a

21 серп. 2010 р.

IPod Touch

IPod Touch

IPod Touch ( [2] ; торгової марки ЕД, на ринку, і стилізований під IPod Touch), являє собою портативний медіа-плеєр, персональний цифровий помічник, а також Wi-Fi мобільної платформи розроблений і реалізується шляхом Корпорація Apple продукт був запущений на 5 вересня 2007 року, захід під назвою Beat Goes On. [4] IPod Touch додає сенсорний графічний користувальницький інтерфейс для IPod лінії. Це перший IPod з бездротовим доступом до ITunes Store, а також має доступ до Apple в App Store, що дозволяє зміст придбати та завантажити прямо на пристрій. Корпорація Apple продала 20 мільйонів одиниць IPod Touch за станом на вересень 2009 року. [5]

Другого покоління IPod Touch, Завдяки зовнішньої регулювання гучності, вбудований динамік, фасонної тому, вбудований в Nike +, Bluetooth підтримки, а також можливість підключення мікрофона, була відкрита 9 вересня 2008, в "Let's Rock "основною доповіддю.

Третього покоління IPod Touch з iPhone OS 3.1 було оголошено, а потім звільнений 9 вересня 2009. [7] Вона поставляється з 32 Гб або 64 Гб флеш-пам'яті. Apple також пропонує продовжував другого покоління 8 ГБ версію. [10] Новий 3-го покоління IPod Touch [12] включає в себе апаратні засоби швидше (ті ж мікропроцесори, графічний процесор, RAM, як і iPhone 3GS), трохи нижче, батареї, голосове керування, датчик світла, а в комплекті навушники з пультом і мікрофоном.

Апаратні засоби

IPod Touch має тонкий прямокутної форми із закругленими краями, з сенсорним екраном скла, що охоплює більшу частину верхньої поверхні і фізичної кнопки додому з сенсорним екраном. Дисплей працює аналогічно Multi-Touch трекпад, як здійснюється в поточному рядку Apple про портативних комп'ютерах. Торкнутися і жест риси IPod Touch на основі технології, спочатку розроблені FingerWorks. [14]
На 5 лютого 2008, 32 ГБ версія була додана в додаток до 8 і 16 Гб версії. На 9 вересня 2009, 64 ГБ версія була додана і 16 Гб версія була виключена зі складу.
Програмне забезпечення

Домашній екран список іконок для доступних додатків. Всі IPod Touch моделі включають такі додатки, як музика, відео, і фотографії (у сукупності дублювання функцій IPod Classic), Itunes (забезпечення доступу до ITunes Music Store), Safari, YouTube, Календар, Контакти, годинник, калькулятор і Установки. Пізніше моделі додав Mail (доступ до POP / IMAP / SMTP електронної пошти), карти, акції, Notes, і погода, яка може бути також додані в більш ранніх моделях при покупці оновлення програмного забезпечення. Користувач може додати прямі посилання на веб-сайти, називається "Web Clips", на початковому екрані. Всі IPod Touch моделі оснащені Wi-Fi 802.11b / g..
На 11 липня 2008, iPhone OS 2.0 Software Update був випущений на придбання для IPod Touch. Оновлення дозволило першому поколінню IPod Touch пристроїв доступу до App Store для завантаження сторонніх додатків, на додаток до цілого ряду незначних виправляє помилку.

На 17 червня 2009, ОС iPhone 3.0 Software Update був випущений на придбання для IPod Touch. Оновлення пристроїв дозволило використовувати нові програми та відімкнув функціональність Bluetooth 2-го покоління IPod Touch, що дозволяє A2DP та P2P-додатків, а також передача файлів на інші (не Apple) пристроїв, таких як Bluetooth з підтримкою мобільних телефонів або Jailbroken Ipods за допомогою програмного забезпечення, таких як iBlueNova.

На 21 червня 2010, новий IOS 4.0 оновлення було випущено для другого та третього покоління IPod Touch користувачі безкоштовно. [15] [16] Вона включає в себе багатозадачності, програми папки, фони, ОВР, і багато іншого.

Порівняння з iPhone і моделі зіставлення

[17]
IPod Touch і iPhone, смартфонів на Apple, частка тієї ж апаратній платформі і запускати тієї ж операційної системи IOS. IPod Touch не вистачає деяких функцій iPhone і пов'язаних додатків, таких як доступ до мережі або вбудованого мікрофона та камери (і доповідач на старих моделях). У результаті, IPod Touch є тонкий і легше, ніж iPhone. Мультимедіа, яка доступна в якості однієї "IPOD" додаток на iPhone, ділиться на музику та фільми на IPod Touch. Стів Джобс одного разу назвав IPod Touch, як "навчання колеса для iPhone". [19]
Другого покоління IPod Touch має зовнішній перемикач гучності і вбудований динамік, як iPhone.


