a

18 вер. 2010 р.

Apple Mighty Mouse

Apple Mighty Mouse

Apple Mouse (раніше Apple Mighty Mouse) є багатопрофільним кнопкою миші USB виготовляється і продається Apple Inc. Було оголошено, і продали в перший раз на 2 серпня 2005, і версія Bluetooth була доступна з 2006 по 2009 рік. До Mighty Mouse, Apple продала лише одним натисканням кнопки миші з комп'ютерів, починаючи з Apple Lisa 22 роками раніше.

На 20 жовтня 2009, бездротової Mighty Mouse був замінений на сенсорний Чарівна Миша. Провідна версія пристрою залишається доступною, але був перейменований в "Apple миші" за станом на ту ж дату, у зв'язку з торговою маркою питань, з іншого виробник пристроїв під назвою "Mighty Mouse". [2]

Про миші

Mighty Mouse виготовлений з білого пластику і має вбудовувані Apple логотип на обличчя миші. Миша має 4 функціональні "клавіші": ліва ємнісний датчик, право ємнісний датчик, трек м'яч з датчиком тиску і стисніть датчики боку. Трек м'яч дає користувачам можливість прокручування сторінки або документа в будь-якому напрямку, прокат м'яча в потрібному напрямку. Двоє з вищезазначених джерел не фізичної кнопки. Швидше, сенсорний topshell (згаданих нижче), і вимірювання тиску трекбол дозволяють миші визначити, які сторони в даний час торкнувся або трекбола проводиться дюйма
В даний час Mac OS X є єдиною операційною системою, яка повністю підтримує миша. При використанні Mac OS X датчики можна налаштувати для запуску додатків або викликати функції операційної системи Apple, таких як Dashboard і Expose. Якщо не використовувати з Mac OS X, миша веде себе як 4 "кнопки" миші з вертикальної і горизонтальної прокрутки колеса. Є сторонніх драйверів (XMouse [3] , AppleM [4] ), які надають додаткові функції для користувачів інших платформ, таких як Windows.

Mighty Mouse не повідомляє Чи правий і лівий датчик активується одночасно. У самому справі, він повідомляє клацніть правою кнопкою миші тільки тоді, коли немає контакту пальця на лівій стороні миші. Це означає, що Mighty Mouse не підтримує миша chording, використовується програмне забезпечення для САПР, ігор та інших програм, де численні функції прив'язані до миші.

Версії і дати продажу

На 2 серпня 2005, Apple представила Mighty Mouse, за роздрібною ціною $ 49 [5] .
12 жовтня 2005 Apple почала постачання Mighty Mouse з кожним IMac, і 19 жовтня 2005 року з лінії G5 PowerMac також. Користувач має вибір перейти на бездротову клавіатуру Apple і Apple Бездротова миша.
25 липня 2006 Apple випустила бездротову Mighty Mouse [6] , яка використовує Bluetooth 2.0. Нова версія використовує дві батареї типу АА, але може працювати від однієї батареї АА для зниження ваги. Wireless Mighty Mouse продавалися за ціною $ 69.
На 7 серпня 2007, Apple трохи оновила Mighty Mouse, змінивши колір з обмеженням області на білий. Станом на вересень 2009, провідний версії миші Mighty витрати $ 49, а бездротова версія коштує $ 69.
На 20 жовтня 2009, Apple була змушена перейменувати Mighty Mouse Миша Apple через юридичних питань, пов'язаних з ім'ям.
Того ж дня, Apple оголосила і випустила абсолютно нову миша називається Apple Чарівна Миша, побудований на основі алюмінію з мультитач панель. Як trackpads на MacBook, ця нова версія також представив жести. Ця версія використовує дві батарейки АА і буде продаватися за ціною $ 69.
Номер моделі стара версія Mighty Mouse є MA272LL / A, і номер моделі нової Mighty Mouse є MB111LL / A.

Технічні характеристики

Сенсорний корпусом
360 градус включений інтерактивних м'яч трек
Чутливі боку "вичавити" області
Оптичний (LED) відстеження провідного версії
Лазерне стеження в бездротової версії
Працює з Macintosh, Windows і Linux ПК (бездротова версія Mac тільки)
Програмовані функції для 4 "кнопок"
Слухові зворотного зв'язку з вбудованим динаміком [7] [8]
Критика

Хоча Mighty Mouse може сенсі правого і лівого натискає на нього не представляється можливим прес обох датчиків одночасно. Користувач повинен навчитися піднімати палець лівої поверхні сенсора, перш ніж намагатися право кнопкою миші. [9]
Шарик прокручування в кінцевому підсумку стане забитий брудом і вимагають очищення. Хоча Є методи для очищення кулі без демонтажу миші деякі користувачі скаржаться, що Mighty Mouse важко чистити, бо механізм прокрутки м'яч важко розібрати. [11] [12]

Ім'я

До запуску пристрою Apple отримала ліцензію на ім'я "Mighty Mouse" від Viacom, CBS, а потім операцій, як власник серій мультфільму Mighty Mouse, назва була зареєстрована в США в якості товарного знака відносно різних товарів (наприклад, футболки та полівітаміни и) пов'язано з характером. [13] Однак, товарний знак не поширюється на комп'ютерній периферії, і CBS не буде застосовуватися до товарним знаком термін у США щодо комп'ютерних мишей до середини 2007 року. [14]
На 21 травня 2008 було оголошено, що Людина і машина Инк, постачальник клавіатур і мишей в лабораторії і лікарні, пред'явив позов корпорації Apple для товарного знака на його використання назви Mighty Mouse. [15] Людина і машина Инк було зареєстровано чотири або в очікуванні товарних знаків на різних комп'ютерних вказуючи відповідних технологій, у тому числі "Cool миша", "Дійсно Cool", "Людина і машина і дизайн". [16] Зокрема торгової марки Mighty Mouse в суперечці була першою поданої Людина і машина Инк, на 18 грудня 2007 з описом "Комп'ютерні пристрої керування курсором, а саме комп'ютерних мишей" - після подачі в CBS, але стверджуючи першого використання у 2004 році до впровадження пристроїв Apple.

Після заперечення по обидві сторони проти іншої, CBS потім відкликала свою заявку, що дозволяє Людина і машина зареєструвати товарний знак США для комп'ютерних мишей. [17] [18] У результаті, Apple перестали продавати мишей відповідно до "Mighty Mouse" імені 20 жовтня 2009, коли вона представила бездротову мишу Magic і перейменований в існуючу дротову миша "миша Apple". [19]

До речі, CBS була успішною в реєстрації "Mighty Mouse" в якості товарного знака для комп'ютерних мишей і в деяких інших країнах, включаючи Канаду, [20] , хоча Apple все-таки вирішили змінити назву продукту на міжнародному рівні.