a

4 жовт. 2010 р.

Клавіатура Apple

Клавіатура Apple

Apple клавіатура клавіатури дизайн Apple перша лінія для Apple, то лінія Macintosh комп'ютерів. Він доступний як в дротяних і Bluetooth моделей.




Щоб служити функціональності Mac OS (і з-за історично склалися відмінностей), клавіатура Apple в план дещо відрізняється від більш всюдисущий клавіатурі IBM PC, в основному в його модифікатор і спеціальні клавіші. Особливості відрізняється від інших клавіатур включають в себе:
Ключові Command (⌘), що використовується в більшості Mac клавіші С. Основні функції в якості ключового Windows в середовищі Windows, або ключових Мета в Unix-подібних середовищ. У загальних програм, таких як текстові процесори, це еквівалентно контролю ключових Windows. У порівнянні з їх еквіваленти стандартних IBM PC розкладку клавіатури ключових командування і Варіант ключових розташовані у зворотному порядку.
"Відкрити" (западини) і окремих "закритих" (суцільна лінія) Apple логотип ключів ( [3] ) на II серії Apple, служив функції, аналогічні тим, що з ключових командування. Apple відкритого ключа в поєднанні з ключовими командування Apple Desktop клавіатури автобусів (які були використані як на Apple IIgs і кілька років моделі Macintosh), де він залишився після II лінії Apple було припинено.
Варіант ключа (⌥), для введення діакритичних и та інші спеціальні символи. Як Shift і клавіші управління, Варіант ключ служить модифікатор для команди клавіш, а також використовуються для багатьох типів спеціальних символів. Вона виконує функцію твердої Apple ключових програм у Apple II. Він функціонує в якості ключових Alt в Unix і Windows середовищах. У порівнянні з їх еквіваленти стандартних IBM PC розкладку клавіатури ключових командування і Варіант ключових розташовані у зворотному порядку.
Повнорозмірна клавіатура з робочого столу присвячених цифровій клавіатурі мають функціональну клавішу з якого може варіюватися до F15, F16, F19 або. [4] F17-F19 ключі були введені з USB клавіатурою алюмінію. [5] Компактна клавіатура, таких як Bluetooth для бездротової клавіатури алюмінію і вбудованої клавіатури на всіх Intel-ПК на базі ноутбука діапазоні від F1-F12 тільки, як IBM PC клавіатури.
Відкритий ключ, а ключ Кількість Lock, на моделях з повною цифрової клавіатури и, так як вони призначені для цифр і не використовуються для управління курсором.
"Так само" ключ (=) додав до цифрової клавіатури.
Допомога ключ, а ключ Вставити, або про останні алюмінієвих клавіатур, Fn ключ, який перемикає функції функціональну клавішу з між їх за замовчуванням функції і спеціальні функції (регулювання гучності, викриття і т.д.).
Портативні комп'ютери як правило, включають додаткові завдання спільно з функціональними клавішами - скорочення і збільшення яскравості, гучності, гучності і відключення динаміка, і витяг (⏏). Apple, з моменту випуску Pro клавіатури, надає останні чотири клавіші на клавіатурах настільних над цифровою клавіатурою, де світло індикатор стану знаходяться на багатьох клавіатурах PC IBM. У новітній алюмінієвої клавіатурою, то ці функції доступні з функціональними клавішами, як і на Apple ноутбуків.
На Desktop Bus клавіатури Apple, клавіша включення (◁), використовується для включення комп'ютерів, які підтримують його (і типу Mac трьома пальцями салют). Він був поміщений у верхньому лівому або правому верхньому куті (відповідно до функціональних клавішами на клавіатурі, яка їх, інакше над іншими клавішами). Ключ був замінений на більш традиційні кнопки живлення на ранніх клавіатури USB, завдяки власній контактний підключений до джерела живлення Macintosh на початку реалізації від Apple USB, до яких згодом усунені на Клавіатура Pro разом з PIN-код спеціального харчування. Більшість її функції були передані вилучення (⏏) ключ в такий більш пізній клавіатури (утримуючи контроль ключових одночасно робити вилучення ключових діяти, як влада ключ).
Історія