«НазадДалі»
Однак існують деякі помітні відмінності, а не оратор над екраном, не мовчати / вимикач дзвінка, спина металу, сну і неспання кнопку на інший бік. Другого покоління також підтримує аудіо вхід, коли навушники або навушники з мікрофоном можливості підключити до аудіо вихід (навушники) гніздо. IPod Touch 2.0 Software Update підтримує WPA2 Enterprise з аутентифікації 802.1x. [21] IPhone OS 3,0 оновлення розблоковано Bluetooth потенціал, на друге покоління IPod Touch, як включити Wi-Fi чіп (Broadcom BCM4325) має Bluetooth підтримки. [23] [25]

Другого покоління IPod Touch, як кажуть, жовтий чавун відтінок з дисплеєм, у порівнянні з iPhone або IPod Touch оригінальною. [27] Застосування процесора всередині другого покоління IPod Touch працює трохи швидше, ніж процесор в iPhone 3G, але повільніше, ніж iPhone 3GS. [28] [30] Першого покоління IPod Touch працює з усіма "Зроблено для IPod" периферійні пристрої, але деякі зміни, які зробив Apple на друге покоління IPod Touch запобігти деякі з існуючих периферія підзарядки оновлений плеєр. [31] Google стріт Відкрити Додана функція за версією прошивки iPhone 2.2 відсутній і та ж версія прошивки випущений на IPod Touch [33] , але перебуває в 3,0 оновлення.

Apple отримала критика для зарядки IPod Touch власниками великих поновлення iPhone OS, що власники iPhone можуть отримати безкоштовно, а також за винятком деяких функцій з IPod Touch програмного забезпечення, які включені в iPhone. [35] [37] Apple заявила, що вони можуть додавати нові функції безкоштовно для iPhone, тому що доходи від неї, обліковуються на основі передплати за правилами обліку, а не як одноразову виплату. [39] На WWDC в червні 2010 року Джобс оголосив, що Apple була "знайшли спосіб" робити подальші оновлення OS безкоштовним для IPod Touch власниками - хоча це й не доступний для оригінального IPod Touch і деякі функції доступні тільки для 32 і 64 Гб IPod торкнеться випущений у вересні.

Моделі

[40]
Модель Зображення Потужність RAM [41] Зв'язки Оригінальні дата релізу Мінімальна OS для синхронізації Оцінка батареї (години)
Першого покоління 8 ГБ
16 ГБ 128 MB USB через роз'єм док (FireWire для зарядки тільки) [43] 5 вересня 2007 Mac: 10,4
Win: XP аудіо: 22
відео: 5
32 ГБ 128 MB 5 лютого 2008
Перший IPod з Wi-Fi і Multi-Touch інтерфейс. Особливості веб-браузер Safari, і бездротовий доступ до ITunes Store і YouTube. 32 Гб версія пізніше додав. IPhone OS 2.0 і App Store доступ потребує оновлення плату.
Другого покоління 8 ГБ
16 ГБ
32 ГБ 128 MB USB через роз'єм док 9 вересня 2008 Mac: 10,4
Win: XP аудіо: 36
відео: 6
Нова конічна хром спині + функціональність Nike, кнопки гучності і вбудований динамік додав. IPhone OS 2.0 і App Store доступу стандарту. Додана підтримка Bluetooth, але не зробив активним до iPhone OS 3.0, яка потребує оновлення плату. Підтримка зовнішнього мікрофона та дистанційної додав. 8 Гб модель була знов введена разом з 3-го покоління IPod Touch у вересні 2009 року і включав в себе нові iPhone OS 3.
Третього покоління 32 ГБ
64 ГБ 256 MB USB через роз'єм док 9 вересня 2009 Mac: 10,4
Win: XP аудіо: 30
відео: 6
Оновлено включити оновлення RAM, процесора і GPU від внутрішніх iPhone 3GS; 32 ГБ і 64 ГБ моделі включають підтримку голосового управління, VoiceOver , включених OS версій 3.x, а також у комплекті віддаленого навушники з мікрофоном. IOS 4 був випущений безкоштовно протягом другого і третього покоління IPod Touch моделей 21 червня 2010.
Вимога


Як поставляються нові, IPod Touch вимагає підключення до комп'ютера для початкового налаштування, [45] для синхронізації інформації і встановлення оновлень програмного забезпечення системи. Офіційно Apple ITunes вимагає, щоб бути встановлений як на Mac OS X або Windows операційною системою комп'ютера для налаштування IPod Touch. У будь-якій операційній системі, IPod Touch повинен бути підключений через порт USB. [47] Другого покоління (і далі) IPod Touch не буде ні підключити, ні заряд за допомогою старшого IPod кабелі FireWire.
Починаючи з 2-го покоління IPod Touch можна заряджати тільки від 5V штир роз'єм док-станції, тоді як більшість попередніх моделей і IPod IPod Touch оригінальних також може бути стягнута з 12V контактний за владу FireWire, [48] в результаті нових IPod Touch не заряджається в транспортних засобах, оснащених FireWire основі IPod зв'язку. Більшість виробників післяпродажного [49] такого обладнання Проте виробляють нові кабелі та адаптери, які перетворюють 12 В до 5 В. [50]

