a

5 серп. 2010 р.

Windows Mobile

Windows Mobile

Windows Mobile (версії без бренду, як Windows Телефон із запуском Windows 7 Телефон для мобільних пристроїв) мобільної операційної системи Microsoft розроблений для використання в смартфонах і мобільних пристроїв С.

Поточна версія називається Windows Mobile 6.5 ". Вона заснована на Windows CE 5.2 ядром і включає набір основних додатків, розроблених з використанням Microsoft Windows API. Вона покликана бути декілька аналогічних для настільних версій Windows, функція-мудрий і естетичному плані. Крім того, сторонні розробки програмного забезпечення для Windows Mobile, і програмне забезпечення можуть бути придбані через Windows Marketplace для мобільних пристроїв.

Спочатку з'являється в Pocket PC 2000 операційна система Windows Mobile самих пристрої поставляються з стилус, який використовується для введення команд, натиснувши на екрані. [3] Microsoft оголосила про абсолютно новій платформі телефону, Windows 7 Телефон на Mobile World Congress в Барселоні 15 лютого 2010. Телефони під управлінням Windows Mobile 6.x не буде модернізований до версії 7. [5]

Мобільний частка Windows на ринку смартфонів скоротилася рік на рік, [7] 20% зниження у 3 кварталі 2009 року. [9] Це п'ята найбільш популярних операційних систем смартфонів, з 2% частки світового ринку смартфонів (після Symbian, BlackBerry OS, Android і iPhone OS). У Сполучених Штатах, це третє найбільше популярний смартфон операційною системою для бізнес-користувачів (після BlackBerry OS і iPhone OS), з 24% акцій серед корпоративних користувачів. [11]

Загальні риси

Windows Mobile для Pocket PC здійснює наступні функції в більшості його різновидів:
Today Screen показує поточну дату, інформацію, запланованих зустрічей, повідомлень електронної пошти та завдання. (В даний час проживає екрані в більш пізні версії WM6.5)
На панелі завдань показує поточний час і обсяг.
Office Mobile Suite версій для мобільних пристроїв додатків Microsoft Office
Outlook Mobile поставляється з Windows Mobile.
Internet Explorer Mobile тільки інтернет-браузер розроблений Microsoft для Pocket PC і Handheld PC, що приходить завантажений за замовчуванням разом з Windows Mobile і Windows CE для Handheld PC.
Windows Media Player для Windows Mobile.
Клієнт для PPTP VPN.
Internet Connection Sharing (ICS), який в мобільних телефонах, підключених комп'ютерів дозволяє ділити підключення до Інтернету через USB і Bluetooth.
Когерентні файлової системи аналогічно 9x/Windows Windows NT і підтримки багато хто з тих же типів файлів.
Здатність в багатозадачному режимі.
Апаратні засоби

[12]
Є три версії Windows Mobile для різних апаратних пристроїв: [14]

Windows Mobile Professional працює на 'Windows телефонів (смартфон) з сенсорним екраном
Windows Mobile Standard працює на 'Windows телефони "з черговою екрани
Класичний Windows Mobile, який працює на 'Windows Mobile пристроїв Classic' (Pocket PC с).



Windows Mobile пристроїв Класичний (Pocket PC)

[15]
'Windows Мобільний Класичні пристрою є Windows Mobile Personal Digital Assistant (PDA), що не мають телефонного функціональності. Раніше вона була відома як Pocket PC. Це було спочатку передбачалося платформи для операційної системи Windows Mobile. Ці пристрої складається з автономних пристроїв Pocket PC без мобільного телефону можливостей, і ті, які включені можливості мобільного телефону. Найбільш сучасна назва Windows Mobile призначений для використання на кишенькових комп'ютерів офіційно "Windows Mobile 6 Professional" для пристроїв з мобільного телефону і можливості "Windows Mobile 6 Класик" для пристроїв без можливості мобільного телефону.
Телефон Windows

[16]
'Windows Mobile (Microsoft терміну повноважень його спектр смартфон и) став наступною після апаратної платформи Pocket PC для запуску Windows Mobile, і дебютувала з випуском Pocket PC 2002. Хоча в широкому сенсі термін "Смартфон", як телефонів Pocket PC і Microsoft фірмових смартфонів кожного підпадають під цю категорію, слід відзначити, що Microsoft є використання терміну "смартфонів" включає в себе тільки більш конкретних пристроїв, які відрізняються від Pocket PC телефонів. Такі смартфони були розроблені без сенсорного екрану с, призначена для використання більш ефективно, тільки з одного боку, і, як правило нижчі, ніж дозвіл екрану Pocket PC. зосереджені Microsoft для платформи смартфонів було створити пристрій, який функціонує також як телефон і дані пристрою в більш комплексній основі. [17]
Версії

