a

16 серп. 2010 р.

IPod Shuffle

IPod Shuffle

IPod Shuffle (торгова марка видання, маркетингу та стилізований під Ipod Shuffle) являє собою цифровий аудіо плеєр розроблений і реалізується шляхом Apple Inc. Це найменша модель в сім'ї IPod Apple, і перше використання флеш-пам'яті. Перша модель була анонсована на конференції Macworld та сервіс на 11 січня 2005, поточна модель третього покоління, представила на 11 березня 2009, важить [2] . [4]

[5]

Огляд

Перше покоління

Звільнено 11 січня 2005, перші покоління IPod Shuffle важив [6] , і був покликаний бути легко завантажені з вибором пісні та відтворювати їх у випадковому порядку. За словами Apple, власники існуючих Ipods часто залишив музику вибір на "волочити ноги", а новий IPod Shuffle є способом здійснення цього в набагато більш економічно ефективним способом. Вона спирається на використання "Автозаповнення" особливість в Itunes, які можуть вибрати пісні з випадкових користувачів музичних бібліотек (або від конкретних плейлист) і скопіюйте стільки, скільки поміститься в пам'яті Shuffle IPod. Він може вмістити до 240 пісень (1 ГБ модель, заснована на оцінці в Apple, по 4 хвилини на пісню і 128 кбіт / с кодуванням у форматі ААС). Раніше SigmaTel STMP35xx система на чіпі флеш-пам'яті IC, і USB акумуляторні літій комірки.
У ньому відсутня дисплей і колесо прокрутки товарний знак, улюблені функції управління, а також не вистачає ігри, адресна книга, календар, будильник, замітки можливості більшого плеєрах; вона не може бути використана з iSync. Завдяки своїй нижній потужності процесора, він не здатний грати Apple Lossless і AIFF аудіо-файлів.

IPod Shuffle має більше басів, ніж 4-го покоління IPod, за словами одного огляду, опублікованого днів після його випуску. [8]


ITunes пропонує кілька нових функцій для IPod Shuffle. Одним з них є можливість зменшити швидкість передачі даних пісні в 128 кбіт / с AAC. Перетворення виконується автоматично, вихідний файл залишився недоторканим на комп'ютері і менше (низький бітрейт) файл відправлений на IPod Shuffle. Старі версії ITunes дозволило IPod Shuffle відтворення для перегляду та зміни, коли пристрій не підключено, а на наступний раз пристрій підключено, його можна оновлювати з зміненими плейлист. Ця функція більше не є частиною ITunes за станом на 7 ITunes.

Перед Ipod Shuffle має кнопки відтворення / пауза, наступна пісня / Fast Forward, Попередня пісня / Перемотування назад, вгору і вниз регулювання гучності. На зворотному, це рівень заряду батареї світла (активується кнопкою) і 3-позиційний перемикач, щоб вимкнути пристрій або набір для відтворення музики з тим або перемішуються. Він підключається безпосередньо в комп'ютера USB порт (або 1,1 або 2,0), через який він також зарядка батареї, яка очікується його напіврозпаду складає близько 12 годин без підзарядки. USB роз'єм захований під кришкою. Пристрій поставляється з шнуром, що надає IPod Shuffle через прикладений кришки, що дозволяє користувачеві носити IPod Shuffle навколо своєї шиї.

IPod Shuffle може також використовуватися як флеш-накопичувача USB. ITunes дозволяє користувачеві встановити, скільки дисків буде дозволено тільки для зберігання файлів, і скільки буде використовуватися для зберігання музики.

