a

20 жовт. 2010 р.

QuickTime

QuickTime


QuickTime є розширюваною мультимедійний фреймворк власною розробленою Apple, здатні обробки різних форматів цифрового відео, зображення, звуку, панорамний імідж і інтерактивність. Він доступний для Mac OS Classic (System 7 і вище), Mac OS X і Microsoft операційних систем Windows. Остання версія QuickTime X (10,0) і в даний час доступна тільки в Mac OS X v10.6.

Огляд

QuickTime інтегрується з Mac OS X, але це було колись додатковий компонент при встановленні більш ранніх версій Mac OS. QuickTime для Microsoft Windows можна завантажити або в якості автономної установки або в комплекті з ITunes.
Software Development Kit з програмного забезпечення (SDK) для QuickTime, були доступні для громадськості з Apple Developer Connection (ADC) підписки.

QuickTime доступна безкоштовно для Mac OS X і Windows операційних системах. Деякі інші вільні програми гравця, які спираються на засади QuickTime забезпечує можливості, які є недоступними в основному QuickTime Player. Наприклад:

ITunes може експортувати аудіо в WAV, AIFF, MP3, AAC, Apple Lossless і.
У Mac OS X, простий AppleScript може бути використана для відтворення фільмів в екранному режимі повною мірою. [8] Однак, починаючи з версії 7,2 QuickTime Player тепер підтримує повноекранний перегляд в не про версію. [10]
QuickTime Pro

QuickTime Player обмежується лише основні функції відтворення, якщо користувач купує QuickTime Pro ліцензійний ключ, який Apple продає за $ 29,95. Apple "Pro програми" (наприклад, Final Cut Studio, Logic Studio) поставляються з QuickTime Pro ліцензія. Pro ключі пов'язані з основною версією QuickTime, за які вони придбали, і розблокувати додаткові можливості застосування QuickTime Player на Mac OS X або Windows (хоча більшість з них можна отримати тільки за допомогою гравців, відео-редактори або різні утиліти з інших джерел). [12] Використання Pro ключ не тягне за собою ніяких додаткових завантажень.
Особливості включена за ліцензії Pro включають, але не обмежуючись ними:

Редагування кліпів через вирізати, копіювати і вставляти функції, злиття окремих аудіо і відео треків, а також вільно розміщення відео-треків на віртуальний полотно варіантів обрізки й повороту.
Збереження та експорт (кодування) на будь-який з підтримуваних кодеків QuickTime. QuickTime 7 включає пресети для експорту відео у відео-здатних IPod, Apple TV і iPhone.
Збереження існуючих QuickTime фільмів з Інтернету безпосередньо на жорсткий диск. Це часто, але не завжди, або приховані або навмисно заблокований у стандартному режимі. Слід зазначити, що існує два альтернативних варіанти для збереження фільмів з веб-браузера:
Зберегти як джерело - Ця опція збереження вбудованого відео в оригінальному форматі. (Тобто не тільки файли *. MOV.)
Зберегти як QuickTime фільм - Ця опція збереження вбудованого відео у форматі MOV *. незважаючи ні на що оригінальний контейнер / був.
Mac OS X v10.6 "Сніжний барс", включає в QuickTime X, останню версію програвача. У цій версії відсутня вирізати, копіювати і вставляти тільки експорт в 4 форматах, але обмежені функції експорту безкоштовно. Користувачі не мають можливість перейти на професійний версія QuickTime X, але ті, хто вже придбав QuickTime 7 Pro і оновлення до Snow Leopard з попередньою версією Mac OS X буде мати QuickTime 7, що зберігаються в папці утиліт. В іншому випадку, користувачі повинні будуть вказати при установці, що вони хочуть встановити QuickTime 7 на своїх комп'ютерах.

