключення до Wi-Fi, а не EDGE, коли це можливо. [229] Крім того, iPhone 3G і 3GS воліють 3G-2G і Wi-Fi небудь. [231] Wi-Fi, Bluetooth і 3G (на iPhone 3G і 3GS) можуть бути відключені в індивідуальному порядку. Літак режим вимикає всі бездротові з'єднання відразу, відкидаючи інші параметри.

IPhone 3GS має максимальну швидкість завантаження складає 7,2 Мбіт / с. [233] Крім того, файли, завантажені через стільникові мережі повинна бути менше 20 Мбайт. [235] Великі файли, часто вкладеннях електронної пошти або підкасти, повинні бути завантажені через Wi-Fi (який не має обмеження за розміром файлу). Якщо Wi-Fi відсутній, один обхідний тому, щоб відкрити файли прямо в Safari. [237]

Safari є рідною веб-браузер в iPhone, а потім відображає сторінок, схожих на своїх Mac і Windows колегами. Веб-сторінки можуть розглядатися в портретному або ландшафтному режимі і підтримує автоматичне масштабування по щипав разом або розповсюдження крім пальців на екрані, або двічі натиснувши тексту або зображень. [239] [241] IPhone не підтримує ні Flash [243] , ні Java. [245] [246] Таким чином, у Великобританії стандартам у рекламі розглядатися органом, що реклама стверджуючи, iPhone може отримати доступ "всі частини Інтернет" повинні бути виведені в його нинішньому вигляді, на підставі неправдивої реклами. [248] У рідкісних відкритому листі в квітні 2010 року, Генеральний директор Apple Стів Джобс розповів про обгрунтування відсутності Flash на iPhone (і iPad). [250] IPhone підтримує SVG, CSS, HTML Полотно, і Bonjour. [252] [254]

Застосування карт доступу Карти Google на карті, супутникового або гібридною формі. Він також може генерувати напрямках між двома точками, забезпечуючи при цьому факультативного в режимі реального часу інформації про рух. У iPhone в оголошення, робота продемонструвала цю функцію пошуку прилеглих Starbucks, а потім розміщення хуліганському телефонний дзвінок на один з одним натисненням. [255] [257] Підтримка для прогулянок напрямки, громадський транспорт, а також вид з вулиці була додана у версії 2.2 оновлення програмного забезпечення, але не голосовий супровід навігації. [258] IPhone 3GS може орієнтуватися карта з цифровим компасом. [260] Apple розробила також окремий додаток для перегляду відео на YouTube iPhone, який потоків відео після кодування їх за допомогою кодека H.264. погода Простий і котирування акцій додатків також крана до Інтернету.

iPhone користувачі можуть і доступ в Інтернет дуже часто і в різних місцях. За даними Google, iPhone генерує 50 разів більше пошукових запитів, ніж будь-який інший мобільний телефон. [262] За словами генерального директора Deutsche Telekom Рене Оберманн, "Середній використання Інтернету для iPhone клієнтів складає більше 100 мегабайт С. Це в 30 разів використовувати для наших середньому контрактних клієнтів споживача ". [264] Nielsen виявили, що 98% користувачів iPhone використовують дані послуги, а 88% використовують Інтернет. [266] У Китаї, iPhone 3G і iPhone 3GS були побудовані і розповсюджуватися без Wi-Fi. [268]

Введення тексту


Для введення тексту iPhone реалізує віртуальну клавіатуру на сенсорному екрані. Це автоматична перевірка орфографії та корекції, інтелектуального можливості слова і динамічні словник, який вчить нові слова. Клавіатура може передбачити, які слова користувач вводить і завершити його, і справедливо для випадкового натискання клавіш поблизу передбачуваного потрібну клавішу. [270] Ключі декілька більше і розташованих далі один від одного, коли в ландшафтному режимі, який підтримують лише обмежене число додатків. Торкаючись частини тексту протягом короткого часу піднімає збільшувальне скло, що дозволяє користувачам помістити курсор в середині існуючого тексту. Віртуальна клавіатура може вмістити 21 Мови, в тому числі розпізнавання символів для китайської мови. [272] 3,0 оновлення принесли підтримку операції вирізування, копіювання і вставки тексту, а також пейзаж клавіатурі кількома додатками. [273] [274]

