a

30 серп. 2010 р.

IMac

IMac


IMac цілий ряд все-в-один настільний комп'ютер Macintosh з спроектований і побудований Apple Инк Вона була основної частини споживчих настільних Apple у реченнях з моменту її введення в 1998 році і розвивалася через чотири виразні форми. У своєму первісному вигляді, IMac G3, IMac був льодяник або яйцевидної форми з ЕПТ-монітор, головним чином, оточений кольоровий, прозорий пластик. Другий істотний перегляд, IMac G4, переїхав до конструкції напівсферичний бази, що містить всі основні компоненти і РК-монітор на вільно рухаються руку доданий до початку бази. IMac G5 і Intel IMac розміщені всі компоненти відразу за дисплеєм, створення єдиної тонкий дизайн, який тільки нахилу вгору і вниз на простих неблагородних металів. Поточного IMac акцій тієї ж формі, як і попередні моделі, але тепер тонше і використовує з анодованого алюмінію і чорного скла межує на свою позицію.

Історія



Оголошення IMac в 1998 році джерелом дискусій та очікуванні серед коментаторів, Mac шанувальників, і критиків. Думки розділилися на радикальні зміни в Apple Macintosh апаратних. [4] У той час, Apple намагається поліпшити його роздрібної стратегії. Apple заявила, що "назад нашого комп'ютера виглядає краще, ніж перед ким-то". [5]

Apple оголосила про 'я' в IMac виставляти свою кандидатуру на "Інтернет", а й представляв продукту зосередити в якості персонального пристрою ("Я" за "обличчя"). [6] Особливу увагу було приділено досвіду поза коробки: користувачеві необхідно пройти тільки через два кроки, щоб встановити і підключити до Інтернету. "Там немає кроком 3"! було фразою в популярних комерційних IMac розповів актор Джефф Голдблюм. [8] Ще одна така, що отримала назву "Простота вибування", без кісточок 7-річний Йохан Томас і його межі коллі Броді, з IMac проти Адама Таггарт, Стенфордський університет MBA студент, з HP Pavilion 8250, у гонці створити свої комп'ютерів. Йоганн і Броді закінчив у 8 хвилин і 15 секунд, [9] у той час як Адам був ще працюємо над цим до кінця реклами. Apple пізніше прийняв "префікс я через її апаратного і програмного забезпечення споживачів ліній, таких, як IPod, iBook, iPhone, iPad і різних частин програмного забезпечення, такі як iLife люкс і IWORK.

На 3 березня 2009, Apple оновила свої пропозиції для IMac, оснащений новими чіпсетами Nvidia, нові міні-DisplayPort і новий стандарт клавіатури Завдяки немає цифрова клавіатура, яка стала стандартом у всіх нових комп'ютерів Apple. [10]

На 20 жовтня 2009, Apple оновила IMac, додавши два нових зі світлодіодним підсвічуванням, 16:09 розмірів широкоекранного в 21,5 "і 27" (2.560x1.440) моделі, замінивши 20 "і 24" 16:10 екрани попереднього покоління. На додаток до пам'яті і жорсткого диска підвищує продуктивність, цей реліз приніс "лежачих поліцейських" на Core 2 Duo і технології Intel додала новий Core i5 і Core i7 фішки в старшій моделі кінця, в результаті чого перші процесори IMac чотирьох.