QuickTime рамках

Рамках QuickTime передбачає наступне:
Кодування та транскодування відео і аудіо з одного формату в іншій.
Декодування відео та аудіо, а потім відправити декодувати потік з графікою або звукової підсистеми для відтворення. У Mac OS X, QuickTime направляє відтворення відео в Quartz Extreme (OpenGL) Composer. [14]
"Компонент" модульна архітектура для підтримки додаткових сторонніх кодеків третє (таких як DivX).
За станом на початок 2008 року структура приховує багато старих кодеки, перераховані нижче від користувача, хоча користувач може включити опцію "Показувати спадщина кодерів" в меню "Настройки QuickTime їх використовувати. [16] Рамках підтримує наступні типи файлів і кодеків з самого початку: [18]

Аудіо Відео Зображення
стиль = "вертикального вирівнювання: зверху;"
Advanced Audio Coding (AAC)
AMR вузькосмугові
Apple Lossless
Au форматі
Аудіо Interchange File Format (AIFF)
A-закон
Core Audio формати
MACE
Адаптивна ДІКМ Microsoft (MS ADPCM)
MIDI
MPEG-1 Audio Layer 3 (MP3)
Імпульсно-кодова модуляція (PCM)
QCELP (Qualcomm PureVoice)
QDesign
Форми формати аудіо файлів (WAV)
μ-закон
стиль = "вертикального вирівнювання: зверху;"
3GP і 3G2
Apple Video
Audio Video Interleave (AVI)
Д. В.
Анімовані GIF
Cinepak
Компонентний відео
Графіка
H.261
H.262/MPEG-2 Частина 2 [20]
H.263
H.264/MPEG-4 AVC
Microsoft Video 1
MPEG-1
MPEG-4 Part 2
Motion JPEG
Pixlet
Плоскі RGB
Соренсон Відео
Qtch
QuickTime фільмів
QuickTime VR
стиль = "вертикального вирівнювання: зверху;"
BMP
FlashPix
Графіка Interchange Format (GIF)
JPEG
JPEG 2000
Переносима мережева графіка (PNG)
Truevision TGA
TIFF

QuickTime форматі

[21]
QuickTime (. MOV) формат функцій як файл-контейнер, який містить мультимедійні одна або декілька доріжок, кожна з яких зберігає конкретного типу даних: аудіо, відео, ефекти, або текстові файли (наприклад, субтитри). Кожна доріжка містить або цифровий кодуванні потік засобів масової інформації (за допомогою спеціального кодека), або посилання на дані потік засобів масової інформації, розташованих в іншій файл. Треки зберегти у вигляді ієрархічної структури даних, що складається з об'єктів, званих атомами. Атома може бути батько іншими атомами або він може мати засоби масової інформації або змінювати дані, але він не може зробити й інше. [23]
Можливість містити посилання абстрактних даних для засобів масової інформації даних, а також розділу середовищ даних із засобів масової інформації зсуву і відслідковувати ред списки означає, що QuickTime особливо добре підходить для редагування, тому що вона здатна імпорт та редагування на місці (без даних копіювання). Інші пізніше розвинених ЗМІ контейнер форматів, таких як Advanced Systems Microsoft у формат або з відкритим вихідним кодом Matroska і Ogg контейнерів відсутність такої абстракції, і вимагають, щоб всі засоби масової інформації даних, які будуть переписані після редагування.

Інші формати, які підтримує QuickTime спочатку (у різному ступені) відносяться AIFF, WAV, DV-DIF, MP3, MPEG і програма потік. За допомогою додаткових компонентів QuickTime, вона може також надавати підтримку ASF, DivX Media Format, Flash Video, Matroska, Ogg, і багато інших.

