a

9 жовт. 2010 р.

Діафрагма

Діафрагма (програмне забезпечення)

[0]

Апертура редагування та організації фотографій програмного забезпечення, який був розроблений для Apple Mac OS X операційну систему, вперше випущений в 2005 році за $ 499 (зараз $ 199) [1] . Програмне забезпечення працює з декількома завданнями в загальній виробничої роботи після таких як імпорт і організації файлів зображень, застосування коригувальних коригування, показуючи слайд-шоу з і друку фотографій.

Особливості Діафрагма включати неруйнівного редагування, організації фотографій за ключовими словами, особи (використовуючи технологію розпізнавання осіб і визнання), а також місця (з використанням GPS метаданих впроваджених у графічні файли), щітки для застосування ефектів (таких, як Dodge і опік, розгладження шкіри, і поляризації), а також експорт в декількох популярних веб-сайтів, у тому числі Flickr, Facebook, SmugMug та послуги MobileMe Apple.

Діафрагма 3, в останній версії програмного забезпечення, був випущений 9 лютого 2010 і працює на Intel-Mac комп'ютерів. Воно продається за $ 199.

Особливості

Повний Сировина формат зображення підтримки імпорту продукції.
Майстер файлів зображень (RAW або іншим чином) можуть бути залишені в місці на імпорт або мігрували в Діафрагма бібліотеки.
RAW точне налаштування, що дозволяє версія декодування RAW буде управлятися за часом і параметрів перетворення коригуватися.
Багато зображень перебудови в тому числі конкретні інструменти ретушування кольору, яскравості засновані точилка для краю, і місце ремонту.
Об'єктиви корекції таких інструментів, як хроматичної аберації.
Управління проектами з розширеними метаданими і підтримкою пошуку.
Autostacking, шлях до фотографії групи в залежності від часу витримки між кліками.
Стеки (для угруповання фотографії) і Версії (щоб робити кілька робочих копій одного зображення).
Кілька дисплей охоплюють.
Лупа, що дозволяє переглядати зображення на масштабування від 50% до 1600%.
Світло таблиці, тип довільної форми робочого простору.
Природна підтримка Adobe Photoshop PSD, PNG, JPG і TIFF форматах.
Неруйнівного редагування зображень.
Настроювані друку та видавничій діяльності.
Підтримується імпорт з USB і Firewire-карти пам'яті або безпосередньо з камери, підключеної через USB.
Можливість одночасного збільшення і панорамування декількох зображень.
Читати і писати підтримку метаданих IPTC зображень.
Великої настроюється створення книги.
Веб галерея та створення блогу, що завантажуються через FTP або WebDAV.
Повнофункціональний повноекранному режимі, для редагування та сортування зображень.
Aperture 2.0

Aperture 2.0 була випущена 12 лютого 2008 зі зниженою ціни в США $ 199. [2] Це можна порівняти з $ 499 ціну у версії 1.0.
Спрощений інтерфейс.
Підвищення продуктивності за рахунок оптимізації бази даних і поліпшення інтерфейсу.
Розширена обробка зображень RAW оновлення підтримки.
Покращена інтеграція з Mac OS X, MobileMe і різні програмні пакети iLife в тому числі і IWORK.
Підтримка редагування плагінів, у тому числі власні ухилення Apple і палаючий інструмент (Aperture 2.1). [3]
Діафрагма 3,0

Діафрагма 3.0 був випущений 9 лютого 2010 [4] Apple претензії більш ніж 200 нових функцій, включених у версію 3.0 і приводить основні удосконалення в наступному. [5]
64 бітних програм, здатних обробляти величезні файли, такі як дуже високий сканує визначення.
Обличчям виявлення і розпізнавання інструменту, званого Faces.
Помістити зображення на карти, використовуючи оточення. Він сумісний з GPS метаданих і вручну редагуються через інтерактивну карту.
Рідні Flickr і Facebook експорту.
Неруйнівний від краю відомо щітки застосовувати корективи до фотографії.
Десятки нових вбудованих коригування пресетів. Деякі фотографи створили клієнтів пресетів доступні для скачування. [6]
Розширений слайд-шоу.
Обробка та редагування відео та аудіо файлів.
Історія версій