Вплив

Дизайн

Запозичення з 1997 Двадцята річниця Macintosh, різні LCD-заснованої IMac конструкцій
продовжували все-в-1 першої концепції, передбачених у первісному комп'ютер від Apple Macintosh. Успішної IMac дозволило Apple оголошення, орієнтовані на Macintosh лінії електропередачі на високому наприкінці ринку. Це віщувало аналогічну стратегію на ринку портативних комп'ютерів iBook, коли був випущений в 1999 році. З тих пір компанія продовжує цю стратегію диференціації споживачів в порівнянні з професійною лінії продуктів. Apple увагу на дизайн дозволив кожній з його наступних продуктів для створення самобутності. Apple уникати використання бежевого кольору, то всепроникний комп'ютерної індустрії. Компанія пізніше зникла з різнокольорових проекти кінця 1990-х і початку 2000-х. Пізніше частина першого десятиліття 21-го століття побачив Apple використанням анодованого алюмінію і білий, чорний і прозорий полікарбонатний пластик. Сьогодні багато комп'ютерів більш проектно-свідомим, ніж до введення в IMac з декількох затінених проектування схем є загальним, і деякі настільні комп'ютери і ноутбуки, доступних в яскравих, декоративних візерунків. [12]

Apple у використанні напівпрозорих цукерки кольору пластмаси надихнули аналогічні проекти в інших споживчих пристроїв. Наприклад, гриль машини, портативна електроніка, точила для олівців, ігрові консолі і периферійних пристроїв (включаючи Nintendo 64, який був випущений в спеціальному виданні "кольору Фунтастік) ознаками напівпрозорого пластику. введення Apple про IPod, iBook G3 (Dual USB), і ІМАК G4, всіх є сніжна білого пластику, надихнули аналогічні проекти у споживчих електронних виробів. Колір свитці також увійшли дві відмінні оголошень: 1 називається "Життя Savers 'Популярні пісні камені Роллінг" Вона Веселка "і реклама білий варіант мав введення" з Cream "Білий зал", як його підтримка трек.

USB



Оригінальні IMac був перший комп'ютер Macintosh мати порт USB. Отже, всі комп'ютери Mac включили його.

Через порт USB, металовироби органи могли б внести продуктів, сумісних як з ПК і Mac. Раніше Macintosh користувачі повинні були шукати деякі апаратні засоби, такі, як клавіатури і миші, зокрема, спеціально для "старого світу" унікальною АБР Mac інтерфейсу. Лише обмежене число моделей від певних виробників виступили з цими інтерфейсами, і часто приходив за більш високою ціною. USB, будучи крос-платформна дозволило Macintosh користувачі зможуть купити великий вибір дуже недорогі пристрої, такі як концентратори, сканери, пристрої зберігання даних, USB флеш-накопичувачі, і мишей. Це відбулося в ціні, однак. Як USB був набагато повільніше, ніж число портів, доступних у той час, таких як SCSI, незміненій IMACS і iBooks були важко каліка, поки адекватної заміни, такі як FireWire і USB 2 став стандартом.

Після IMac, Apple продовжує видалити старі периферійні інтерфейси і гнучких дисків від інших своєю продуктової лінійки.

IMac моделей

Покоління IMac G3 IMac G4 IMac G5 IMac (Intel пластик) IMac (алюміній)
Дисплей 15 "(13,8 дюйма) Кінескопні 15 ", 17" або 20 "LCD 17 "або 20" LCD 17 ", 20" або 24 "LCD 20 ", 21,5", 24 "або 27" LCD
Включена HDD 4 до 60GB 40GB до 160 Гбайт 40GB до 500GB 80 до 750GB 250GB до 2TB
Mac OS містить версію [14] 8,1, 8,5, 8,6, 9,0, 9,1, 10,0 9,2, 10,1, 10,2, 10,3 10,3, 10,4 10,4 10,4, 10,5, 10,6
Дата випуску 15 серпня 1998 7 січня 2002 31 серпня 2004 10 січня 2006 7 серпня 2007
Припинений Березень 2003 Липень 2004 Березень 2006 Серпень 2007 Не доступно