Друге покоління


На 12 вересня 2006, Apple оголосила про випуск другого покоління IPod Shuffle, назвавши його "кріпити плеєр до одягу назавжди". [9] Перші поставки пристрою намічені на жовтень 2006 приїзду, але на справді почала поставки на П'ятниці, 3 листопада 2006. [10] Нове покоління ознаками самотній 1 Гб модель у срібному матового алюмінію аналогічній справі другого покоління IPod Nano і дорослими IPod Mini. У новій моделі складає менше половини розміру першого покоління моделі на 41,2 х 27,3 х 10,5 мм (1,62 х 1,07 х 0,41 дюйма), і розмір IPod Radio Remote для IPod Nanos і п'ятий Ipods покоління. Apple стверджували, що він маленький MP3-плеєр у світі "". Ця величина включає в себе новий вбудований в кріплення для ременя; фактичної сам пристрій тонше, з усією пристрій вагою лише 15,5 г (0,55 унції). Потужність / волокти ноги / без перемішування перейти від першого покоління версія була розділена на два управління, щоб уникнути випадкового вибраного режиму роботи. Форматування IPod собі є новим для Apple, як 2G (друге покоління) перемішування тільки сам формат FAT32. ITunes видає попередження, що IPod неправильно відформатована, якщо принесли у форматі Macintosh HFS +. Усі попередні моделі IPod дозволили використання або формат Mac або формат Windows. [11]
На друге покоління IPod Shuffle, USB підключення здійснюється через включити апаратне який виступає як док-станція для передачі даних і перезарядки акумулятора внутрішні IPod через роз'єм для навушників. Другого покоління IPod Shuffle також може виступати в якості флеш-диска, так само як і перші покоління IPod Shuffle. Однак, на відміну від першого покоління IPod Shuffle, друге покоління не має вбудований роз'єм USB. Це означає, що док-станція, необхідні для підключення до комп'ютера по другій моделі покоління.

Shuffle другого покоління може відтворювати MP3, MP3 VBR, AAC, Protected AAC, Audible (формати 2, 3 і 4), WAV і AIFF. Завдяки низькій обчислювальної потужності тільки ITunes підтримку формату файлів, який IPod не підтримка Apple Lossless. [12] Використання великих розмірів файлу закладеної в WAV або AIFF файли дуже швидко заповнити низькі 1 ГБ пристрою. IPod Shuffle не може відтворювати музику з музичних файлів відео.

30 січня 2007 Apple оголосила про додавання 4 нових кольори для IPod Shuffle лінії. Рожевий, помаранчевий, зелений і синій вибір був зроблений доступним через роздрібних торговців і Apple Store (онлайн) на додаток до оригінальних сріблястого кольору. Синій, зелений та рожевий, по суті, той же колір, як з другого покоління IPod Nano і IPod Mini. Новий помаранчевий колір є першим для IPod франшизи. Крім того, вони тепер поставляються з новою змінений навушники, які не були включені в оригінальну модель срібла. Вікно було також змінено мати сірий текст, а не вапняно-зеленим кольором; вапняно-зеленим кольором, вказавши, що оригінал навушники включені, сірий текст про те, що нові навушники включені.

На 5 вересня 2007, Apple оновила Відповідно до 4 нових кольорів, включаючи червоний версія продукту. Нові кольори бірюзи, лаванда, м'ята зелений і червоний продукту з попередньою помаранчевого кольору, синій, зелений, рожевий і були припинені.

На рок-події Apple Давайте на 9 вересня 2008, Apple випустила чотири нових кольори для IPod Shuffle: синій, зелений, рожевий і червоний.

У червні 2009 року, Avon пропонує золоті IPod Shuffle (другого покоління) за $ 29 при покупці в поєднанні з вибору ароматів. [13]

Другого покоління 2 ГБ IPod Shuffle було припинено 11 березня 2009 і 1 Гб версія була припинена 9 вересня 2009.