Pocket PC 2000


Pocket PC 2000, спочатку під кодовою назвою "Рапіра", [18] був випущений 19 квітня 2000, і була заснована на Windows CE 3.0. Це був дебют, що пізніше назвали Мобільні операційні системи Windows, а значить буде спадкоємцем операційної системи на борту Palm-Size PC. Зворотна сумісність була збережена з такими PC Palm-Size додатків. Pocket PC 2000 був призначений головним чином для кишенькових ПК, однак у кілька Size PC пристроїв Palm мав можливість бути також оновлюється. Крім того, кілька Pocket PC 2000 телефонів, були звільнені, однак "Microsoft's смартфон" апаратної платформи ще не створений. Єдиним рішенням підтримку цієї версії було 240 х 320 (QVGA). Знімні карти пам'яті форматів, які були підтримані були CompactFlash і MultiMediaCard. В даний час Pocket PC пристроїв не були стандартизовані з конкретної архітектури процесора. У результаті, Pocket PC 2000 був випущений на кілька архітектур процесорів; SH-3, MIPS, ARM і.
Естетично, оригінальний PC Pocket операційна система була схожа на Windows 98, Windows Me, Windows 2000 і операційних систем.

Особливості / вбудовані додатки для Pocket PC 2000 включають наступне: [19]

Pocket Управління
Pocket Word
Pocket Excel
Pocket Outlook
Pocket Internet Explorer
Windows Media Player
Microsoft Reader
Microsoft Money
Notes, нотаток застосування
Характер визнання підтримки
Інфрачервоні (ІЧ) Файл сяяв можливості
Pocket PC 2002


Pocket PC 2002, спочатку під кодовою назвою "Мерлін", [20] був випущений у жовтні 2001 року. Як Pocket PC 2000, було харчування від Windows CE 3.0. Хоча використовуються головним чином 240 × 320 (QVGA) Pocket PC пристроїв, Pocket PC 2002 була також використана для PC Pocket телефонів, і в перший раз, смартфон С. [21] Ці Pocket PC 2002 смартфонів в основному GSM пристроїв. У майбутніх релізах, Pocket PC і смартфонів ліній будуть все частіше стикатися як умови ліцензування були пом'якшені дозволяє OEM-виробникам, щоб скористатися більш інноваційними, індивідуальні дизайнерські ідеї. Естетично, Pocket PC 2002 і повинен бути схожий на дизайн, щоб потім знову випустила Windows XP.
Нові можливості / вбудовані додатки включають наступне: [22] [23] [24] [25]

Розширення інтерфейсу з темою підтримки
Модуль перевірки орфографії Word і кол-во інструменту в Pocket Word
Що може бути врятованим завантаження і WAP у Pocket Internet Explorer
Віртуальна приватна мережа підтримки
Синхронізація папок
MSN Messenger
Служби терміналів
Windows Media Player 8 з потоковим можливості
Microsoft Reader 2
Palm OS підтримку файлових сяяв
Поліпшення Pocket Outlook
Digital Rights Management (DRM) підтримки у Microsoft Reader
Windows Mobile 2003


Windows Mobile 2003, спочатку під кодовою назвою "Озон", [26] був випущений 23 червня 2003, і перший реліз під Мобільний банер Windows. Він прийшов у чотири видання: "Windows Mobile 2003 для Pocket PC Premium Edition", "Windows Mobile 2003 для Pocket PC Professional Edition", "Windows Mobile 2003 для смартфонів" і "Windows Mobile 2003 для Pocket PC Phone Edition". Остання була розроблена спеціально для кишенькових комп'ютерів, які включають телефон функцій. Professional Edition була використана в моделі Pocket PC бюджету. У ньому не вистачає ряд особливостей, які були в Premium Edition, такі як клієнт для L2TP/IPsec VPN. Windows Mobile 2003 році на харчування від Windows CE 4.20.
Нові можливості / вбудовані додатки включають наступне: [27]

Підтримка для додаткових клавіатур
Розширення комунікаційного інтерфейсу керування пристроями з Bluetooth
Bluetooth файл сяяв підтримки
Bluetooth гарнітура підтримки
Фотографії застосування з переглядом, кадрування, електронною поштою, а сяючий підтримки
Jawbreaker ігри
Розширення Pocket Outlook з візитну картку і VCAL підтримки
Поліпшення Pocket Internet Explorer
Windows Media Player 9,0 з потокової оптимізації
SMS відповісти варіанти Phone Edition
MIDI файл як мелодія дзвінка підтримки в Phone Edition
Windows Mobile 2003 SE

Windows Mobile 2003 Second Edition, також відомий як "Windows Mobile 2003" SE, був випущений 24 березня 2004 року і вперше запропонована на Dell Axim x30.
Це була остання версія, яка дозволяє користувачам створювати резервні копії та відновлювати всю пристрою через ActiveSync.
Нові можливості / вбудовані додатки включають наступне:

Портрет і пейзаж перемикання для кишенькових комп'ютерів
Single-макет у Pocket Internet Explorer
VGA (640 × 480), 176х220, 240x240, 480x480 Дозвіл екрану
Wi-Fi Protected Access (WPA) підтримку
Windows Mobile 5


Windows Mobile 5.0, спочатку під кодовою назвою "Магніту", [28] був випущений на Мобільний Microsoft та вбудованих конференції розробників 2005 в Лас-Вегасі, 9 травня-12 травня 2005. Microsoft планує запропонувати основної підтримки Windows Mobile 5 по 12 жовтня 2010, а також розширену підтримку через 13 жовтня 2015. [30] Це була вперше запропонована на Dell Axim X51. Він використовував. NET Compact Framework 1.0 SP3 - середовище для програм, заснованих на. NET.
Windows Mobile 5.0 включені Microsoft Exchange Server "поштовх" функціональні поліпшення, які працювали з Exchange 2003 SP2. [32] "Поштовх" функціональність також потрібно продавець / Підтримка пристроїв [34] З AKU2 оновлення програмного забезпечення всіх WM 5,0 пристроїв, які підтримуються DirectPush.
WM 5,0 ознаками збільшилася батареї через стійких можливості зберігання даних. Раніше до 50% (досить для 72 годин зберігання) акумулятора є прерогативою тільки зберегти дані в енергонезалежній пам'яті. Це тривало тенденція Windows-пристроїв на основі переходу від використання оперативної пам'яті в якості основного носія з використанням поєднання оперативної пам'яті і флеш-пам'яті (в робочому режимі, немає ніяких відмінностей між двома видимими для користувача). Програми і часто використовуваних даних виконуються в пам'яті, а більшість зберігання у флеш-пам'яті. OS плавно переміщує дані між 2 по мірі необхідності. Всі резервні копії на флеш-пам'яті, тому на відміну від попередніх пристроїв, WM5 пристроїв не втратити дані при відключенні електроживлення.
У Windows Mobile 5.0, OS оновлення були випущені в якості адаптації комплекту поновлення С. AKU 3.5 є самої останньої версія для WM 5.0.
Подальше нові можливості та вбудовані додатки включають:

Нова версія Управління називається "Office Mobile"
PowerPoint Mobile
Графік потенціалу в Excel Mobile
Таблиці та графіки включення в Word Mobile
Windows Media Player 10 Mobile
Фото Caller ID
DirectShow підтримки
Фото і відео пакетів, які сходилися управління відео і картинки
Розширена підтримка Bluetooth
Система глобального позиціонування (GPS) інтерфейс управління
За замовчуванням клавіатура QWERTY-підтримка
Повідомити про помилку об'єкта аналогічно присутня в настільних і серверних системах Windows
ActiveSync 4.2 з 15% збільшилася швидкість синхронізації
Windows Mobile 6



Windows Mobile 6, раніше відомий під кодовою назвою Crossbow ", [35] був випущений 12 лютого 2007 [37] на 3GSM World Congress 2007. Вона поставляється в трьох різних версіях: "Windows Mobile 6 Standard" для смартфонів (телефони без сенсорного екрану), "Windows Mobile 6 Professional" для кишенькових комп'ютерів з телефонною функціональністю, і "Windows Mobile 6 Класик" для кишенькових комп'ютерів без мобільних радіостанцій. [39]

Windows Mobile 6 працює на Windows CE 5.0 (версія 5.2) і тісно пов'язаний з Windows Live і Exchange 2007 продуктів.
Windows Mobile 6 Standard була вперше запропонована на SPV E650 в Orange, [41] в той час як Windows Mobile 6 Professional була вперше запропонована на O2 Xda в Терра. [43]
Естетично, Windows Mobile 6 і має бути схожий на дизайн, щоб потім знову випустила Windows Vista. Функціонально це працює подібно Windows Mobile 5, але з набагато кращої стабільності.

Нові можливості / вбудовані додатки включають наступне: [45]