2009 редизайн

У жовтні 2009 року Apple випустила оновлення на IMac лінії. Зі світлодіодним підсвічуванням формату 16:9 була введена в новий 21,5 "і 27" моделі, замінивши старі 20 "і 24" 16:10 форматне співвідношення екрану попереднього покоління. 27 "моделі міні DisplayPort інтерфейс, тепер може служити в якості внеску, з тим щоб система могла в якості дисплея для інших систем або пристроїв. [15] Параметри відео карти, полягали в ATI Radeon 4670 (з 256 МБ відеопам'яті) і 4850 (з 512 Мб відеопам'яті), з базовою моделлю з Nvidia GeForce 9400M. Вибір процесора IMac побачили значне зростання. Існуючих Core 2 Duo процесорів, запропонували "лежачих поліцейських" у нижній моделей та Intel нового Core i5 і Core i7 процесорів тепер доступні в старшій моделі кінця, що свідчить про перших процесорів IMac чотирьох. RAM також був збільшений IMac діапазону. З появою великих екранів, Apple подвоїла кількість слотів пам'яті з 3:58. Таким чином, максимальний об'єм пам'яті був у два рази (до 16 ГБ).
[16]

[17]

27 дюймовий IMac мерехтіння і затемнення питання

Деякі з 27 дюймовий IMACS виникли проблеми з їх екранів, таких як мерехтіння і відключення електроенергії. Apple випустила оновлення прошивки для полегшення проблеми, але деякі користувачі повідомили, що зберігаються проблеми після оновлення [19] Деякі користувачі також відчули проблеми з екраном повороту жовтого кольору уздовж нижньої кромки нижньої половини. [21] На 30 січня 2010, Apple випустила оновлення прошивки другий фіксованим більшість з цих питань.
Прийом

[22]
IMac отримав значні критиків, у тому числі похвалу від технології оглядач Уолт Мосберг в якості "золотого стандарту настільних ПК"; [24] журнал "Форбс" описані оригінальні цукерки кольору лінії IMac комп'ютерами як "галузі зміни успіху". [26] Перші 24 "Core 2 Duo IMac отримав" S CNET "Must-є на робочому столі" в 2006 Топ 10 Holiday Подарункові вибірка. [28]

Apple зіткнулася з груповою позов за звинуваченням у обманює громадськість, обіцяючи мільйони квітів з РК-екранів всіх моделей Mac в той час як 20-дюймові моделі тільки провели 262144 квітів. [29] Це питання виникло у зв'язку з використанням 6-біт на піксель Twisted нематичних РК-екрани, а не високих технологій якості.

Хоча не критика IMac як такий, у комплексне проектування IMac має ряд властивих компроміси, які отримав критики. У Міфічний Среднечастотные Mac Minitower, Dan Фрейкс в Macworld припустити, що з IMac окупаційні середнього класу продуктової лінійки Apple, Apple не має нічого, щоб запропонувати споживачам, які хочуть деякі здібності, щоб розширити або модернізувати свої комп'ютери, але немає необхідності (або можуть бути ' т собі) Mac Pro. [30] Наприклад, інтеграція IMac про монітор і комп'ютер, зручний, зобов'язує до власника, щоб замінити і в той же час.

Аналогічним чином, хоча і графічного чіпсета у деяких останніх моделях знаходиться на змінному MXM, ні Apple, ні треті особи запропонували роздрібної IMac поновлення GPU, за винятком тих, для оригінального IMac G3 в "Мезонін" слот PCI. Моделі після IMac G5 (за винятком 7 серпня 2007 IMac оновлення) утруднює кінцевому користувачу замінити жорсткий диск або оптичний привід, і гарантія від Apple забороняє модернізації сокет процесора. Визнаючи можливість Minitower канібалізації продажів Mac Pro, Фрейкс стверджує, існує досить розчарування у зв'язку з обмеженнями IMac, щоб зробити таку пропозицію варто. Така різниця стала ще більш вираженим після G4 ери, починаючи з нижньої на кінець Power Mac G5 (з 1 коротким винятком) і Mac Pro моделі є все була оцінена в $ 1999 - $ 2499 діапазоні, а до базової моделі держави Макі побіг $ 1299 - $ 1799.