Третє покоління


[14] третього покоління IPod Shuffle був звільнений 11 березня 2009 і, як кажуть в Apple, щоб бути "щелепно-droppingly малих" і "перший музичний програвач, який говорить з вами" [15] з розмірами 45,2 х 17,5 х 7,8 мм (1,8 х 0,7 х 0,3 в). Вона доступна в сріблястому і чорному кольорах матового алюмінію аналогічній справі другого покоління IPod Shuffle. Це робить його першим IPod Shuffle, яка доступна в чорному кольорі. Це функції VoiceOver технологія, яка дозволяє назви пісень, імена виконавців, назви альбомів і плейлистів і імена зміст говоритися в 20 різних Мови [16] використання тексту в мову включені в ITunes 8 і 9. Він також одержав підтримку декількох плейлистів, на відміну від попередніх версій IPod Shuffle, який дозволяє тільки один плейлист.
Третього покоління IPod Shuffle має полірований сталевий затиск вкладення, прийнявши в перший раз полірованої сталі обробки, раніше застосовувалася тільки на великих Ipods, а не з полірованого алюмінію, що використовуються в другого покоління IPod Shuffle. Він також не має об'єм або доріжки управління на самому пристрої. Замість цього, упаковані IPod вкладиші в даний час включає три кнопки пристрою праворуч вкладиші кабель. Це додає функції зміни між плейлистами, почувши назву пісні та ім'я виконавця на треку ігри, а також відтворення / пауза, відслідковувати зміни і регулювання гучності [18] . Це не можливо перемкнути запис або змінити гучність з поточною сторонніх навушників, тому що їм не вистачає цих елементів керування. Однак, оскільки Ipod Shuffle починається відтворення музики автоматично, коли він включений, сторонніх навушників все ще може бути використана в автопілот "режимі (без гучності або кнопки управління відтворенням). Деякі майбутні сторонніх навушників і навушників адаптерів буде включати в себе повну підтримку IPod Shuffle. [20] Офіційний навушники містять чіп дизайн Apple для керування пристроєм. DRM є, однак, не присутня в чіпі, оскільки немає шифрування; [22] сторонніх виробників навушників може декомпілювати чіп хоча це і не дасть їх продукції на кораблі під Made For IPod програми.

9 вересня 2009 Apple представила три нових кольори для IPod Shuffle: рожевий, блакитний і зелений. Apple Store пропонує 4 Гб модель у корпусі з полірованої нержавіючої сталі. [23]

Моделі

Покоління Зображення Потужність Кольори Зв'язки Оригінальні дата релізу Мінімальна OS для синхронізації Оцінка батареї (години)
Перший 512 MB Білий USB
(Без адаптера) 11 січня 2005 Mac: 10.2.8
Windows: 2000 аудіо: 12
1 Гб
Нова модель початкового рівня. Використання флеш-пам'яті і не має екрану.
Другий 1 Гб Срібло USB 2,0
(З док станцію) 12 вересня 2006 Mac: 10.3.9
Windows: 2000 аудіо: 12
Менші кліп дизайн з використанням анодованого алюмінію корпус.
Другий
На початку 2007 року
перегляд 1 Гб Срібло
Оранжевий
Зелений
Синій
Рожевий USB 2,0
(З док станцію) 30 січня 2007 Mac: 10.3.9
Windows: 2000 аудіо: 12
Чотири нових колірних варіантах додав.
Другий
Кінець 2007 року
перегляд 1 Гб Срібло
Світло-блакитний
Світло-зелений
Пурпурний
ПРОДУКТ (RED) Special Edition USB 2,0
(З док станцію) 5 вересня 2007 Mac: 10.4.8
Windows: 2000 аудіо: 12
2 Гб 19 лютого 2008
Зелений і блакитний кольори змінено на більш світлий відтінок, а рожевий і помаранчевий припинено.
Другий
Пізно 2008
перегляд 1 Гб Срібло
Синій
Зелений
Рожевий
ПРОДУКТ (RED) Special Edition USB 2,0
(З док станцію) 9 вересня 2008 Mac: 10.4.10
Windows: 2000 аудіо: 12
2 Гб
Синій і зелений повернулася до яскраві відтінки і фіолетовий замінити рожевим.
Третій 4 ГБ Срібло
Чорний USB 2,0
(Кабель додається) 11 березня 2009 Mac: 10.4.11
Windows: XP аудіо: 10
Менші дизайн з елементами управління переведений направо вкладиші кабель. Два кольори, і функції VoiceOver. Продавець паралельно з 2G 1 Гб модель.
Третій
Пізно 2009
перегляд 2 Гб Срібло
Чорний
Синій
Зелений
Рожевий USB 2,0
(Кабель додається) 9 вересня 2009 Mac: 10.4.11
Windows: XP аудіо: 10
4 ГБ Срібло
Чорний
Синій
Зелений
Рожевий
Полірована нержавіюча сталь (виключно для Apple Інтернет і мережа роздрібних магазинів)
Нові кольори, нові 4 Гб Apple Store Ексклюзивний полірованого металу, а також 2 Гб модель замінити 2G 1 Гб модель.
Прийом і наслідки