320x320 і 800x480 (WVGA) дозвіл екрану підтримки (S01SH або "Em One" по Sharp був першим і єдиним пристроєм, щоб 800x480 екран на WM5) [47]
Office Mobile підтримка для смартфонів
Операційна система Live Update [48]
Поліпшення доступу до віддаленого робочого столу [49] (Доступно тільки для певних Pocket PC) [50]
VoIP (Інтернет-телефонія) з підтримкою AEC (Acoustic Echo Скасувати) і MSRT Audio Codec
Windows Live для Windows Mobile [51]
Зворотній зв'язок бажанням замовника [52]
Розширення Microsoft Bluetooth Stack
Карта пам'яті шифрування (ключів шифрування, втрачаються, якщо пристрій холодної завантаження).
SmartFilter для пошуку в рамках програм
Поліпшення Загальний Інтернет
HTML підтримку по електронній пошті Outlook Mobile
Пошук можливість для контактів в Exchange Server адресної книги
AJAX, JavaScript, і XMLDOM підтримки Internet Explorer Mobile
З Управління Відповіді з Microsoft Exchange 2007
Unlicensed Mobile Access (UMA) підтримки для окремих операторів
Пошук по серверу Microsoft Exchange 2007
. NET Compact Framework v2 SP2 Попередньо встановлено в ПЗУ
Microsoft SQL Server 2005 Compact Edition Попередньо встановлено в ПЗУ
Мобільний OneNote в якості доповнення до Microsoft Office OneNote
Office Mobile оголосив 6,1 [54] з підтримкою Office 2007 форматів (PPTX, DOCX, XLSX).
Windows Mobile 6.1


Windows Mobile 6.1 було оголошено 1 квітня 2008. Це незначні модернізація існуючої Windows Mobile 6 платформу, яка несе з собою різні удосконалення продуктивності, перероблений головному екрані Завдяки горизонтальної плитки, які розширюють натиснувши для відображення додаткової інформації, хоча це і нові будинки екрана характеризується тільки на Windows Стандартна версія для мобільних пристроїв. Ця функція з незрозумілих причин виключені з видання Professional. [55] Ряд інших змін, таких як різьбові SMS, повне масштабування сторінки Internet Explorer і "Домен Увійдіть 'були також додав, поряд з" мобільного "версії програми Microsoft OneNote та інтерактивні" Початок роботи "майстра. Увійдіть домену є функціональність для підключення пристрою до System Center Mobile Device Manager 2008, продукт для управління мобільними пристроями. [56] Є й інші відмінності. Найбільш яскравим відзнакою для користувача є те, що в стандартній версії (як і більш ранні версії), як і раніше створює автоматичні посилання на телефонні номери в завдання і зустрічі, що дозволяє легше і натисніть циферблат зберігаються номери телефонів в межах цих елементів Outlook. З різних причин, Професійна версія усуває цю важливу функцію. Windows Mobile 6.1 і ознакам поліпшення пропускної ефективності своєї електронної пошти Push-протоколу "Activesync" "до 40%", [58] Це призвело до зниження використання даних є причиною значного збільшення часу автономної роботи в багатьох пристроях.
Крім візуального відмінності та особливості, основні версії CE може бути використаний для відрізняти від WM6.0 WM 6.1. Версія Windows CE в WM 6,0 на 5,2 .*, з остаточним номером 4 цифри побудувати ID (наприклад, на 5.2.1622 HTC Wing). У WM 6.1, версія CE становить 5,2 .* з 5-значний номер складання (наприклад, 5.2.19216 на Palm Treo 800w).

Windows Mobile 6.5



Windows Mobile 6.5 не був частиною телефону план Microsoft мобільного телефону, а також був названий її генеральний директор Стів Балмер, "не повний реліз [Microsoft] хотів", поки Multi-Touch включений Windows Mobile 7 (в даний час замінений Windows Телефон 7) прибуває в 2010 році. [60]
Версія 6.5 оновлення до Windows Mobile 6.1, яка була випущена для виробників на 11 травня 2009, і перший пристроїв під управлінням операційної системи дебютував наприкінці жовтня '09. [62] Це оновлення включає в себе додаткові значні нові додаткові функції, такі як оновлений графічний інтерфейс, новий екран, сьогодні з вертикально прокручуваний етикетки (під назвою 'Титан'), хоча в цілому розглядається як незначні оновлення. [64] Він також включає новий Internet Explorer Mobile 6 браузер, який має поліпшений інтерфейс в порівнянні з попередніми версіями. [66]
Microsoft представила цю версію на 2009 Mobile World Congress в лютому, [68] і декілька пристроїв в даний час запустити цей Мобільна версія Windows, [70] тих пристроїв, що працюють під Windows Mobile 6.5 і наступні роки на ринку як "телефонів Windows". Разом з Windows Mobile 6.5, Microsoft оголосила про ряд Хмара обчислювальних послуг під кодовою назвою "SkyBox", "SkyLine", "SkyMarket". [72] "SkyBox" був підтверджений як "Мій телефон", [74] в той час як "SkyMarket" був підтверджений як Windows Marketplace для мобільних пристроїв. [76] Деякі аспекти користувацького інтерфейсу були перероблені з домашнього екрану нагадує плеєр Zune Microsoft і розсувні панелі інтерфейсу Windows Mobile 6.1 Standard. Ця версія була призначена головним чином для спрощення використання палець. [78] Хоча ця версія Windows Mobile не підтримує ємнісні екрани, мобільні виробники змогли успішно реалізувати його на своїх пристроях [80]

