a

11 серп. 2010 р.

IPod Nano

IPod Nano

Ipod Nano (торгова марка видання, на ринку, і стилізований під Ipod Nano) являє собою портативний медіа-плеєр розроблений і реалізується шляхом Apple. Першого покоління Ipod Nano був представлений в кінці 2005 року в якості заміни для IPod міні. [3] Вона використовує флеш-пам'ять, як і IPod Shuffle, але з [4] QVGA дисплей на останній моделі, і "колесо" знаходиться на IPod Classic. Ipod Nano пройшла через п'ять моделей, або поколінь, так як її введення. П'ятого покоління (поточний) підтримує FM радіо, запис відео, мікрофон для голосових нотаток, крокомір, і трохи більше екран, ніж у попереднього покоління.

Підтримувані аудіо формати

AAC (16 до 320 кбіт / с)
Захищений AAC (з ITunes Store)
MP3 (16 до 320 Кб / с, у тому числі мінлива файлів бітрейт)
Audible (формати 2, 3 і 4)
Apple Lossless
AIFF
WAV
MP4
Перше покоління


Реклама підкреслив Nano маленький розмір IPod: це [5] шириною, [6] довжиною [7] товщиною і важить [8] . Його заявив акумулятора до 14 годин. Екран 176 х 132 пікселів, [9] діагоналі, і може відображати 65536 кольорів (16-бітний колір). [10]
Історія

Розвиток роботи з розробки Ipod Nano почалося тільки дев'ять місяців до дати запуску. [12] Nano був запущений в два кольори (чорний та білий) з 2 доступні розміри: 2 ГБ (приблизно 500 пісень) і 4 Гб (1000 пісень). [13] На 7 лютого 2006, Apple оновила склад з 1 Гб моделі (240 пісень). [15] Apple також випустила кілька аксесуарів, в тому числі нарукавні пов'язки і силіконові "труби" з метою повернути фарби Nano і захистити його від подряпин, а також поєднання строп - навушники аксесуар, який висить на шиї, а також дозволяє уникнути проблеми заплутані шнури навушників.
Електроніка

Ipod Nano використовує загального призначення, інтегральних схем (ІС), а не менше, недорогий замовлення розвинених чіпи, можливо, для скорочення часу виходу на ринок. Цей проект, проте, збільшує кількість електронних компонентів і збільшує вартість. Японські інженери оцінили складова витрат на 2 Гб Nano між JP ¥ 22000 і JP ¥ 27 000 (US $ 185-US $ 227), [16] який був високим у порівнянні з роздрібною ціною JP ¥ 21 800 (US $ 183) на час. [17] Вартість 2 Гб флеш-пам'яті Nano близько ¥ 14000 JP (US $ 118). [18] Apple також вибрала для 0603 (1.6x0.8 мм), за технологією поверхневого монтажу який був тільки що почала широкого використання в мобільних телефонах, у 2005 році. [20] Ipod Nano використовує PortalPlayer PP5021C "система на чіпі" з двома вбудованими 80 МГц ARM 7TDMI процесорів. [22]
Критика



[24]
Первинна реакція споживачів на Ipod Nano була виключно позитивна і продажів були важкі. [26] Nano продав свій перший мільйон одиниць всього за 17 днів, допомагаючи корпорації Apple до рекордно долара прибутку млрд. у 2005 році. [28]
у звільненні від Apple Ipod Nano в якості заміни для IPod Міні розглядається багатьма як ризикований крок. [30] Стів Джобс стверджує, що Ipod Nano є необхідним ризику, оскільки конкуренти почали наздоганяти IPod Міні з точки зору дизайну і характеристик, і вважає, Ipod Nano виявиться ще більш популярною і успішної, ніж IPod Mini.