Електронна пошта і текстові повідомлення

IPhone також має програму електронної пошти, що підтримує HTML електронної пошти, яка дозволяє користувачеві вставляти фото в повідомлення електронної пошти. PDF, Word, Excel, Powerpoint і вкладень до поштових повідомлень можна переглядати на телефоні. [275] MobileMe платформи Apple пропонує Push Email, який емулює функціональність популярної поштової системи BlackBerry, для річної передплати. Yahoo! Пропонує безкоштовну електронну пошту послуг поштовхом для iPhone. IMAP (хоча і не Push-IMAP) і POP3 пошти стандарти також підтримуються, в тому числі Microsoft Exchange [277] і Kerio Підключити. [279] У першій версії прошивки iPhone, це було зроблено шляхом відкриття IMAP на сервері Exchange. Apple також ліцензувала Microsoft ActiveSync і тепер підтримує платформи (у тому числі Push Email) з випуском iPhone 2,0 прошивки. [281] [282] IPhone буде синхронізувати обліковий запис електронної пошти через налаштування власного Apple Mail в додатки Microsoft Outlook і Microsoft Entourage, або він може бути сконфігурований вручну на самому пристрої. При правильній налаштування електронної пошти, програма може отримати доступ практично до будь-якої IMAP або POP3 облікового запису. [284]
Текстові повідомлення представлені хронологічно в поштовій скриньці форматі, аналогічному формату Mail, яка ставить весь текст з одержувачів разом з відповідями. Текстові повідомлення відображаються у промові бульбашки (за аналогією з IChat) під назву одержувача кожен. IPhone в даний час має вбудовану підтримку електронної пошти пересилання повідомлень, проектів і прямих внутрішньої камери в електронній пошті фотографію передачі. Підтримка мульти-одержувача SMS була додана в 1.1.3 оновлення програмного забезпечення. [286] Підтримка MMS був доданий в 3,0 оновлення, але не для оригінального iPhone [288] [290] , а не в США до 25 вересня 2009. [292] [294]

Програми інших виробників

Див також: iPhone SDK і App Store
На WWDC 2007 по 11 червня 2007 Apple оголосила, що iPhone буде підтримувати третіх осіб ", веб-додатків", написаної в Ajax, які поділяють вигляд і інтерфейс iPhone. [296] На 17 жовтня 2007, Стів Джобс у відкритому листі, опублікованому в у "Apple Гарячі новини" блогів, оголосила, що розробка комплекту програмного забезпечення (SDK), будуть надані сторонніми розробниками в лютому 2008 року. IPhone SDK було офіційно оголошено 6 березня 2008, в залі Apple об'єкти міста. [298] Вона дозволяє розробникам розробляти власні програми для iPhone і IPod Touch, а також перевірити їх на "iPhone симулятор". Тим не менш, завантаження додатків на пристрої можливо тільки після оплати Apple Developer Connection членський внесок. Розробники мають право встановлювати будь-яку ціну на свої додатки для розповсюдження через App Store, в якій вони будуть одержувати 70% акцій. [300] Розробники можуть також вибрати випустити додаток для проведення вільних і не буде платити будь-які витрати випускати і поширювати програми за членський внесок. SDK був представлений відразу, а запуск додатків довелося чекати до оновлення прошивки, яка була випущена на 11 липня 2008. [302] Оновлення безкоштовно для iPhone користувачів, але не для власників IPod Дотики з 1.x випуску iPhone OS, чия операційна система може бути оновлена до поточної версії iPhone OS, так що вони можуть запускати iPhone програми, тільки після оплати за невелику плату. [304]