Деякі телефони в даний час працює Windows Mobile 6.1, оновлюваних з Windows Mobile 6.5. [82]

Windows Mobile 6.5.1

Збірках Windows Mobile 6.5.1 були неофіційно працює на Windows Mobile телефонів. [84] Windows Mobile 6.5.1 приносить більш зручними для пальців користувальницький інтерфейс, [86] в тому числі ікони заснований м'які кнопки (а не текстовий), [88] оновлені контакти ок, [90] Microsoft (на відміну від оператора мобільного зв'язку) підтримка A-GPS, [91] різьбовим поліпшення обміну текстовими повідомленнями, [93] і поліпшення продуктивності. [95]
Windows Mobile 6.5.3


На 2 лютого 2010, Sony Ericsson Аспен з Windows Mobile 6.5.3 було офіційно оголошено, що робить його першим Windows Телефон 6.5.3 смартфона. [97] З листопада 2009 року, деякі версії 6.5.3 була витік (28nnn), була неофіційно працює на Windows Mobile деяких телефонах.
Windows Mobile 6.5.3 приносить більше пальців дружній користувальницький інтерфейс з декількома новими простота у використанні функцій, таких як підтримка мультитач, повний контроль торкнутися тобто не потрібен стилус, і перетягнути значки меню "Пуск". Touchable плитки в даний час замінити програмованих клавіш. " [99] Internet Explorer Mobile 6 також отримав ряд великих оновлень, включаючи зменшення часу завантаження сторінки, поліпшене керування пам'яттю і жест згладжування. [101]

Додаткові можливості нової Windows Mobile 6.5.3 версії мають різьбові електронної пошти і Office Mobile 2010. [103]

Windows Mobile 6.5.5

Деякі збірки Windows Mobile протікали з січня 2010 року і були неофіційно працює на деяких Windows Mobile телефонів. [105] Назва Windows Mobile 6.5.5 була застосована для цих нових версій. Однак, ця схема іменування, залишається непідтвердженими з Microsoft.
Майбутні версії

Windows 7 Телефон

[106]

Microsoft спочатку планували продовжити лінію Windows Mobile для Windows Mobile 7, на основі оновлення для платформи Windows Mobile, під кодовою назвою фотонів. Оригінальні фотонів і Windows Mobile 7 з тих пір на злам, однак, Microsoft офіційно оголосила про Windows 7 Телефон серії на своєму місці. [108] Microsoft з тих пір перейменовано в операційній системі Windows 7 серії Телефон для Windows 7 Телефон. [110] Планується до випуску на "канікули" 2010 року.

Windows 7 Телефон був спочатку призначений для випущений в 2009 році, але кілька затримок, і, ймовірно, з-за відходу від Photon, запропоновано розробити Microsoft Windows Mobile 6.5 в якості тимчасового звільнення. У Mobile World Congress 2010 у Барселоні, Microsoft оприлюднили деталі Windows 7 Телефон, які функції нової операційної системи та інтеграції з Xbox Live і Zune послуг. [112]

Телефони в даний час працює Windows Mobile 6.x не буде модернізований до Windows 7 Телефон. [114]

Microsoft Кін

[115]
[116]
Microsoft Кін еволюціонували від покупки в Microsoft небезпеки Hiptop в 2008 році. [118] Докладна інформація не вистачає, але джерело сказав ZDNet, що Microsoft Кін приносить абсолютно новий програмний стек і послуг. [120] Є відомості, що нової мобільної платформи телефон базується на засобах масової інформації пристрій Zune. [122]
Microsoft Кін був розроблений всередині Premium Мобільний Microsoft з досвідом (PMX) дивізії. [124] Microsoft принесла співробітників Небезпека Инк, з метою наполягаючи талант промисловості і мобільних досвід в проект. Метою було вказано, для створення мобільної платформи набагато краще, ніж загрозою Sidekick. Як повідомлялося, Microsoft Кін був спочатку будуть засновані на Windows 7 Телефон. Тим не менш, з-за затримок з ним, він був побудований прямо на Windows CE. Це будуть представлені на ринку Zune, і використовує XNA як ігровою платформою. [125]

Нова платформа націлена на виробництво телефонів розроблені для користувачів, які в значній мірі в соціальній мережі і миттєвого обміну повідомленнями. [127] Технології, придбані з загрозою Hiptop був описаний як сімейство мобільних пристроїв під управлінням операційної системи на замовлення в рамках клієнт-серверна система, яка потім ліцензію на операторів мобільного зв'язку. [129]