Macintosh клавіатури дещо нагадує клавіатури для Apple II.
Починаючи з 1977, перші клавіатури Apple були побудовані у випадках II серії Apple і пізніше III систем серії Apple. Це перша клавіатура була шоколадно-коричневого з білим keycaps легенд і мав близько 52 ключів. У 1983 році Apple представила свій перший окремої клавіатури з Лізою, вона включена цифрова клавіатура й легше, темно-сірий колір з чорними keycaps легенд. Він підключений через порт унікальний TRS. Macintosh поновив виглядати дещо розділених і цифровою клавіатурою з алфавітно-цифровий блок, всі з яких пов'язані по телефону стилі модульних кабелів. До 1986 року Macintosh Plus повторної комплексної числової клавіатурою і став стандартом для всіх наступних клавіатури. Проте він також відзначив останній бежевий Apple-II епохи проекти, які були узурповане нові Сніг білий дизайнерський мову.

З кінця 1986 до 1998 року, всі нові клавіатури Apple були "Platinum" сірого та підключений через Apple Desktop Bus (АБР). Apple IIe і IIc лінії продовжували з інтегрованою клавіатури, так само як і PowerBook портативних лінія, звичайно, ті з остання темно-сірий колір називається "Дим". У 90-х років, Apple пропонує різні стилі клавіатури, в тому числі розширеної клавіатури, які відповідали функцій і розмірів їхніх колег IBM PC AT.

Випуск перших IMac вніс відповідні компактний, напівпрозорий пластик-клавіатури ноутбука на основі технологій і став роком переходу від АБР USB. У липні 2000 року він був замінений на повнорозмірний Pro клавіатури, злегка напівпрозорі чорні клавіші, і наочним прикладом. PowerBook і iBook комплексного клавіатури приклад наслідували з напівпрозорими ключі першим в бронзі (PowerBook), то в чорному (PowerBook) і білий (iBook). Паралельно з введенням IMac G4 в 2002 році Apple почала робити свої клавіатури білого кольору. На Bluetooth для бездротової клавіатури, Apple зняла регульовані ніжки від задньої частини клавіатури, надаючи йому міцну основу. Цей проект був через спокійно вніс до дротової версії. PowerBooks додав ще один колір, непрозорий алюмінію з підсвічуванням, іноді напівпрозорі легенди, в масив клавіатури стилів у використанні.

Поточний Клавіатури

На 7 серпня 2007 Apple представила свої найновіші клавіатури [6] . Нова модель набагато тонше, ніж його попередники, які потребують менше згинання кисті і трохи нижчим, положення рук для більшості користувачів. Взявши приклад з портативні, він алюмінієвий корпус і USB порти були знову переведені в правому і лівому кінцях клавіатури справи. Програмне забезпечення функції і клавіші управління апаратного забезпечення в новому аранжуванні і Є ключі, пов'язані з особливостями Mac OS X, таких як панель інструментів. Для того, щоб правильно використовувати ці нові можливості, комп'ютер повинен бути оновлені за станом на дату першого корабель клавіатури, як правило, за допомогою вбудованого в Software Update. [7]

На 3 березня 2009 Apple представила додаткові клавіатури їх останньої лінії клавіатури. Нова клавіатура схожа на бездротову клавіатуру через відсутність цифрової клавіатури, однак це провідна клавіатура з 2 портами USB 2.0 аналогічна стандартної клавіатури. До цього часу типові клавіатура з цифрової клавіатури була названа "Apple клавіатура", в даний час більш компактні клавіатури носить назву "Apple клавіатури" і стандартна клавіатура з цифровими клавішами під назвою "клавіатура Apple з цифровою клавіатурою". [9]