QuickTime і MPEG-4

На 11 лютого 1998, ISO затвердила формат QuickTime в якості основи для MPEG-4 формату. [24] MPEG-4 форматі специфікація була створена на основі специфікації формату QuickTime опубліковані в 2001 році. [26] MP4 (. Mp4) формат був опублікований в 2001 році, як перегляд MPEG-4 Part 1: Системи специфікації опубліковані в 1999 (ISO / IEC 14496-1:2001). [28] [30] [32] У 2003 році перша версія формату MP4 був переглянутий і замінений MPEG-4 Part 14: MP4 формат (ISO / IEC 14496-14:2003). [34] MP4 формат був узагальнений в ISO бази Media Формат файлу ISO / IEC 14496-12:2004, який визначає загальну структуру почасової медіа-файлів. Це в свою чергу, використовується в якості основи для файлів інших форматів (наприклад, 3GP, Motion JPEG 2000). [36] [38] [40] [42] [44] Список всіх зареєстрованих розширень для ISO бази Media Формат файлу, опублікованій на офіційному сайті уповноваженим реєструючим www.mp4ra.org . Цей орган реєстрації кодів точок "MP4 Сім'я" файлів корпорації Apple Computer Inc, і названа на Додаток D (довідковий) в MPEG-4 Part 12. [45]
До 2000 року, MPEG-4 форматів стали галузевими стандартами, першим виступає з підтримкою в QuickTime 6 у 2002 році. Таким чином, MPEG-4 контейнер призначений для захоплення, редагування, архівування і поширення засобів масової інформації, на відміну від простий файл, як потік підхід MPEG-1 і MPEG-2. [47]

Профіль підтримки

QuickTime 6 додав обмежена підтримка MPEG-4; спеціально кодування та декодування з використанням простий профіль (SP). Advanced Simple Profile (ASP) функції, такі як B-фрейми, не були підтверджені (на відміну, наприклад, таких, як кодери XviD і 3ivx). QuickTime 7 підтримує H.264 кодер і декодер. [49]
Контейнерні вигоди

Оскільки обидві MOV і MP4 контейнери можна використовувати той же MPEG-4 кодеків, вони найчастіше взаємозамінні QuickTime тільки для навколишнього середовища. Тим не менше, MP4, будучи міжнародним стандартам, має велику підтримку. Це особливо актуально на апаратні пристрої, такі як Sony PSP і DVD різних гравців, на програмне забезпечення боку, більшість DirectShow / Відео кодеків Windows [50] [51] включають MP4 аналізатора, але не один для MOV.

У QuickTime Pro's MPEG-4 діалоговому вікні експорту варіант називається "наскрізна" дозволяє чистого експорту в MP4 без шкоди для аудіо та відео потоків. Одним з останніх розбіжності, початок яким QuickTime 7 є те, що формат MOV тепер підтримує багатоканальний звук (використовується, наприклад, у високій чіткості, причепів на сайт Apple [52] ), а підтримка QuickTime для аудіо в контейнері MP4 обмежено стерео. [53] Тому багатоканальний звук має бути перекодовані в MP4 експорту. [54]

Історія

(| Клас = "wikitable приєднуються =" права "
!QuickTime платформенний сумісності
| -
|
Макінтош
Операційна система Остання версія
Система 6,0 - Система 6.0.5 2,0 [55]
Система 6.0.7 - 7.0.1 системи 2,5
(68K) системи 7,1 - 8,1 4.0.3
(КПП) Система 7.1.2 - 7.5.3 системи 4.0.3
(КПП) Система 7.5.5 - 8.5.1 5.0.5
Mac OS 8.6 - 9.2.2 6.0.3
Mac OS X v10.0.4 5,0 (у комплекті)
Mac OS X v10.1.5 6.3.1
Mac OS X v10.2.8 6.5.3
Mac OS X 10.3.9 7,5
Mac OS X 10.4.11 7.6.4
Mac OS X v10.5.8 7.6.6 (поточний)
Mac OS X v10.6.3 10,0 (поточний) / 7.6.6 (за бажанням за додаткову плату)
| -
|
Windows
Операційна система Остання версія
Windows 3,1 х / Windows NT 3,1 - 3,5 2.1.2
Windows NT 3.51 2.1.2
Windows 95 5.0.5 ; 6,3 неофіційно
Windows NT 4.0 6,1 ; 6.5.2 неофіційно
Windows 98 / ME 6.5.2
Windows 2000 7.1.6 ; 7,2 неофіційно
Windows XP / Vista / 7 7.6.6 (поточний)
|)
Apple випустила перші версії QuickTime від 2 грудня 1991 в якості мультимедійного додатки системного програмного забезпечення 6 і вище. Провідний розробник QuickTime, Брюс Leak, побіг перший публічний показ у травні 1991 Worldwide Developers конференції, де він зіграв знаменитого Apple 1984 ТВ-реклама на Mac, вражаючий технологічний прорив у той час. Microsoft 'з конкуруючої технології-Video для Windows - зайнято кілька тисяч рядків викраденого Quicktime вихідний код і не з'явиться до листопада 1992 року.