Microsoft дебютували два нових мобільних телефонів на основі Microsoft Кін, під кодовою назвою Черепаха і Чисто, можливо, до дебюту на Consumer Electronics Show. [131] Microsoft призначений телефонів виробляються Sharp і ко-брендінгових. [133] Згідно веб-сайту MobileTechWorld, Microsoft Кін це програмне забезпечення послуг, що працюють поверх Windows 7 Телефон пристроїв. [135]

Угода про імена

Pocket PC 2000 Pocket PC 2002 Windows Mobile 2003 Windows Mobile 2003 SE Windows Mobile 5.0 Windows Mobile 6 Windows Mobile 6.1 Windows Mobile 6.5
Pocket PC (без мобільного телефону) Pocket PC 2000 Pocket PC 2002 Windows Mobile 2003 для Pocket PC Не доступно Windows Mobile 5.0 для Pocket PC Windows Mobile 6 Класичні Windows Mobile 6.1 Класичні Не доступно
Pocket PC (з мобільного телефону) Pocket PC Phone Edition 2000 Pocket PC Phone Edition 2002 Windows Mobile 2003 для Pocket PC Edition Телефон Windows Mobile 2003 SE для Pocket PC Edition Телефон Windows Mobile 5.0 для Pocket PC Edition Телефон Windows Mobile 6 Professional Windows Mobile 6.1 Professional Windows Mobile 6.5 Професійний
Смартфон (без сенсорного екрану) Не доступно Smartphone 2002 Windows Mobile 2003 для смартфонів Windows Mobile 2003 SE для смартфонів Windows Mobile 5.0 для смартфонів Windows Mobile 6 Standard Windows Mobile 6.1 Standard Windows Mobile 6.5 Стандартний
Інші: Windows Mobile для автомобільної 1,0, Windows Mobile програмного забезпечення для портативних медіа-центри

Частка ринку

Історія


Мобільний частка Windows на ринку смартфонів знаходиться в стані занепаду рік на рік. Дані досліджень Gartner показало, що, хоча загальна промисловості смартфон виріс 27% між 2008 і 2009, Телефон частка Windows на ринку смартфонів впав 2,7% за той же період. [136]

У 2004, Windows Mobile доводиться 23% всіх світових продажів смартфона. [137] До 2008 року його частка впала до 14%. [138] Microsoft Windows ліцензії Телефон для 4 зі світу 5 найбільших виробників мобільних телефонів, з Nokia є винятком. [139]

Хоча Microsoft, очевидно, 50 партнерів телефон, [141] 80% від 50 мільйонів пристроїв Windows Телефон зроблено було побудовано 1 контрактного виробництва групи, HTC, яка робить телефонів для декількох великих компаній під їхніми торговельними марками, а також під власною торговою маркою . [142]

У лютому 2009 року Microsoft підписала угоду з третім за величиною виробник мобільних телефонів, LG Electronics, ліцензувати ОС Windows Mobile на майбутніх 50 моделей LG смартфона. [144] Проте у вересні 2009, Palm, Inc оголосила, що падіння Windows телефон від смартфона складі. [146] Жовтень 2009 звіт в DigiTimes говорить, що Acer буде переключити свою увагу з Windows Телефон для Google Android. [148]

Windows Mobile буде використовуватися для найбільш популярних телефонів для використання в бізнесі, але в 2009 побачив цю посаду падати. InformationWeek Обстеження показало, що 24% мобільних телефонів у бізнес-використання побіг Windows телефон, помістивши його в третє місце для бізнесу і підприємництва, за Blackberry (61%) і iPhone (27%). [149]

У жовтні 2009 р., Gartner пророкує, що до 2012 року, Windows Телефон буде залишатися 4-м найбільш популярних смартфонів платформи при підйомі Android тільки через падіння BlackBerry з 2 по п'ятий. [151] Нью-Йорк таймс "заявив, що виробники стільникових телефонів відходить від Windows телефон, і замість переходу до Android. [153] розвідувальної і Тайвань Consulting Institute (MIC) передбачають, що популярність Android може змусити Microsoft скоротити Windows Телефон ліцензійних зборів він заряджає телефон органів, з метою подальшого зменшення втрати частки на ринку. [155]

Windows втрати телефону частки ринку став більш швидким у Q3 2009. Він постраждав 20% зниження у 3 кварталі в порівнянні з попереднім кварталом, у той час як загальний обсяг продажів смартфонів з усіма операційними системами виріс на 13%. Gartner Підраховано, що в Q3, 2009, Windows Телефон частка міжнародних продажів смартфонів склав 7,9%. [156]

Samsung оголосив у листопаді 2009 року, що він припинить Телефон платформи Windows, [158] , щоб зосередитися на своїй власній операційної системи Бада, а також у Android Google. [160]