Коли розробник подав заяву в App Store, Apple має повний контроль над її розповсюдження. Наприклад, Apple може зупинити поширення програм він вважає недоречним як це відбулося з 1000 доларів США програми, яка має в якості єдиною метою, щоб продемонструвати багатство своїх користувачів. [306] Apple піддалася критиці за заборону сторонніх додатків, які дозволяють функціональність Apple не хоче мати iPhone. У 2008 році Apple відхилив Podcaster, що дозволило iPhone користувачам завантажувати Підкасти прямо на iPhone стверджуючи, що вона дублює функціональність ITunes. [308] З тих пір Apple випустила оновлення програмного забезпечення, який надає цю можливість. [310] NetShare, другий відхилила додаток, дозволило б користувачам прив'язати їх до iPhone ноутбук або стаціонарний комп'ютер, використовуючи свої мережі стільникового зв'язку для завантаження даних на комп'ютері. [312]

Перед SDK був випущений третім особам було дозволено дизайн "веб-додатків", який буде проходити через Safari. [314] Без підпису рідні програми також доступні. [316] Можливість встановлення власних додатків на iPhone за межами App Store не буде підтримуватися Apple. Такі рідні додатки може бути порушена в будь-яке програмне забезпечення, відновлення, але Apple заявив, він не буде розробляти оновлення програмного забезпечення спеціально для перерви рідних "програм, крім тих, які виконують SIM розблокувати. [318]

Доступність

IPhone може збільшити текст щоб зробити його більш доступним для людей з вадами зору користувачів, [320] і може вмістити слабочуючих користувачів субтитри і зовнішні пристрої TTY. [322] IPhone 3GS також має білий на чорному режимі VoiceOver (для читання з екрану), а також для масштабування ослабленим зором, і моно звук для обмеженого слух на одне вухо. [324] Apple регулярно публікує добровільних Доступність Шаблони продукту в якому чітко державної дотримання правил США "Стаття 508". [326]
Інтелектуальна власність

Apple подала більше 200 патенту, пов'язаних з и технологія, що лежить в iPhone. [328] [330]
LG Electronics заявили iPhone дизайн був скопійований з LG Prada. Ву-Янг Квак, голова LG мобільних телефонів, R і D центр, сказав на прес-конференції: "Ми вважаємо, що Apple скопіював Prada телефону за проектом був відкритий, коли він був представлений в IF Design Award і приз у вересні 2006 року". [332]

На 3 вересня 1993, Infogear подав на товарний знак США "Я PHONE" [334] і 20 березня 1996 застосовується для торгової марки "IPhone". [336] "Я Телефон" була зареєстрована в березні 1998 року [337] і "IPhone" була зареєстрована в 1999 році. [338] З тих пір, телефон марки я вже не було. [339] торговельні марки Infogear покриттям "зв'язку терміналів у складі комп'ютерного обладнання та програмного забезпечення комплексної телефонного, передачі даних і персональних комп'ютерних функцій" (1993 подачі), [340] і "комп'ютерне обладнання та програмне забезпечення для надання комплексних телефонний зв'язок з комп'ютеризованих інформаційних мереж, глобальних" (1996 подачі ). [342] Infogear випустила телефон із вбудованим веб-браузером під назвою iPhone в 1998 році. [344] У 2000 р. Infogear виграв позов проти порушення власникам доменного імені iphones.com. [346] У червні 2000 року, Cisco Systems придбала Infogear, в тому числі iPhone товарного знака. [348] На 18 грудня 2006 вони випустили ряд ребрендинг передачі голосу по IP (VoIP) встановлює під назвою iPhone. [350]