QuickTime 1.x

Оригінальні відео-кодек з включені:
Apple Відео кодек (відомий також як "Дорога Піца"), підходить для нормальної відео жити-дії
Анімація кодек, який використовували групове кодування і краще підходить типу зображення мультфільм з великим областях однорідного кольору
кодек графіка, для 8-бітових зображень, у тому числі ті, які відбулися згладжування
Перший комерційний проект, отримані з використанням QuickTime 1.0 був CD-ROM з Аліса океану . Перший громадський резонанс використання QuickTime був Бен і Джеррі інтерактивний тур заводу (назва Rik і Джо-Шоу після його внутрішніх розробників). Рік та Джо-Шоу було показано на сцені на MacWorld в Сан-Франциско, коли Джон Скаллі оголосив QuickTime.

Apple випустила QuickTime 1.5 для Mac OS у другій половині 1992 року. Це додав SuperMac розвинених Cinepak вектора квантування відео кодек (також відомий як Компактний Video), який керував раніше нечуваний подвиг відтворенні відео з роздільною здатністю 320 х 240 пікселів з частотою 30 кадрів в секунду на 25 МГц процесора 68040. Він також додав текст треків, які допускаються такі речі, як субтитри, тексти пісень тощо, мало того, щоб розмір фільму.

З метою підвищення прийняття QuickTime, Apple контрактом за межами компанії, Сан-Франциско-Каньйон компанії, в порт QuickTime для платформи Windows. Версія 1.0 QuickTime для Windows надається тільки частина всіх QuickTime API, у тому числі єдиний фільм функції відтворення проїжджав стандартний контролер фільму.

QuickTime 1.6.x вийшла на наступний рік. Версія 1.6.2 перший включені "QuickTime вилки", які замінили деякі компоненти з PowerPC-машинний код при роботі на PowerPC Mac.

QuickTime 2.x

Apple випустила QuickTime 2.0 для Mac OS в лютому 1994-єдиний варіант не випустили безкоштовно. Вона додала, підтримка музичних файлів, в якому міститься еквівалент даних MIDI і які могли б їздити звуковий синтез, вбудований в QuickTime себе (з використанням обмеженого набору інструментів звуки ліцензії від Roland), або зовнішнього MIDI-сумісні пристрої, що дозволить випускати звуки, використовуючи тільки невелика кількість фільмів даних.
Після вибуття Брюс витоків на Web TV керівництвом команди QuickTime перейшла до рук Петра Hoddie.

QuickTime 2.0 для Windows з'явилася в листопаді 1994 року під керівництвом Пола Чарльтон. Як частина зусиль в області розвитку для крос-платформенний QuickTime, Чарльтон (як архітектор і технічний керівник), поряд з ас особистий внесок Михайла Келлнер і малих високо ефективної команди, включаючи Keith Герганус, портовану підмножина Macintosh Toolbox для Intel та інших платформ (зокрема, MIPS та SGI варіанти Unix) як сприятливої інфраструктури для QuickTime Media Layer (QTML), яка вперше була продемонстрована на Apple Worldwide Developers Конференція (WWDC) у травні 1996 року. QTML пізніше став основою для вуглецю API, що дозволило спадщина Macintosh запускати програми на ядрі Дарвіна в Mac OS X.

Наступною версії, 2,1 і 2,5, повернувся до колишньої моделі надання QuickTime за безкоштовно. Вони поліпшили підтримку музики і додав, спрайт треки, які дозволили створення складної анімації з додаванням трохи більше, ніж статичні зображення спрайт розмір фільму. QuickTime 2.5 також повністю інтегрована QuickTime VR 2.0.1 QuickTime у якості розширення QuickTime. На 16 січня 1997, Apple випустила QuickTime MPEG Extension (КПП тільки) як додаток до QuickTime 2.5, яка додала програмне забезпечення MPEG-1 відтворення можливості QuickTime.