Працює з


Apple найстаріших використання клавіатури телефону стилі модульні роз'єми не сумісні з будь-якими іншими системами. Проте декілька проектів з відкритим кодом з тих пір розвинених адаптери, які дозволяють використовувати їх на більш сучасним обладнанням, і навпаки.
Apple старше АБР (Apple Desktop Bus) клавіатури, сумісні з іншими АБР-систем, таких, як від Сонця, Next, HP і Sony (і навпаки для їх не-Apple клавіатури АБР). При використанні адаптера USB (наприклад, наближеному Griffin), вони функціонують подібно Apple в пізній клавіатури USB, хоча можуть бути проблеми при використанні таких схем з більш пізніми версіями Mac OS X. Хоча зовнішні порти АБР перестав використовуватися після Power Macintosh G3 (Blue і білий), Apple до цих пір використовується АБР в якості внутрішнього протоколу для своїх портативних клавіатур і trackpads до самого останнього покоління і PowerBooks iBooks, з цієї причини, АБР водії можуть бути знайдені в Mac OS X 10.5, але не Mac OS X 10,6. Навіть за цих операційних систем, можна використовувати АБР пристроїв з адаптером USB.

Apple USB-клавіатур в основному з комп'ютерами Windows і може бути перепризначений (наприклад, з тим щоб відновити функціональність PrintScreen або обміну CMD та альтернативний ключ, використовуючи деякі вільне програмне забезпечення [10] [11] [12] ); Командна ключових робіт художника, як ключове Windows, Варіант клавішу Alt ключ, ключ Допомога в якості ключового Вставити, а ключові Ясно як ключові Num Lock. На старші білі моделі об'ємом функціональних клавіш, як вони з'являться на Macintosh, а також отримувати ключ не функціонують. З нової моделі випущений в серпні 2007 гучності, яскравості, Expose, Dashboard, вилучення та ЗМІ управління не працюють без установки завантаження Apple табір програмного забезпечення. Це програмне забезпечення дозволяє гучності, яскравості, вилучення та ЗМІ управління кнопки працювати належним чином, хоча проспекту і приладова панель кнопки як і раніше не робити нічого, тому що Windows не має такої функціональності.

Додаткових функціональних клавіш знаходиться там, де Print Screen / SysRq, Scroll Lock і Pause / Break ключі на більшості клавіатур IBM PC (через F13/F14 F15/F16) не працюють як клавіші в Windows без спеціального драйвера. Apple з тих пір випустила драйвер, але вона доступна тільки в комплекті з Boot Camp.

USB клавіатура також в поєднанні з 2-портовий концентратор USB, з центром час USB 1.1 на старих клавіатур і USB 2.0 на серпень 2007 моделі.

Моделі

Вбудована клавіатура


Apple II / II Plus Введений в 1977 Apple II і II Plus прийшов без цифрової клавіатури. Існував також чорні клавіатури виготовлені для Белл і Хауелл видання.
Apple III / III Plus Введений в 1980 Apple III і III Plus представила цифрову клавіатуру і спеціальні клавіші команди.
Apple IIe / IIe Platinum IIe серії Apple, представив в 1983 році знову усунути вбудованою цифровою клавіатурою, але запропонував зовнішніх 1. Однак воно, нарешті, запропонувати "видалити" ключ. У 1987 році з введенням Platinum IIe, клавіатури був знову комплексного та клавіатури оновлено у відповідності з недавно випущеного Apple Desktop Bus клавіатури.
Apple IIc / IIC Plus в 1984 році Apple IIc була першою портативної клавіатури і не мають клавіатури. У 1988 році клавіатури змінили колір від бежевого до Platinum і була переглянута відповідно до розкладки на клавіатурі Apple Desktop Bus, хоча ще й без надання клавіатури.
першого портативного комп'ютера Macintosh Портативні Apple, Macintosh Портативні випущений в 1989 році, повнорозмірною клавіатури Apple з додатковою вбудованої цифрової клавіатури або трекбола миші.
PowerBook З 1991 по 2005 року всі портативні комп'ютери Apple PowerBook мають менші включені клавіатура, забарвлені в кольори від темно-сірий, чорний, напівпрозорий бронза і деревне вугілля і, нарешті, алюміній з підсвічуванням. По дорозі, вони також включені спеціальні функціональні клавіші і вбудованих клавіатур.
Емате темно-зелений напівпрозорий клавіатури Емате представив в 1997 році істотно Ньютона клавіатури Apple.
У 1999 iBook серії iBook представив перший білий клавіатури. Дебютувавши в прозорій обробки, більш пізні моделі були непрозорими.
MacBook / MacBook Pro / MacBook Air в 2006 році Apple представила серію MacBook комп'ютерів. MacBook Pro клавіатури продовжували обробки алюмінію лінії PowerBook, MacBook, а залишалися білими, як iBook перед ним і представив модель чорного, а також. MacBook Air також використовується чорних клавішах. Впровадження Unibody MacBooks побачив об'єднання по всій клавіатури в Apple використовувати чорні клавіші, білі клавіші єдиною залишилася на білий MacBook.
Apple IIe Числові клавіатури (A2M2003)