Через кілька днів після релізу Nano, деякі користувачі повідомили збиток Nano, припускаючи, що РК-екран став таким почухав, що це неправильно, навіть якщо підсвічування була. Багато хто з них повідомили, дрібні подряпини на Nano викликаних мікроволокна одягу. Інші власники повідомили, що їх в екран Nano тріщини, не провокація. [32] 27 вересня 2005, Apple підтвердила невеликий відсоток (менше ніж 1 / 10 від 1 відсоток ") від IPod Nanos поставляється з несправною екрані і вирішив замінити будь-яку Nanos з потрісканими екрани, але заперечував, Ipod Nano була більш сприйнятлива до появи подряпин ніж до Ipods. [34] Apple почала постачання IPod Nanos із захисним рукавом, щоб захистити їх від подряпин. У жовтні 2005 року позов був поданий класу від Apple, а позивачі прагнуть відшкодування витрат на влаштування та юридичних послуг, і "нелегальним або незаконним прибуток" від продажу IPod Nano. Адвокати позивачів стверджують, що апарати "надмірно нуля при належному використанні, що робить екран Nanos нечитабельним, і порушення державного захисту прав споживачів закони". [36] Аналогічні позови подали пізніше в Мексиці та Великобританії. [38] За станом на початок 2009, Apple перебуває в процесі врегулювання судового процесу у справі почухав IPod Nano екранів, вона була запропонована для Apple відкладати $ 22 млн повернути користувачів. Суддя необхідно підписати у виразі на 28 квітня 2009. [39] Деякі коментатори, такі як BusinessWeek 'и Арік Hesseldahl піддали критиці судові позови. Hesseldahl відхилив їх як "дурний", і запропонував, що вони виграли "ніхто, крім суду адвокати", а також, що Apple могла б уникнути судових пропонуючи "повне повернення на небажані Nanos" замість зарядки повторно панчіх плати та подовження повернення період з 14 днів (при покупці через Apple роздрібної або он-лайн) до 30 або 60 днів. [41]

Події

В Австралії, Ipod Nano загорівся, будучи звинуваченим на ПК. [42] [43] Оскільки обмежена гарантія скінчилася, споживач був не в змозі отримати заміну відразу.
Інший IPod інцидент стався в Хартсфілд-Джексон Атланта Міжнародний аеропорт у той час як людина працює в аеропорту. [44] Його Ipod Nano набір штани у вогні. Корпорація Apple відмовилися випустити заяву з цього питання.

Крім того, Ipod Nano викликав в Японії в січні в той час як було підзарядки. [45] Хоча ніхто не був поранений під час інциденту, Apple в даний час вивчає його. [46] Як повідомлялося, 19 серпня 2008, 17 інцидентів, пов'язаних з ненормальним перегріву з першого покоління IPod Nano одиниць при поповненні були зареєстровані в Японії, в тому числі випадків, в яких татамі були обпалені. [48]

Друге покоління


12 вересня 2006, Apple оновила лінію Nano. Другого покоління Nano функції подряпин, корпус з анодованого алюмінію, як дизайн раніше Міні це; кілька варіантів кольору (сріблястий, зелений, рожевий, синій і чорний) відображають у міні, а також. Однак, на відміну від другого покоління Mini, назви кнопок не збігатися з кольором Nano. Замість цього вони сірі, як і перші покоління Mini, за винятком чорних IPod який має чорний колеса миші. Другого покоління Nano можливості "більш яскраві, живі відображення", [50] оновлення життя акумулятора (від 14 до 24 годин), і в два рази зберігання розмірів з новим 2, 4 і 8 Гб моделі (в порівнянні з попереднім 1, 2 і 4 Гб моделей). Другого покоління IPod Nanos також підтримують безперервне відтворення звукових файлів, нова опція пошуку, а 40 відсотків яскравіше екран. 2 Гб модель була доступна тільки в сріблі. 4 ГБ спочатку було в зелений, синій, сріблястий, рожевий. 8 Гб модель була спочатку доступна тільки в чорному, але продукту Червоного була додана пізніше. Apple стверджує, що друге покоління IPod Nano з пакетами є "32% легше і використовує 52% менше обсягу, ніж перше покоління", [51] тим самим знижуючи вплив на навколишнє середовище і витрат по перевезенню в той же час.
13 жовтня 2006 Apple оголосила про спеціальному випуску Ipod Nano продукту червоний, з червоним екстер'єру та 4 ГБ. Для кожного червоний Ipod Nano продається в Сполучених Штатах, Apple жертвує 10 доларів США до Червоної ініціативи продукту, зберігаючи при звичайній ціні. [53] 3 листопада 2006, Apple представила червоний 8 Гб модель, з-за "видатний споживчого попиту", а також збереженні тієї ж точці ціна чорні моделі з такою ж великої ємності для зберігання. [55]

26-27 грудня 2006, Комп'ютерна сайт Apple і сервери розбився через людей завантаження ITunes програмне забезпечення, оскільки багато Ipods були продані, що Різдво сезону.