QuickTime 3.x

Випуск QuickTime 3.0 для Mac OS від 30 березня 1998 представив тепер стандартні моделі доходів звільнення програмне забезпечення безкоштовно, але з додатковими особливостями Apple надається MoviePlayer застосування, щоб кінцеві користувачі могли тільки розблокувати, купуючи QuickTime Pro ліцензійний код. Так як "Pro" функції ті ж, що існуючі функції QuickTime 2.5, попередні користувач QuickTime можуть продовжувати використовувати стару версію центрального застосування MoviePlayer для інших термін служби Mac OS в 2002, в дійсності, так як ці додаткові функції були обмежені MoviePlayer будь-який інший сумісний з QuickTime застосування залишається в силі.
QuickTime 3.0 додана підтримка графіки імпортера компоненти, які можуть читати зображення з GIF, JPEG, TIFF та інші формати файлів і відео компонентів продукції, який служив головним чином для експорту фільму даних через FireWire. Apple також ліцензію кількома сторонніми технологій для включення до QuickTime 3.0, в тому числі Відео кодек Соренсон для компресії відео, музика QDesign кодек для стиснення аудіо істотне, а повний Роланд Sound Canvas інструментарій та Г. С. Формат розширень для поліпшення відтворення MIDI музичних файлів. Він також додав відео ефекти, які програмісти можуть використовувати в режимі реального часу відео-треків. Деякі з цих ефектів навіть відповідати на клацання миші користувачем, у рамках підтримки нового фільму взаємодії (відомий як провідний фільмів).

QuickTime інтерактивних

При розробці циклу QuickTime 3,0 частиною команди інженерів працює над більш просунутою версією QuickTime під назвою QuickTime або інтерактивні QTI. Хоча аналогічні за своєю концепцією до дротової фільми особливість випущений як частина QuickTime 3.0, QuickTime інтерактивні був набагато більш амбітним. Це дозволило будь-який фільм QuickTime буде повністю інтерактивною і програмований контейнер для засобів масової інформації. Особливий тип трек було додано, що містяться перекладача для користувальницького програмування мова, заснований на 68000 на асемблері. Це підтримує комплексну модель взаємодії з користувачем, для миші і клавіатури, обробки подій, частково заснований на мові боротьбі з відмиванням грошей від Apple Media Tool.
QuickTime інтерактивний фільм повинен був відтворення формату наступного покоління HyperCard авторинга. Обидва QuickTime інтерактивної HyperCard 3,0 проектів були скасовані, щоб зосередитися на технічних ресурсів для підтримки потокового QuickTime 4.0, і проекти і не були оприлюднені.

QuickTime 4.x

Apple випустила QuickTime 4.0 на 8 червня 1999 [57] для Mac OS 7.5.5 через 8,6 (пізніше Mac OS 9) і Windows 95, Windows 98 і Windows NT. Три невеликі поновлення (версії 4.0.1, 4.0.2 та 4.0.3) після. [59]
Він представив функцій, що більшість користувачів Розглянемо тепер основні: [61]
Графіка експортером компоненти, які могли б написати ті ж формати, які раніше представив імпортери можуть читати. (GIF підтримки був опущений, можливо через патентні LZW.)
Підтримка QDesign Music 2 і MPEG-1 Layer 3 аудіо (MP3)
QuickTime 4 була першою версією, для підтримки потокового відео. Це супроводжувалося виділенням вільної QuickTime Streaming Server версії 1.0.
На 17 грудня 1999, Apple QuickTime 4.1 за умови, перше велике оновлення цієї версії. [62] Дві другорядні версії (4.1.1 та 4.1.2) після. [64] Найбільш помітними поліпшеннями в 4.1.x сім'ї: [66]