У жовтні 2002 року Apple застосовується для "iPhone" торгову марку у Великобританії, Австралії, Сінгапурі та Європейського союзу. Канадське заяву після чого в жовтні 2004 року і Зеландія застосування нового у вересні 2006 року. За станом на жовтень 2006 року, тільки Сінгапур і австралійський заяви були задоволені. У вересні 2006 року компанія "Океан телекомунікаційних послуг застосовується для" iPhone "торгову марку в США, Великобританії та Гонконгу, після подачі в Тринідаді і Тобаго. [352] Як океан заявок на товарні знаки Телеком використовувати в точності таку ж формулювання, як Нова Зеландія Apple програми, передбачається, що океан Телеком застосовує від імені Apple. [354] Канадське заява була знехтувана в серпні 2005 року канадська компанія називається Comwave, які самі застосовується на товарний знак три місяці по тому. Comwave займається продажем VoIP пристроїв, званих iPhone з 2004 року. [355]

Незабаром після січня Стіва Джобса 9, 2007 повідомлення, що Apple буде продавати продукт під назвою iPhone в червні 2007 року Cisco випустила заяву, що він вів переговори з торговою маркою ліцензування Apple і Apple очікується погодитися на підсумкові документи, які були представлені напередодні ввечері. [357] На 10 січня 2007 Cisco оголосила, що подала позов проти Apple за порушення торгової марки iPhone, шукаю заборона в федеральний суд заборонити Apple використовувати назву. [359] Зовсім недавно, Cisco заявила, що позов був торговою маркою "незначні сутички", який був не в грошах, а про сумісність. [361]

На 2 лютого 2007, Apple і Cisco оголосили, що вони погодилися тимчасово призупинити судовий процес у той час як вони провели переговорах з врегулювання [363] , а потім оголосив про 20 лютого 2007, що вони досягли угоди. Обидві компанії будуть мати можливість використовувати "iPhone" назва [365] в обмін на "вивчення взаємодії" між їх безпеки, споживчих і бізнес-комунікаційних продуктів. [367]

IPhone також надихнув кількох провідних високотехнологічних клони, [369] водіння як популярність Apple і готовності споживачів поновлення Iphones швидко. [371]

На 22 жовтня 2009 Nokia подала позов проти Apple за порушення своїх GSM, UMTS та WLAN патентів. Nokia стверджує, що Apple була порушенні 10 патентів в від Nokia з першого випуску в iPhone. [373]

Обмеження


Apple строго контролює деякі аспекти iPhone. Хакерського спільноти знайшов безліч обхідних шляхів, більшість з яких засуджені Apple і загрожують скасувати пристрої гарантія. [375] "Jailbreaking" дозволяє користувачам встановлювати програми, не доступні на App Store або змінити базову функціональність. SIM розблокування iPhone дозволяє, які будуть використовуватися на різних перевізника мережі. [377] Найбільш часто використовуваних мереж в Сполучених Штатах для iPhone розблоковано є T Mobile у зв'язку з тим, що AT & T і T Mobile обидва GSM мереж. [378]

Активація

IPhone правило, не дозволяє доступ до медіа-плеєр і веб властивостям, якщо він також був активований телефон з уповноваженим перевізником. На 3 липня 2007, Джон Лех Йохансен повідомив у своєму блозі, що він успішно обійшов цю вимогу і відкрив у інших особливостей iPhone з поєднанням користувацького програмного забезпечення та змінення бінарних ITunes. Він опублікував програмне забезпечення та компенсації для використання іншими. [380]
На відміну від оригіналу, iPhone 3G повинна бути активована в магазині, в більшості країн. [382] Це робить iPhone 3G більш складним завданням, але не неможливо, щоб перервати. Необхідність в магазині активації, а також величезна кількість першого покоління iPhone і IPod доторкнися користувачів оновлення до iPhone OS 2.0, викликаних світовою перевантаження сервери Apple на 11 липня 2008, день, як iPhone 3G iPhone OS і 2,0 оновлень, а також MobileMe були звільнені. Після оновлення, прилади повинні були з'єднатися з серверами Apple для перевірки автентичності оновлення, в результаті чого багато пристроїв тимчасово непридатним. [384] Apple уникнути цього, випустивши 3,0 програмного забезпечення за два дні до iPhone 3GS.