Третє покоління


Apple оновила Nano раз 5 вересня 2007 року. Третє покоління Nano ознаками [56] QVGA (320 × 240) екраном і коротше, ширше, важче дизайн, нові кольори. Нові функції включені перегляду з допомогою Cover Flow, новий призначений для користувача інтерфейс і відтворення відео. Користувачі повинні були викупити до гри купив за місяць до дебюту нового IPod, як вони не були підтримані. Nano був оголошений в 4 Гб версія з'явилася в срібних і 8 Гб версія з'явилася в сріблястий, бірюзовий, м'ятний зелений, чорний, червоний і продуктів. Акумулятор тривала протягом бл. 24 годин відтворення аудіо та бл. 5:00 відтворення відео. 22 січня 2008 Apple випустила рожевий варіант 8 ГБ IPod Nano.
Поєднання елементів з попередніх поколінь IPod Nano, третього покоління Nano був алюмінієвої пластини спереду і неіржавіючої сталі назад. Nano також носив нових провести Мінімальна перемикач, аналогічний IPod Shuffle 'и вимикач харчування, який був перенесений в нижній частині плеєра. [57] екран був маленький крок точки будь-якого продукту Apple, що мають однакову кількість пікселів, як [58] відображення IPod Classic.

6 жовтня 2007 Apple випустила оновлення прошивки (1.0.2) за допомогою ITunes, що було сказано, щоб поліпшити Cover Flow і дають швидкий навігації по меню. [60] Оновлення також випущена для IPod Classic. 28 листопада 2007 Apple випустила оновлення прошивки другий (1.0.3) за допомогою ITunes, яка включала невизначений помилок. 15 січня 2008 побачив світло версія 1.1, додана підтримка для оренди ITunes кіно, музики, пісні і підтримки включено більше невизначеним помилок. У травні 2008 року Apple випустила оновлення версії 1.1.2 з ще більш виправляє помилку.

Четверте покоління


У Let's Rock Apple події на 9 вересня 2008, Ipod Nano 4-го покоління було офіційно оголошено. [62] Він повернувся у вузькому форм-фактор першого і другого покоління моделі, зберігаючи при цьому і обертаються [63] екран від 3G моделі. Крім того, тонше, ніж 1G, 2G і 3G, вимірювання [64] вищий по [65] в ширину і [66] товщиною і вагою [67] . Він криволінійну з алюмінію і скла екрану (скляний екран проводиться в місці нічого, крім оболонки). Apple стверджує акумулятор протримається 24 годин в режимі відтворення музики, і тільки 4 години в режимі відтворення відео, в порівнянні з 5 години попереднього покоління.
6 попередніх кольорів (сріблястий, чорний, м'ятний, бірюзовий, ягідний червоний, рожевий і рожеве) були замінені сріблястий, чорний, фіолетовий, блакитний, зелений, жовтий, помаранчевий, червоний, рожевий, в загальній складності дев'ять, хоча Червоний колір продукту був доступний тільки безпосередньо від Apple (веб-сайт та мережа роздрібних магазинів). Apple на ринку, нові кольори, як "нано-хроматичні". Також були додані акселерометр, який дозволяє Nano на перемішування пісень, струсивши його, вибір між портретної і режими відображення краєвид, відігнувши IPod вліво або вправо, і доступ до Cover Flow при нахилі в сторону. [69] Відео, однак, можуть відтворюватися тільки в ландшафтному режимі. Користувальницький інтерфейс також оновилася, додавши, більш стилізований вигляд відповідно з новим дизайном обладнання. Він включає в себе нову функцію запису голосу, який почався автоматично, коли Apple сумісний мікрофон підключений дюйм Вона також включені нові "Genius" особливість, представлений Apple в той же день. Genius дозволяє автоматично створені плейлисти на основі вибраної композиції, використовуючи алгоритм побудований Apple.

Було додатково подається як "найбільш екологічний Кабельні мережі ніколи не зробив", що містить миш'яку скло і BFR - ртуть - і ПВХ конструкції. Було також стверджував, що вельми переробки. IPod Nano 4G був відправлений у випадках, подібних 2G числі з чіткого уявлення в передній, і продається у двох варіантах: 8 Гб і 16 Гб. Обмежена кількість раптових 4 Гб модель спливли на різних ринках. [71] Крім того, IPod гри Вікторина був виключений і замінений гра Maze, що припускає використання акселерометра в IPod аналогічно таких ігор на iPhone і IPod Touch.

Четверте покоління припинена підтримка для зарядки через FireWire. "Ця зміна означає, що будь-який док речі, які використовують роз'єм док-станції в FireWire контакти відправити влади багатьох ораторів і дорослими Автомобільні зарядні пристрої, наприклад, не буде стягувати 4G IPod Nano". [73]