Цифрова клавіатура IIe був першим зовнішньої клавіатури Apple. Випущений як варіант спеціально для популярних IIe комп'ютер Apple в 1983 році, допомогли виправити деякі серії II 'недоліки. Пізніше Platinum IIe буде включати в себе цифрової клавіатури у вбудований в клавіатуру.
Ліза клавіатури (A6MB101)

Перша клавіатура не бути інтегровані в корпус процесора, як Apple II і III серії на його розгляді. Розроблений для використання з Apple Lisa, він був включений з системою, введеною в 1983 році. Як і Apple III у своєму розпорядженні, було призначене для комп'ютерного бізнесу і включені вбудованою цифровою клавіатурою. Як і всі комп'ютери Apple до нього, він прийшов в бежевому випадку відповідно до процесора, і сполучений з унікальним роз'єм TRS. Крім того, вона проводиться з приводу використання "відкритих" ключ від Apple Apple III, як Командування ключовими словами (хоча вона була представлена "закрити" характер Apple) і включає в себе довідник виведення приховані під клавіатурою.
Macintosh клавіатури (M0110)


Представлений і входить у вихідний Macintosh в 1984 році, дебютував без клавіш зі стрілками керування курсором, ні вбудованою цифровою клавіатурою. Він використовував унікальний стиль телефонного кабелю живлення до справи. Він також представив унікальний ключ командного схожий на "відкриті" Apple ключ від Лізи.
Macintosh Цифрова клавіатура (M0120)

Як Apple IIe до нього, Macintosh за умови додаткової зовнішньої клавіатури, які також включені стрілки, що ромашка прикутий до процесора за допомогою телефону шнура роз'єми. Хоча введені з Macintosh у січні 1984, Apple не відправити її до вересня 1984 року в роздрібній ціні $ 99.
Macintosh Plus клавіатури (M0110A)

Представлений і входить до Macintosh Plus в 1986 році, було розширеною клавіатурою, яка була побудована в цифровій клавіатурі. У 1987 році він був оновлений до нової Platinum Apple в сірий колір. Він продовжував використовувати роз'єм телефонного шнура стиль процесора і взаємозамінні з M0110. Хоча Apple включенні всіх інших клавіатур для Apple Desktop Bus роз'єми до цього часу, ця клавіатура була виготовлена незмінною протягом 4 років, поки Plus була припинена в 1991 році.
Apple Desktop клавіатури шини (A9M0330)


Це була перша клавіатура Apple використовувати новий метод з'єднання вхідного Apple Desktop Bus (АБР), першим випустив і продав з Apple IIGS. Призначений для використання як з Macintosh і потокових ліній Apple було перше поєднати обидва Macintosh Командування ключовими словами і Apple "відкритих" Apple ключ. Повністю Platinum сірого кольору (Macintosh Plus має темно-сірий ключів називається "Дим"), він був також першим, хто використав Білосніжка дизайн мову, який був схожий на Apple IIc. Тим не менш, він дублює розширеної конструкцію, встановлену на Plus. Крім того, було першим, щоб включити зовнішнє джерело живлення / кнопка скидання і додатковий порт АБР.
Клавіатура Apple (M0116)