Підтримка файлів розміром більше 2,0 ГБ у Mac OS 9. (Це є наслідком Mac OS 9 потребують файлової системи HFS Plus. [67] )
Змінним бітрейтом (VBR) підтримка MPEG-1 Layer 3 (MP3) аудіо
Підтримка Синхронне мовної інтеграції мультимедіа (SMIL)
Введення в AppleScript підтримку в Mac OS
Вимога процесор PowerPC для Mac OS системи. QuickTime 4.1 припинена підтримка для Motorola 68k Macintosh системами.
QuickTime 5.x

QuickTime 5 був одним з найкоротших жив версії QuickTime, випущений у квітні 2001 і замінений QuickTime 6 трохи більше року тому. Ця версія була останньою мати більше можливостей в Mac OS 9, ніж у Mac OS X, а також останню версію QuickTime для підтримки Mac OS версії 7.5.5 по 8.5.1 на PowerPC Mac і Windows 95. Версія 5.0 була випущена спочатку тільки для Mac OS і Mac OS X на 14 квітня 2001, а у версії 5.0.1 незабаром після цього по 23 квітня 2001, підтримка Mac OS, Mac OS X і Windows. [69] Ще три оновлення для QuickTime 5 (версії 5.0.2, 5.0.4, 5.0.5 і) були звільнені протягом свого короткого життя.
QuickTime 5 поставила наступні удосконалення: [71]

MPEG-1 для відтворення Windows, і оновлений MPEG-1 Layer 3 аудіо підтримки для всіх систем.
Соренсон Відео 3 відтворення та експорт [72] (додано з 5.0.2 оновлення). [73]
У реальному часі рендеринга ефектів і переходів у файлах Д.В., включаючи вдосконалення Д. рендеринга, підтримку багатопроцесорних і Altivec удосконалення для PowerPC G4 системи.
Flash 4 відтворення та експорту.
Новий QuickTime VR двигуна, додаючи підтримку кубічних панорам VR.
QuickTime 6.x

На 15 липня 2002, Apple випустила QuickTime 6.0, надаючи наступні можливості: [75]
MPEG-4 відтворення, імпорт і експорт, в тому числі MPEG-4 Part 2 відео і AAC аудіо.
Підтримка Flash 5, JPEG 2000, а також поліпшити обробку Exif
Миттєвого відтворення потокового
MPEG-2 відтворення (через купівлю Apple в MPEG-2 Відтворення компонент)
Сценаріїв ActiveX контроль
QuickTime 6 був спочатку доступна для Mac OS 8.6 - 9.x, Mac OS X (10.1.5 мінімум), а Windows 98, Me, 2000 і XP. Тим не менш, розвиток QuickTime 6 для Mac OS значно сповільнилися на початку 2003 року після виходу Mac OS X v10.2 в серпні 2002 року. QuickTime 6 для Mac OS продовжував 6.0.x шлях, врешті-решт зупинки з версії 6.0.3. [77]

QuickTime 6.1 і 6.1.1 для Mac OS X v10.1 та Mac OS X v10.2 (випущена 22 жовтня 2002) [79] і QuickTime 6.1 для Windows (звільнений 31 березня 2003) [81] запропонували ISO MPEG-сумісним -4 створення файлу та фіксованого CAN-2003-0168 уразливості.

Apple випустила QuickTime 6.2 виключно для Mac OS X на 29 квітня 2003, щоб забезпечити підтримку ITunes 4, що дозволило AAC кодування для пісень у бібліотеці ITunes. [83] (ITunes не був доступний для Windows до жовтня 2003 року.)

На 3 червня 2003, Apple випустила QuickTime 6.3, забезпечуючи наступні: [85]

Підтримка 3GPP, в тому числі 3G тексту, відео та аудіо (AAC і AMR кодеки)
Підтримка 0,3 GP. AMR, і. SDV форматів файлів за допомогою окремого компонента
QuickTime 6.4, випущений 16 жовтня 2003 для Mac OS X v10.2, Mac OS X v10.3, і Windows, додав наступне: [87]

Додавання Apple Pixlet кодек (тільки для Mac OS X v10.3 та вище)
ColorSync підтримки
Комплексна 3GPP
На 18 грудня 2003, Apple випустила QuickTime 6.5, підтримка тих же систем, версія 6.4. Версії 6.5.1 та 6.5.2 після 28 квітня 2004 та 27 жовтня 2004. Ці версії буде останнім для підтримки Windows 98 і Me. 6,5 сім'ї додані наступні можливості: [89]

3GPP2 і КУА мобільних мультимедійних форматів
QCELP голос код
Apple Lossless (у версії 6.5.1)
QuickTime 6.5.3 була випущена 12 жовтня 2005 для Mac OS X v10.2.8 після виходу QuickTime 7.0, фіксуючи число питань безпеки.