П'яте покоління


В у вересні Apple 9, 2009 подій, п'ятого покоління IPod Nano був представлений зі зниженням цін на більш велика модель (на момент випуску, 8 Гб за ціною $ 149 і 16GB на $ 179), більше, [74] діагоналлю екрана (у порівнянні з [75] в третьому і четвертому поколінні IPod Nanos), який є також більш широкі [76] , вбудованою веб-камерою відео зі спеціальними ефектами, мікрофон, FM-радіо з ITunes позначки (за допомогою RDS) різних регіонах, включаючи радіо і Південної Америки, Азії, Австралії , Європі і Японії.
Вона також включає Live Пауза, вбудований крокомір, Nike + IPod Підтримка і динамік (показує більше очікуваного з IPod Touch). [77] [79]

Роз'єм для навушників і роз'єм док-станції помінялися місцями, щоб роз'єм для навушників тепер ліворуч від док-коннектором. Тому п'ятого покоління IPod Nano використовує різні Apple Universal Dock вставити, ніж у четвертому поколінні. [80]

П'ятого покоління Ipod Nano має 9 обробки: сріблястий, чорний, фіолетовий, синій, жовтий, помаранчевий, продуктів червоний, зелений і рожевий. Всі вони мають глянсова оздоблення, ніж у четвертому поколінні. Так само, як 4G IPod Nano, продукти червоного і жовтого Nano доступні тільки в інтернет-магазині Apple і Apple Retail Store. [81]

Характеристики

Покоління Фотографії Потужність Кольори Зв'язки Оригінальні дата релізу Мінімальна OS для синхронізації Оцінка батареї (години) Екран (в пікселях) Бортові RAM Фізичний розмір Вага
1 1 Гб Чорний
Білий USB
(FireWire для
зарядки тільки) 7 лютого 2006 Mac: 10.3.4
Windows: 2000 [83] Аудіо: 14
Слайд-шоу: 4 176 х 132
0,168 мм, крок точки 32 MB 89 мм
41 мм
6,9 мм 42,5 г
(1,5 унції)
2 Гб 7 вересня 2005
4 ГБ
Замінено Mini. Кольоровий екран для перегляду зображень; 1 Гб версія випущена пізніше.
2 2 Гб Срібло USB
(FireWire для
зарядки тільки) 12 вересня 2006 Mac: 10.3.9
Windows: 2000 [85]

ITunes 7 або пізнішої версії Аудіо: 24
Слайд-шоу: 5 176 х 132
0,168 мм, крок точки. 32 MB 89 мм
41 мм
6,6 мм 40 г
(1,41 унції)
4 ГБ Срібло
Синій
Зелений
Рожевий
(PRODUCT) RED Special Edition * 13 жовтня 2006
8 ГБ Чорний 12 вересня 2006
(PRODUCT) RED Special Edition * 3 листопада 2006
Анодований алюмінієвий корпус з пластиковими верхньої і нижньої; 6 кольорів.
3 4 ГБ Срібло USB
(FireWire для
зарядки тільки) 5 вересня 2007 Mac: 10.4.8
Windows: XP, Vista, 7

ITunes 7.4 або більш пізньої Аудіо: 24
Відео: 5 320 х 240
204 рр.! 64 MB 70 мм
52 мм
6,6 мм 49,3 г
(1,74 унції)
8 ГБ Срібло
Світло-блакитний
Світло-зелений
Чорний
(PRODUCT) RED Special Edition *
Рожевий 22 січня 2008
51 мм, QVGA екран, легкі відтінки кольору і хромовані назад; новий інтерфейс, відео-ігри можливостей.
4 8 ГБ Срібло
Чорний
Пурпурний
Синій
Зелений
Жовтий
Оранжевий
Рожевий
(PRODUCT) RED Special Edition * USB 9 вересня 2008 Mac: 10.4.11
Windows: XP, Vista, 7

ITunes 8 або більш пізня версія Аудіо: 24
Відео: 4 [86] 240 х 320
204 рр.! 64 MB 91 мм
38 мм
6,1 мм 36,8 г
(1,3 унції)
16 ГБ
Вигнутий корпус і нові кольори; переглянутий інтерфейс, голосові записи особливостей; "струсити для перемішування"; акселерометр; обмежених 4 ГБ моделі [87]
5 8 ГБ Срібло
Чорний
Пурпурний
Синій
Зелений
Жовтий *
Оранжевий
Рожевий
(PRODUCT) RED Special Edition * USB
9 вересня 2009 Mac: 10.4.11
Windows: XP, Vista, 7

ITunes 9 або більш пізньої версії Аудіо: 24
Відео: 5 [88] 240 х 376
204 рр. 0,3-мегапіксельною камерою 64 MB 91 мм
38 мм
6,1 мм 36,3 г
(1,28 унції)
16 ГБ
Полірований алюмінієвий корпус, включаючи великий екран, відеокамера, FM радіо тюнер і крокомір. Зберігає весь колір лінії в якості четвертого покоління (за винятком зеленого глибше).