Вперше IPod Touch включена, "підключити кабель до ITunes" графічний буде відображатися безперервно до IPod Touch пов'язано з комп'ютера під управлінням ITunes. [52]

Для використання IPod Touch для покупки продуктів на ITunes Music Store через Wi-Fi, ITunes Music Store обліковий запис повинен бути створена і реквізити потім вводяться в IPod. [53]

Apple заявляє, що наступне, необхідних для IPod Touch: [55]

Комп'ютер працює під управлінням:
Mac OS X 10.4.10 або пізнішої версії
Microsoft Windows XP з SP2 або вище, Microsoft Windows Vista (32 або 64-розрядні версії) або Windows 7.
ITunes 9,2 IOS для 4.0.x або пізнішої версії ITunes 8.2 для iPhone OS 3.0.x або пізнішої версії ITunes 8.0 для iPhone OS 2.1.x, Itunes 7.6 для iPhone OS 2.0.x або більш ранніх версій
Наявність USB 2.0 порт
Сторонні програми




Єдиний офіційний спосіб отримати сторонніх додатків для IPod Touch є Apple в App Store, який є філією ITunes Store. App Store додаток, доступний у всіх версіях IOS від 2,0 року, дозволяє користувачам переглядати та завантажувати додатки з одного сховища в Інтернеті (розміщення на Apple), з ITunes Store. Для розробки такої програми, комплекту для розробки програмного забезпечення (SDK) було офіційно оголошено 6 березня 2008, на Ратушній засіданні Apple. [57] IPhone SDK дозволяє розробникам додатків для iPhone і IPod Touch, заплативши внесок, щоб приєднатися до команди розробників. Розробник може встановити ціну для додатків, вони розвиваються і будуть отримувати 70% від зароблених грошей. Розробник також може відмовитися випускати програми для проведення вільних і не буде платити ніяких додаткових витрат.
Незабаром після того, IPod Touch була випущена, хакери змогли "втечу з тюрми" пристрій за допомогою TIFF подвиг. Додаток, встановлений на цей подвиг дозволила користувачеві завантажити неофіційний вибір програм сторонніх виробників. Jailbreaking IPod Touch був єдиний спосіб отримати сторонніх програм при запуску 1.1.x ОС. Ці програми сторонніх виробників можуть використовувати додаткові можливості, які не підтримуються Apple (таких як включення багатозадачності або застосування теми до початкового екрану. Всі офіційно випущених версій IOS через 3.1.2 можна Jailbroken, [59] [61] , але версія 3.1 не могли в цей час він був звільнений. [63] Обслуговування IPod Touch після джейлбрейка або інших змін, внесених неофіційним шляхом не поширюється Гарантія Apple (втім, джейлбрейка процес легко скасувати, виконавши відновлення через ITunes). [64]

Характеристики

Характеристики перераховані на сайт Apple для IPod Touch є: [65] [67]
Екран матеріал: скло (миш'яку)
Розмір екрану: 3,5 В
Дозвіл екрану: 320x480 пікселів на 163 PPI, в пропорції 3:2
Метод введення: Multi-сенсорний екран інтерфейсу, сну / Пробудження ", акселерометр, головну кнопку, тому Rocker кнопки (2-й/3-й покоління), функції управління голосом (третє покоління)
Операційна система: ток: 4 IOS, побудувати 8A293; оригінал: iPhone OS версії 3.1.3, побудувати 7E18
Зберігання: 8, 32 і 64 Гб флеш-пам'яті
Процесор: ARM Спочатку 400 МГц, але в даний час 412 МГц для першого покоління, 532 МГц [69] для другого покоління і ARM Cortex-A8 833 МГц underclocked до 600 МГц для третього покоління
GPU: PowerVR MBX Lite у другому поколінні [71] і PowerVR SGX GPU для третього покоління
Оперативна пам'ять: 128 Мб DRAM в першому і другому поколінні і 256 Мб DRAM в 3-го покоління
Wi-Fi (802.11 B / G)
Вбудована акумуляторна, з незнімним літієвої батареї до 6 годин у режимі відтворення відео і до 36 (30 в 3-го покоління) годин у режимі відтворення аудіо, часи змінюються.
Вбудований звуковий динамік (за винятком першого покоління) [73]
3,5 мм аудіо роз'єм вихід
Розмір: 110 × 61,8 × 8 мм (4,3 × 2,4 × 0,33 в)
Вага: [74]
Прямий доступ ITunes Store
Широкоекранний відео
Вбудовані програми: веб-браузер Safari, YouTube клієнт, поштовий клієнт Mail, Google Карти
Доступ до App Store (потрібно iPhone OS 2.0 або пізнішої версії)
Widgets: Акції, Погода, Нотатки
Доступ до музики Starbucks (є тільки в окремих містах на всій території Сполучених Штатів) [76] [78]