Можливі тенденції

В кінці 2009 року, багато аналітиків і ЗМІ почали висловлювати занепокоєння з приводу майбутньої життєздатності платформи Windows Mobile, і чи є Microsoft буде продовжувати підтримувати його в майбутньому.
ZDnet сказав, що "для всіх практичних цілей, Windows Mobile представляє собою платформу мертвих", [162] у той час як CNET сказав "Windows Mobile в даний час відводиться рішуче чином, був статус". [164]

ABI Research сказав: "Тема в 2010 році, імпульсу (для Windows Mobile), зникла і мало широкий чутки, що Microsoft може бути готовий, щоб виручити на мобільному ринку операційних системи в цілому." [166]

Gartner аналітики сумніваються Windows Mobile було майбутнє за 7 версії, з-за його поганої роботи і зниження частки на ринку. Разом з тим, Gartner говорить, що Windows Mobile може бути припинено через споживчих орієнтованих смартфонів, вона все ще в майбутньому спеціалізованого промислового застосування, наприклад, для підвищеної міцності пристроїв, що використовуються в складських і вантажівок. [167] Gartner говорить, що Windows Mobile 7 може бути "останній кидок кісток." [169]

Аналітики J. Gold Associates сказав в BusinessWeek, що Microsoft, ймовірно, вийти з системи мобільного ринку операційних десь між 2010 і 2011 роках, кажучи: "Є більш ефективні способи для Microsoft, щоб заробити гроші від смартфонів, ніж продовжувати інвестувати в мобільною операційною системою, що втрачає частку і значення " [171]

Нью-Йорк таймс "повідомила, що Windows Mobile" зазнає невдачі ", як мобільні телефони органів пустелі від неї на користь телефонних апаратів різних платформ Google Android. [172] Він послався на труднощі, в бізнес-модель Microsoft, яка включає зарядки виробниками мобільних телефонів до $ 25 за кожну копію Windows Mobile, у той час як конкурент Google Android роздає безплатно. [174]

The Washington Post сказав Windows Mobile є "кровотечі частки ринку в просторі, і майбутнє виглядає похмурою". Вона заявила, що Google використовує Android "вбити" Windows Mobile. [176]

У лютому 2010 Microsoft оголосила про нової операційної системи: Windows 7 Телефон. Він був побудований з нуля, і зовсім не схожий на своїх попередників. Його встановлено на випуску в "сезон відпусток за 2010 рік.

Розробка програмного забезпечення

[177]
Сторонні розробки програмного забезпечення для операційної системи Windows Тел. Є кілька варіантів для розробників, для використання при розгортанні мобільних пристроїв. Це включає написання власного коду з Visual C + +, написання керованого коду, який працює з. NET Compact Framework, або код на стороні сервера, які можуть бути розгорнуті за допомогою Internet Explorer Mobile і мобільний клієнт на пристрої користувача. . NET Compact Framework насправді є підмножиною. NET Framework і, отже, має багато загальних компонентів з розробкою програмного забезпечення на комп'ютер клієнта, сервера додатків і веб-серверів, які мають. NET Framework встановлений, таким чином, інтеграція мережевого простору обчислень (ака "Хмара "). [178]
Microsoft Windows зазвичай релізи Телефон Software Development Kit з програмного забезпечення (SDK), які працюють у поєднанні з Visual Studio середовища розробки. Ці пакунки SDK включає емулятор зображення для розробників, для тестування і налагодження їх застосування при написанні їх. Microsoft також поширює Visual Studio 2008 / 2005 Professional Editions, а також серверів / баз даних колегами студентам для завантаження безкоштовно через свою програму DreamSpark. [179]

Розробник громади використовували SDK в порт пізніших версіях Windows OS Телефон для старих пристроїв і робить образи ОС можна скачати безкоштовно, забезпечуючи тим самим пристроїв з поточним набором функцій. Microsoft терпимо ставилася до цієї процедури протягом деякого часу, але вирішив в лютому 2007 року розробники просити прийняти їхні образи ОС з мережі, яка, у свою чергу, виникають дискусії. [180] У той же час Microsoft запропонувала модернізацію Windows Mobile 6 версії для виробників безкоштовно. [181]

Лазар, лексико, Н. С. Фундаментальні та Basic4ppc забезпечити альтернативні середовища розвитку, вони дозволяють з метою розвитку на робочому столі, який потім завантажити на пристрій. С. Фундаментальні та Basic4ppc [182] дозволяють з метою розвитку на фактичних пристрої.

Деякі третій учасник розвиток таких інструментів, як Basic4ppc використовувати. NET Compact Framework. Це стало можливим тільки за останні пару років. До випуску Windows Mobile 2003, програмне забезпечення сторонніх виробників була розроблена з використанням Microsoft підрозділи Embedded Visual інструменти, вбудовані Visual Basic (EVB) та вбудованих Visual C (EVC). [183] EVB програм як правило, може бути перетворений досить легко М. С. Basic / CE. [185] або Basic4ppc.