Також відомий як стандартна клавіатура Apple, це був перший офіційно використовувати це ім'я. Apple буде подальшого використання ім'я для ряду послідовних клавіатури. Клавіатура Apple була більш міцної версія Apple Desktop Bus клавіатури і, можливо, входить в Macintosh II і SE в 1987 році. Об'ємного багажу дизайн затверділих візуально влади продуктивності уособлює оновлення Mac. Крім ваги Основна відмінність полягає в значно товщі ширина рами. Це була перша клавіатура бути продані окремо від процесора, надаючи клієнтові вибір основних і передових клавіатур, пропонованих Apple.
Apple Розширена клавіатура (M0115)

[13]
розширений клавіатури Apple, в першу чергу продаються за бажанням, по суті змінена версія клавіатура Apple з розширеною розширеної клавіатури з FKeys та інших стилі ключі PC. Він включений шаблон керівництва вище верхнього ряду функціональних клавіш для розміщення клавіш посилання на яких розташовані численні пакети програмного забезпечення. Це було найважчим з усіх клавіатур Macintosh і встановила стандарт для багатьох друкарок. Вона була продана окремо від будь-якої Apple процесора і в роздріб за $ 163.
Клавіатура Apple II (M0487)


Представлений і продаються з Macintosh Classic і LC в 1990 році, ця клавіатура практично ідентичний оригінальної клавіатури АБР, а також включає панель вниз ногами змінити кут введення та зміни в конструкції, дав ключі рами і більш раціональний вид. Всередині M0487 відрізняється від первісного M0116, M0487, як не слід використовувати механічні keyswitches. У 1993 році Macintosh телевізор був першим Mac вніс у все чорне. Він прийшов в однакові чорні клавіатури II (використовуючи той же номер моделі). Ця клавіатура ознаменував повернення Apple, включаючи стандартну клавіатуру разом із центральним процесором.
Apple Розширена клавіатура II

[14]
Невелике оновлення для Apple Розширена клавіатура збігається з випуском Macintosh МІЧМ в 1990 році, вона додала, що регулюється функція висоти.
(M0312) було вироблено з класичним механізмів Альпах
(M3501) було вироблено з Mitsumi або Альпи механізмів.
Apple Регульована клавіатура (M1242)


[15]
Apple Apple Регульована клавіатура продається за бажанням, був у набіг Apple в ергономічний регульований ринок клавіатури в 1993 році. Часто цитується його надумані будівництва. Він прийшов з окремою клавіатурою (не продається окремо), першим зробити це з оригінальною клавіатури Macintosh.
Ньютон-клавіатура (X0044)

У середині 90-х Apple випустила Apple Newton на південь від міні-клавіатури дозволяє швидке введення даних за допомогою засобів, крім ручної визнання, яке потрібно інтенсивну підготовку, щоб бути корисними. Це пов'язано з допомогою послідовний інтерфейс Ньютонів. Багато користувачів Mac користь портативний розмір не могли використовувати його на Mac використання третьою Enabler партії. У ознаку iPhone прийти, Ньютон також включає віртуальну клавіатуру.
Дизайн клавіатури Apple (M2980)


Це був перший великий перегляд клавіатури Apple, Завдяки великою кількістю рідини, криві лінії, щоб відповідати шукати нового стилю продукту Apple. Це була непопулярною заміну Apple Розширена клавіатура II в 1994 році. Значно легше, ніж його попередники, він набагато м'якше й тихіше ключових інтерфейс, який не користувався популярністю у багатьох друкарок. Він також включено тільки одне АБР порт для миші або інші вказують пристрої, приховані на нижній, з клавіатури кабелю міцно прикріплені. [16] Розширений II був порт АБР по обидві сторони від клавіатури, дозволяючи кабелю клавіатури або миші, які додаються до сторона вважала за краще користувачем. Ця клавіатура також виробляється в чорний використовуючи той же номер моделі (наприклад, клавіатура Apple II у своєму розпорядженні), зокрема, для включення в чорний Performa 5420 випустила першу чергу в Європі.
Двадцята річниця Macintosh клавіатури (M3459)

У комплекті з Двадцята річниця Macintosh в 1997 році, ця клавіатура знову виключений інтегрованої клавіатурою, але на відміну від клавіатури Регульована не була запропонована. Засновано навколо форм-факторі PowerBook також включає опційний вбудований трекпад і шкіри долоні лежить. Це був останній АБР клавіатура Apple буде виробляти і не продаються окремо.
Apple USB клавіатури (M2452)