Номер версії Дата випуску Зміни
1,0 30 листопада 2005 Початковий реліз.
1.0.1 21 грудня 2005 Виправлені помилки з тінню блокування у 8-бітових зображень, EXIF експорту питань та підвищення ефективності в пошуку за ключовим словом.
1,1 13 квітня 2006 Значне оновлення включає в себе нові функції, такі як загальна підтримка, поліпшення якості зображення RAW, RAW зображення, а також автоматичної компенсації шуму, новий вимірювач кольору, розширення експортного контролю та інших більш дрібних покращень і виправляє помилку.
1.1.1 4 травня 2006 Адреси ряд питань, пов'язаних з продуктивністю, стабільністю, корекції кольору і відображення сумісності.
1.1.2 21 червня 2006 Вирішує проблеми, пов'язані із загальною надійності і продуктивності.
1,5 29 вересня 2006 Істотне оновлення з багатьма новими функціями, у тому числі гнучкі бібліотечного управління (майстер зображення можуть бути за межами бібліотеки і в автономному режимі, а), iLife '06 і '06 IWORK інтеграції, автоматичне метаданих Exportion, Edge Sharpen і IPod синхронізації зображення. Крім того, тепер офіційно підтримує всі Intel-Макі засновані, по крайней мере 1 Гб оперативної пам'яті. Ціна впала з $ 499 до $ 299.
1.5.1 2 листопада 2006 Покращує загальну надійність і продуктивність у багатьох областях застосування, включаючи ключові слова, Лупа, обрізка, прев'ю, метадані пресетів, перейменування файлів, Iphoto бібліотеки імпорту та водяні знаки.
1.5.2 11 грудня 2006 Вирішує проблеми, пов'язані із загальною надійності і продуктивності в ряді областей, в тому числі: Контакт лист друку Smart Albums, водяні знаки, ліфт і друк, образ експорту, створені за допомогою версій зовнішньому редакторі.
1.5.3 19 квітня 2007 Діафрагма 1.5.3 розглядаються питання, що стосуються загальної надійності і продуктивності в ряді областей, в тому числі: створення ескізів зображень скоректованих, вхід і вихід з повноекранного режиму, що працюють з великими наборами ключових слів в Ключові слова HUD, відновлення з підземелля.
1.5.6 26 жовтня 2007 Діафрагма 1.5.6 розглядаються питання, пов'язані з виконанням, покращує загальну стабільність, а також підтримує сумісність з Mac OS X 10.5.
2,0 12 лютого 2008 Aperture 2.0 включає в себе 100 + нових можливостей і ставлення продуктивність і стабільність. Пільгова ціна до $ 199 в США.
2.0.1 3 березня 2008 Діафрагма 2.0.1 розглядаються питання, пов'язані з продуктивністю і загальної стабільності в Aperture 2.
2,1 28 березня 2008 Aperture 2.1 вводить редагування плагінів, включаючи Dodge і Burn інструмент, розроблений Apple і розглядає питання, пов'язані з продуктивністю і загальної стабільності в Aperture 2.
2.1.1 28 липня 2008 Діафрагма 2.1.1 розглядаються питання, пов'язані з виконанням, покращує загальну стабільність, а також підтримує сумісність з MobileMe послуг Apple.
2.1.2 20 жовтня 2008 Діафрагма 2.1.2 оновлення покращує якість друку книг, листівок та календарів, замовлені через сервіс друку Aperture.
2.1.3 14 березня 2009 Діафрагма 2.1.3 оновлення покращує загальну стабільність і адреси незначні проблеми у ряді областей, включаючи відображення картинки на ввіз і повороту зображення.
2.1.4 27 серпня 2009 Діафрагма 2.1.4 оновлення усуває загальної сумісності та загальної стабільності в наступних областях: Створення книг, замовлення книг / друкує і слайд-шоу
3,0 9 лютого 2010 Діафрагма 3,0 включає в себе 200 + нових можливостей, включаючи: особи, місця, щітки, перебудови пресетів, повноекранний браузер, аудіо та відео, а також розширений слайд-шоу.
3.0.1 24 лютого 2010 Діафрагма 3.0.1 оновлення покращує загальну стабільність і усуває ряд проблем у Діафрагма 3, у тому числі: модернізація бібліотек з більш ранніх версій діафрагми, імпорт бібліотек Iphoto, імпорту фотографій безпосередньо з камери, використання пам'яті при обробці сильно ретушшю фотографій, особи визнання обробки, додавши непоміченими особи використанням Додати забуте особа кнопку друку сторінок, що містять декілька зображень, редагування фотографій за допомогою зовнішнього редактора, відображення зображень з визначенням та Вирівняйте корективів, що застосовуються, масштабування фото в Viewer і Лупа за допомогою гарячих клавіш, доступ до Діафрагма бібліотеки в мережі, обсяг Вибір і переміщення контактів на карті місця, додавання і редагування користувальницьких місць використанням Управління Мої мітки вікно і відьом між господарями при роботі з RAW + JPEG пар.
3.0.2 25 березня 2010 Діафрагма 3.0.2 оновлення покращує загальну стабільність і виправляє проблеми у ряді областей. Ключових областях, яких торкається включають: підвищення Діафрагма 1.x і 2.x бібліотеки, імпорт бібліотек Iphoto або з більш ранніх версій діафрагми, імпорт ієрархічної папки фотографії в бібліотеці, додавши, імена та підтвердження матчі в особах, перепризначення знімків на обличчях пробковая, створення і збереження пресетів друк, тиражування метаданих пресетів, корективів за допомогою кривих, вирівнювання і ретуші, навігації фотографій в Viewer використанні прокручування, імпорт оцінок, кольору етикетки та GPS даних з файлів коляскою XMP, IPTC метаданих, сумісність, видалення фотографій при спорожнюванні Діафрагма кошик та експорту версії і бібліотек.
3.0.3 29 квітня 2010 Діафрагма 3.0.3 оновлення покращує загальну стабільність і виправляє проблеми у ряді областей. Ключових областях, яких торкається включають: застосування поправки, наприклад Ретуш і хроматична аберації, створення та використання сировини Тонка настройка предустановок, перегляду, додавання та видалення виявлені особи, перемикання цільової принтерів і розмірів паперу під час друку, тиражування Smart Albums, ремонт та відновлення Діафрагма бібліотек, перепідключення посилання файлів, робота з GPS відстежувати файли в таких місцях і пошук за ключовими словами в запиті HUD або ключових елементів управління.