IPod Shuffle було оголошено в той же час, як Mac Mini. Як IPod Shuffle, Mac Mini являє собою зменшену продукти, які були введені за нижчою ціною. Ці два продукти разом можна розглядати як свідомі зусилля з боку управління Apple в цільової нижнього ешелону ринку і підвищення видимості в мас-маркет. Раніше, успіх викликає спалаху від Apple IPod і особливо IPod Міні було поступове знищення спалаху недорогий плеєр гравців ринку, на початку 2005 року, припадає менше половини частки на ринку вони у 2004 році. [24] Тим не менш, оригінальний і міні Ipods були дорогими і Shuffle був покликаний зробити IPod конкурувати з основними гравцями.
До квітня 2005 року, в кінці другого фінансового кварталу Apple, IPod Shuffle вже зарекомендувала себе як успішний продукт, для його виробника. Хоча Apple вирішила не вказувати, скільки IPod Shuffles було продано в перші три продукти місяців існування, аналітики Piper Jaffray оцінками, 1,8 млн. 5,3 млн. Ipods продали в другому кварталі були Shuffles. NPD Group припускає, що Ipod Shuffle захопили 43% на базі флеш-плеєр ринку в лютому 2005 року, через всього другий місяць свого існування. [25] У березні 2005 Shuffle ринку частка IPod зросла до 58%. [26]

У вересні 2006 року Генеральний директор Apple Стів Джобс оголосив під час його основною доповіддю "Це Showtime" Спеціальна подія, що до тих пір, Apple продала 10 млн першого покоління IPod Shuffles.

Критика

[27]
Миготливий світло проблеми

PC World повідомив про проблему з першого покоління IPod Shuffles припинення нормального функціонування, тільки у флеш-оранжевий і зелене світло і став Демонтується. З Shuffle не має дисплея, власник не може прочитати повідомлення про помилку або усунути проблеми легко, що вимагають діагностики персоналу Apple служби. Миготливий зелений і бурштиновий світ на IPod Shuffle показують, що загальний "помилка" має місце, відповідно до документації Apple. [29] Якщо пристрій все ще поширюється гарантія, Apple замінить її безкоштовно. [31] Ця проблема також відбулося друге покоління IPod Shuffles.
На 26 жовтня 2006, Apple випустила IPod Shuffle Скидання Утиліта, що виправила цю проблему для деяких власників першого покоління IPod Shuffles. [33] Потім, у березні 2007 року, оновлення IPod Скинути Утиліта був звільнений, які можуть також розглядатися аналогічні проблеми другого покоління IPod Shuffles. [35]

Покоління 3 навушників контролю

На відміну від більшості інших портативних аудіо плеєрів, контролю IPod Shuffle в розташованих на упаковці навушників. Один буде не в змозі контролювати пристрої, якщо вони використовують або Apple навушники призначені для третього покоління Shuffle, або сторонніх навушників або адаптери, які повинні бути ліцензовані Apple. Третього покоління IPod Shuffle в навушниках утримувати власні інтегральної схеми. [37] Крім того, вбудовані адаптери контролю, які були зроблені сторонніми компаніями для використання з iPhone і IPod несумісні з IPod Shuffle. [39]
Через кілька місяців після звільнення 3 покоління, кілька сторонніх компаній третє, в тому числі і Бєлкін Scosche, випустила адаптери, які можуть бути використані для додавання контролю для стандартних навушників. [41] [43]