Користувачі мережі O2 у Сполученому Королівстві, однак, може купити телефон в Інтернеті і активувати її через ITunes як і у попередньої моделі. [386] Навіть там, де не потрібне, як правило, пропонують виробники активації для зручності покупця. У США Apple почала пропонувати безкоштовну доставку по обидві iPhone 3G і iPhone 3GS (за наявності), змінивши в магазині активації вимоги. Best Buy і Wal-Mart буде продавати iPhone. [388]

Неліцензійного програмного забезпечення сторонніх і джейлбрейка

[389]
операційна система iPhone призначений тільки для запуску програмного забезпечення, яке Apple офіційно затвердженого криптографічного підпису. Це обмеження можна подолати за допомогою "джейлбрейка" телефон, [391] який передбачає заміну прошивки iPhone зі злегка змінена версія, яку не забезпечує чеку. Це може бути обхід технічних заходів захисту в Apple. [393] Apple, у своїй заяві для держав Copyright Відділенні Організації у відповідь на лобіювання EFF за винятком DMCA для такого роду хакерів, заявив, що джейлбрейка iPhone буде порушенням авторських прав із-за необхідності модифікації програмного забезпечення системи. [395] Jailbroken Iphones можуть бути сприйнятливі до вірусів, але мало таких інцидентах не надходило. [396] [398]

SIM розблокування


Більшість Iphones продаються з блокування SIM, що обмежує використання телефону на один конкретний носій, звичайною практикою субсидованих телефонів GSM. На відміну від більшості телефонів GSM Разом з тим, телефон не може бути офіційно розблоковано шляхом введення коду. Заблоковані і незаблокірованние стан підтримується на серверах Apple в IMEI і встановлюється, коли iPhone буде активована.

Хоча спочатку iPhone продається тільки в США від AT & T мережі із замком SIM на місці, різні хакери знайшли способи, щоб "розблокувати" телефон від конкретної мережі. [400] Хоча AT & T є єдиним уповноваженим перевізником iPhone в Сполучених Штатах, відімкнув Iphones може бути використаний з іншими перевізниками, після розблокування. [402] Більше чверті первісного Iphones продаються в Сполучених Штатах, не були зареєстровані з AT і Т. Apple припускає, що вони, ймовірно, відправкою за кордон і відкрив, прибутковий ринок до 3G по всьому світу релізу iPhone. [404] Розблокування Iphones в США робиться тому, що багато потенційні користувачі не люблять, коли прив'язаний до AT & T або розглянути питання про їх щомісячна плата занадто дорого. [406] [407]

AT & T заявила, що "iPhone не може бути розблокована, навіть якщо ви перебуваєте поза контракту". [408] [410] На 26 березня 2009 AT & T в США почалися продажі iPhone без контракту, але все ж SIM-прив'язаний до своєї мережі. [412] Такі підрозділи часто iPhone в два рази дорожче, ніж ті контракти, тому що Apple і AT & T втрачати доходи майбутніх періодів. [414]

Інші перевізники, такі як Verizon Wireless, були змушені в AT & T монополії зосередитися на інших типів смартфонів, такі як методи, засновані на Android (операційна система). [416]

За межами Сполучених Штатів, політика відрізняється. O2, Orange, Vodafone і 3 в Сполученому Королівстві. Новий iPhone 4 в Великобританії буде розблоковано, які будуть використовуватися в будь-яких мережах. а також чотири великих перевізників в Австралії (три, Optus, Telstra, і Vodafone), [418] пропонують законних розблокування. [419] У деяких країнах, включаючи Південну Африку, Сінгапур, Греції, Китаю, Гонконгу, Італії, Нової Зеландії та Росії, продають Iphones не прив'язаний до якої-небудь носій.