Дата виходу і продаються з IMac в 1998 році це стало новим стандартом для всіх моделей Macintosh протягом наступних двох років. Це був перший використовувати напівпрозорий пластик, перший в Бонда блакитний, а потім у темно-сірий лінії PowerMac та фрукти кольору для кожного з 5 перших варіацій кольору ІМАК. Він мав вбудований регульований стенд. Він також відзначив повернутися до стандартного клавіатура з вбудованою клавіатурою з підвищеною курсорні клавіш над клавіатурою. Крім того, клавіатура була кнопки живлення на верхній правій частині.
Ця клавіатура працює з Windows, за винятком кнопки живлення і F13-f16.
Apple Pro клавіатури (M7803)

Спочатку представлений як Apple Pro клавіатури в 2000 році, а три роки потому Pro був виключений з назви. Ця клавіатура знову додаткових розширених функціональних клавіш останній раз бачили в Apple Дизайн клавіатури і дебютував у прозорий чохол з чорними клавішами. Пізніше Білий ключ версія також запропонував. Одним з основних відрізняється від усіх попередніх АБР і USB клавіатури було видалення кнопок пульта дистанційного керування влади.
Клавіатура Apple По суті ж Apple Pro клавіатури, як і багато раніше продуктів, Apple узурпував і повторно використовувати його ім'я (див. SuperDrive). Після зміни назви, вона була доступна тільки в білому кольорі.
Клавіатура Apple


(A1048) Ведення ім'я свого попередника, в 2005 році справі "клавіатура Apple" був змінений повністю, виключаючи рамках вміщають ключів.
(A1243) клавіатура Apple представив в 2007 році твердих алюмінієвий корпус, так само як і відповідні, але компактний бездротової клавіатури Apple. Ця клавіатура є першою, щоб опустити в довгостроковій міцного логотип Apple (тверда або відкрита), який був спочатку включений для підтримки за допомогою клавіатури з Apple IIgs з ключових команда після 21 років, хоча програмне забезпечення та офіційна документація завжди відноситься тільки до інша легенда ключа ", ⌘". У порівнянні з більш старими версіями клавіатури Apple і PC клавіатури вона скоротилася на бл. половині ширини стандартного ключа; відповідно, Видалити, повернення та права клавіші Shift вже, ніж на інших клавіатурах. Вона має два вниз за течією USB 2.0 порти, один на кожному кінці клавіатури. Ця модель була перейменована клавіатура Apple з цифрової клавіатури після випуску моделі A1242 березня 2009.

(A1242) супровід на початку 2009 року зміни IMac це нова версія клавіатури, в якому відсутнє цифрова клавіатура також з її бездротової колегою. Повна клавіатура з цифровою панеллю, залишається доступним у якості вбудованого на замовлення варіант без додаткової оплати, а також придбані окремо.
Бездротова клавіатура Apple

[17]
(A1016) Представлений перший раз 2003 на основі стандарту Bluetooth. Це, по суті ідентичні переглянутий клавіатура Apple запропонувала того ж року.
(A1255) У 2007 оновленої моделі, одягнені в алюмінієвій був звільнений, який, як 'клавіатурі MacBook, усунути вбудованою цифровою клавіатурою і спеціальні клавіші. Вона займає 3 батареї типу АА, за допомогою кнопки живлення на правій стороні клавіатури, навпроти АКБ відкриття. Ця клавіатура також доступна на франко-канадської конфігурації з різними макета і функціональності. Очевидні відмінності між англійською і французькою клавіатури включають усіченого ліву клавішу Shift, вертикально повернення ключ і присутність французьких граматичних символів.
(A1314) З 20 жовтня 2009, алюміній модель була оновлена, що тільки дві батарейки АА необхідні, а не три, єдина зміна зовнішності було розміщення пластикові вікна для Bluetooth приймач, який переїхав з лівого боку донних клавіатури до центру. Як Чарівна Миша звільнений у той же день, вона вимагає Mac OS X 10.5.8 або пізнішої версії. [18]