QuickTime 7.x

Спочатку випущений 29 квітня 2005 спільно з Mac OS X v10.4 (тільки для версії 10.3.9 і 10.4.x), QuickTime 7.0 представлена наступними: [92] [94]
Поліпшення MPEG-4 відповідності
H.264/MPEG-4 AVC кодек (не підтримує AVCHD H.264 AVC формат HD відеокамери)
Підтримка Core Audio, набір Інтерфейс програмування додатків с, що підтримує звук високої роздільної здатності та замінює Sound Manager [96]
Підтримка використання Core Image фільтрів в Mac OS X v10.4 на живе відео (не плутати з Core відео)
Підтримка Quartz Composer (. Qtz) анімації
Підтримка різних цілях декодування і відображення порядку
QuickTime Kit Framework (QTKit), какао рамки для QuickTime
Через пару перегляду Windows-релізи, [98] Apple випустила 7.0.2 в якості першого стабільного випуску на 7 вересня 2005 на Windows 2000 і Windows XP. Версія 7.0.4, випущена 10 січня 2006 був першою універсальною бінарної версії. Але він страждав численними помилками, в тому числі переповнення буфера, яка є більш проблематичним для більшості користувачів.
Apple впали підтримки Windows 2000 з виходом QuickTime 7.2 на 11 липня 2007. [100] Остання доступна версія для Windows 2000, 7.1.6, містить численні уразливості безпеки. [102] Список літератури до цієї версії були видалені з сайту QuickTime, але він може бути завантажений з розділ підтримки Apple. [103] Apple не повідомили, що вони будуть надавати будь-які подальші оновлення системи безпеки для більш старих версій. QuickTime 7.2 є першою версією для Windows Vista.

Apple впала підтримка Flash зміст в QuickTime 7.3, подолавши змісту, які покладаються на Flash для інтерактивності, анімації або доріжок. Стурбованість з приводу безпеки, схоже, частина цього рішення. [105] FLV файлів Flash, проте, як і раніше грати в QuickTime, якщо вільний Perian плагін додається.

У QuickTime 7.3, процесором, який підтримує SSE не потрібно. QuickTime 7.4 не вимагає SSE. На відміну від версії 7,2 і 7,3, 7,4 QuickTime не може бути встановлений на Windows XP SP1 системи (її перевірки установки програми, якщо з пакетом поновлення 2 був встановлений).
QuickTime 7.5 була випущена 10 червня 2008. QuickTime 7.5.5 був випущений на 9 вересня 2008, яка вимагає Mac OS X версії 10.4 або вище, скинувши 10,3 підтримку. QuickTime 7.6 була випущена 21 січня 2009.

QuickTime X

[106]
QuickTime X (вимовляється як QuickTime десять [107] ) був спочатку представлений на WWDC по 8 червня 2009, а також поставляється з Mac OS X v10.6. [108].
QuickTime X включає в себе візуальний голів, [109] перетворення, а також обмін на YouTube і MobileMe, редагування відео, [110] захоплення відео і аудіо потоків, запис екрану, [111] GPU прискоренням, і жити потокового відео. [112]