Існує також порт Python імені PythonCE і порт GCC, CeGCC.

Супутникове форм є інструментом, RAD, які можуть виробляти Windows Телефон сумісних програм, які використовують двигун РДК виконання. Розширення бібліотеки розширити функціональність для різних апаратних засобів.

На 5 липня 2009, Microsoft відкрила сторонніх розподілу послуг додаток під назвою Windows Marketplace для мобільних пристроїв. [187]

Критика

Версії Windows Mobile до 6.5.3 не визнає мульти-сенсорних екранів. Пристрій HTC творець корпорації створили кілька обхідних шляхів, щоб Multi-Touch для роботи на деяких додатках він встановлений на його HD2 телефону. Тим не менш, Microsoft додатки на цьому телефоні, таких як веб-браузер Internet Explorer, не підтримує мультитач. [189]
Windows Mobile не дозволяють користувачам переглядати властивості файлу з файлової системи і тому неможливо, щоб видалити "тільки для читання" або "прихований файл" атрибути застосовуються до файлів, хоча програмне забезпечення сторонніх виробників можна це зробити. Приховані файли можна переглядати.
Windows Mobile не дозволяють користувачам переглядати розширень файлів невідомих типів файлів, хоча і програмне забезпечення сторонніх виробників можна це зробити.
Windows Mobile пристрої може бути легко використана і відновити неавторизованих користувачів, таких, як злодії, так як "Очистити зберігання" команда може бути використано без необхідності введення пароля поки клавіатура не заблокована і телефон не був вимкнений, тому що CLEAR ЗБЕРІГАННЯ застосовується з допомогою вбудованих, unmodifiable ключовою послідовності "1234", яке також помітно показано в телефоні.
Інтерфейс Windows Mobile 6.5 показує різкий невідповідностей, з деякими додатків, що вимагають користувачеві можливість тримати Stylus, щоб зробити їхню діяльність. [191]
Багато Телефон бізнес-додатків Windows були розроблені для ручки введення стилусом, і які важко або неможливо використовувати на ємнісний сенсорний екран-Multi. [193]
На відміну від Windows для настільних комп'ютерів, операційна система Windows телефон не може бути підвищений користувачем. Оновлення можуть бути видані тільки по телефону з постачальником послуг або обладнання провайдерів. Так як це вимагає значних ресурсів для виробництва користувальницькі оновлення для кожного пристрою, створює ніяких доходів (оновлення не були платними), а також подовжує термін служби старого обладнання замість стимулювання купівлі нових оновлень Windows Mobile випустила рідко. [195] Тим не менш, досвідчені користувачі створили неофіційний, то зміна, софта, ця неофіційна прошивка, або більш нова версія Windows Mobile або прошивки телефону, призначених для інших пристроїв з ризиком можливої несумісності, може бути встановлена при наявності програмного забезпечення блимати.
Деякі аналітики з обох Gartner і J. Gold Associates висловили заклопотаність з приводу довгостроковій перспективі в Windows Тел. [197] Motorola і Fedex сказав, що Microsoft дала зобов'язання продовжувати надавати підтримку Windows OS Телефон, принаймні для використання в жорстких промислових пристроїв. [199]
На 25 вересня 2009 року виконавчий директор Microsoft Стів Баллмер відзначив, що компанія "п'яний з Windows Mobile". Він висловив жаль, що Windows Mobile версії 7 ще не був готовий. Він сказав, що останнім часом змінив Мобільна група Windows, щоб спробувати компенсувати втрати. [201]
Ядро Windows Mobile не оновлювалися протягом більше 6 років. [202] Телефон Windows 6.5.x була заснована на Windows CE 5.2 ядром, то ж ядро, яке працює в Windows Mobile 5.0 в 2004 році. Телефон OS Windows не була оптимізована для більш сучасних процесорів, таких як процесори левиний зів. [203]
2009 обстеження, CFI Group показало, що користувачі Windows Телефон був низький рівень задоволеності клієнтів порівняно з користувачами інших смартфонів С. З можливих 100 балів, Windows Телефон оцінив тільки 66, в порівнянні з BlackBerry (73), Palm Попереднє (77), Google Android (77) і iPhone (83). [205]
Використання терміна "Windows" в Windows Mobile піддається критиці, як він пропонує загальною базою програмного забезпечення Microsoft Windows, а насправді програмне забезпечення для Windows, не буде працювати під Windows Mobile, і навпаки. Програмне забезпечення для Windows Mobile як правило, має набагато більш обмежені функціональні можливості програмного забезпечення Windows, ніж для тієї ж мети, наприклад, мобільний офіс для WM має набагато менше можливостей, ніж Microsoft Office для Windows. На відміну від Windows, Windows Mobile не підтримує змінюваного розміру, що перекриваються вікон.