Причиною стрибка в нумерації 7 до 10 (X) повинен був вказати аналогічні розрив з попередніми версіями продукту, що Mac OS X вказано. QuickTime X в корені відрізняється від попередніх версій, в тому, що за умови, як какао (Objective-C) рамки і порушує сумісність з попередніми QuickTime 7 C основі API, які раніше використовувалися. QuickTime X був повністю переписаний для здійснення сучасною аудіо-відео кодеків в 64-біт. QuickTime X представляє собою комбінацію двох технологій: QuickTime Kit Framework (QTKit) і QuickTime X Player. QTKit використовується плеєр QuickTime для відображення інформації. QuickTime X не реалізує всі функції попередньої QuickTime, а також деякі кодеки. Коли QuickTime X спроби працювати з 32-розрядної кодек або виконувати операції не підтримуються QuickTime X, розпочнеться 32-розрядних допоміжні процес для виконання запитаної операції. Веб-сайт Ars Technica показали, що QuickTime X використовує QuickTime 7.x через QTKit запускати старі кодеки, які ще не зробили перехід на 64-біт. [114]

QuickTime 7 травня, як і раніше необхідно для підтримки старих форматів в Snow Leopard, таких як QTVR, інтерактивні фільми QuickTime, MIDI і файлів. У таких випадках, сумісну версію QuickTime 7 включений Сніг інсталяційного диска Leopard, і може бути встановлено пліч-о-пліч з QuickTime X. Користувачі, які мають ліцензію на Pro QuickTime 7 може активувати свою ліцензію. [116]

Snow Leopard-сумісної версії QuickTime 7 травня також можна завантажити з сайту підтримки Apple. [118]

Створення програмного забезпечення, що використовує QuickTime

QuickTime X

QuickTime X забезпечує QTKit Рамкової Mac OS 10.6 і вище. [120]
Попередні версії

QuickTime складається з двох основних підсистем: Фільм Toolbox і образ Compression Manager. Фільм складається з Toolbox загального API для обробки часу даними, в той час як зображення Compression Manager надає послуги для вирішення стисненого растрових даних здійснюється по фото і відео кодеків.
Розробники можуть використовувати розробки програмного забезпечення QuickTime Kit (SDK) для розробки мультимедійних додатків для Mac або Windows з програмуванням на мові С або програмування Java мови (див. QuickTime для Java), або, відповідно Windows, використовуючи COM / ActiveX від мови підтримку це.

COM / ActiveX опція була введена як частина QuickTime 7 для Windows і призначена для програмістів, які хочуть побудувати автономні додатку Windows за допомогою високого рівня QuickTime відтворення фільмів і контролю з деякими імпорту, експорту, а також можливості редагування. Це значно простіше, ніж освоєння оригінальних QuickTime C API. [122]

QuickTime 7 для Mac представив QuickTime Kit (ака QTKit), розробник бази, яка покликана замінити попередній інтерфейси API для розробників Cocoa. Ця основа для Mac тільки й існує, як Objective-C абстракції навколо підмножина C інтерфейс. Mac OS X 10.5 розширює QTKit повної 64-бітної версії. QTKit дозволяє мультиплексування між Quicktime X і Quicktime 7 за лаштунками, так що користувачеві не потрібно турбуватися про те, які версії Quicktime вони повинні використовувати.

Помилок і вразливостей

QuickTime 7.4 було встановлено, Adobe 'S відключити відео композитинга програми After Effects. [124] [126] [128] Це пов'язано з DRM, вбудований у версії 7,4, оскільки він дозволив фільм від здачі в оренду ITunes. QuickTime 7.4.1 вирішити це питання. [130]
Версії від 4.0 до 7,3 міститься помилка переповнення буферу, який може поставити під загрозу безпеку комп'ютера з використанням або QuickTime Streaming Media клієнта або програвача QuickTime себе. [132] Виправлена помилка у версії 7.3.1.

Деякі версії QuickTime до версії 7.5.5, як відомо, схильні до міжсайтового скриптінг проблеми. [133]

QuickTime 7.6 була визнана можливість відключення користувачів Macintosh, щоб виступити в деяких іграх, таких як Civilization IV і The Sims 2. Є виправлень, доступних від видавця Aspyr. [135]

Quicktime 7 відсутня підтримка H.264 Приклад Співвідношення сторін [137] . Quicktime X не мають такого обмеження, проте, багато продукти Apple (наприклад, ITunes і Apple TV) як і раніше використовувати старі Quicktime 7 двигуна.