a

1 серп. 2010 р.

IPod Класичний

IPod Класичний


IPod Classic (торгова марка видання, на ринку, і стилізований під IPod класичний і відомих до її шостого покоління просто як IPod) являє собою портативний медіа-плеєр на ринку до корпорації Apple На сьогоднішній день було проведено шість поколінь IPod Classic, а також як спін-офф (IPod фото), який був пізніше повторно включені в основні класичні лінії. Усі покоління використовувати 1,8-дюймовий жорсткий диск для зберігання.

"Класичний" ретронім була введена з появою шостого покоління IPod Класичний 5 вересня 2007; [3] до цього IPod Класичний просто називають IPod.

Історія

Перше покоління


Apple представила перший покоління IPod від 23 жовтня 2001 року під гаслом "1000 пісень у вашій кишені". Перший IPod був чорно-білий РК-дисплей (LCD) і екран ознаками 5 ГБ жорсткий диск, здатний зберігати 1000 пісень, закодовані за допомогою MP3 і за ціною $ 399. Серед нововведень IPod були свої невеликі розміри, досягається за рахунок використання 1,8 "жорсткий диск, в той час як конкуренти використовують 2,5" жорстких дисків у той час, і її легко у використанні навігації, яка контролюється за допомогою механічного колеса прокрутки (на відміну від подальших Ipods, які сенсорний колеса прокрутки), центральну кнопку для вибору, і 4 допоміжних кнопок навколо колеса. IPod був номінальний термін служби батареї 10 годин.
На 20 березня 2002, Apple представила 10 Гб модель першого покоління IPod за $ 499. Візитки сумісність додав, також, дозволяє Ipods для відображення бізнес-карти синхронізувати з Mac.

Друге покоління


Другого покоління IPod була введена 17 липня 2002. Використання ж стилі, що тіло першого покоління, перемикач блокування був перероблений, кришка була додана до порту FireWire, а також механічних колесо було замінено сенсорним колесом. Передня панель також округлені кути і краю. Другого покоління класу була доступна в 10 Гб за $ 399 і 20 Гб за $ 499. Першого покоління 5 Гб Класичний було перенесено, але його ціна була знижена до 299 дол США.
Примітно, що Apple розпочала продаж Windows-сумісні версії IPod, починаючи з другого покоління. Ці версії прийшли з 4-контактний роз'єм FireWire, щоб контактний перехідник-6 і були в комплекті з Musicmatch Jukebox замість ITunes.

У грудні 2002 року Apple представила свій перший обмеженою Ipods видання, з Мадонною був або, Хок 'з Тоні, або підпис Бек "або" банди No Doubt логотип, вигравіруваний на задній частині для додаткових 50 доларів США. [4]

Третє покоління


28 квітня 2003 Apple оголосила повністю перероблений третього покоління IPod. Тонше, ніж попередні моделі, моделі третього покоління замінити порт FireWire з новим Dock Connector (яка використовується й донині), і представив Touch Wheel, зовсім не механічне взаємодія з 4 допоміжних кнопок, розташованих в ряд між екраном і сенсорним колесом прокрутки. Передній панелі були закругленими краями, а задній кожух злегка закругленими також. Новий провідний пульт дистанційного роз'єм був введений. У той час як перше і друге покоління Класика допоміжних кільце навколо навушників на пульті ДУ, третє покоління було Класичний 4-контактний роз'єм поруч з навушників. 10 Гб модель була продана за $ 299, 15 Гб модель за $ 399, а 30 Гб модель за $ 499. Всі Ipods тепер сумісні з Mac і Windows "з коробки", просто потрібно Windows користувачів переформатувати IPod перед початком використання ПК і як ITunes і Musicmatch були в комплекті з усіма Ipods. Батареї був скорочений до 8 годин, частково через використання іонно-літієвий акумулятор, на відміну від полімерної батареї літію.
15 Гб модель була замінена на модель 20 Гб і 30 Гб модель була підвищена до 40 ГБ на 8 вересня 2003. Windows-заснованих Musicmatch програма була витіснена і замінена ITunes 4.1, перша версія доступна для Microsoft Windows.

Четверте покоління


Оголошено по 19 липня 2004, четвертого покоління IPod замінити сенсорним колесом від третього покоління IPod з Click Wheel з IPod Mini, поклавши чотири допоміжних кнопок під сенсорним колесом прокрутки. Корпус був злегка тонше. Ціни був скорочений, і в список виступаючих був спрощений, а 20 Гб модель була продана за $ 299 і 40 Гб модель за $ 399. Примітно, що Apple почала знижувати йде в комплекті з аксесуарами, починаючи з четвертого покоління. Хоча доку, чохол, і провідний пульт ДУ раніше були включені більш дорогих Ipods, більш високого рівня 40GB IPod тільки прийшли з док-станцією, Sennheiser-IPod навушники і кабель змінний власності здатні USB і FireWire інтерфейс. На додаток до використання IPod Міні це Click Wheel, четверте покоління Класичний використовували більш енергоефективних компонентів Mini, що дозволяє четвертого покоління IPod більше 12 годин автономної роботи при використанні того ж акумулятора, як його попередник.
Спеціальне видання U2 було оголошено 26 жовтня 2004, перетнути ринку U2 "Як Демонтаж бомба альбом Atomic. Пластикова частина передньої U2 IPod видання було чорно і коліщатко прокручування було червоне, щоб збігтися з колірною схемою U2 альбом. З 30 ГБ і підписи всіх чотирьох членів U2, спеціальні IPod видання за ціною $ 349, а також включені в розмірі $ 50 купон на $ 149 колекцію спину U2 в каталозі. U2 Ipods були особливі привілеї, такі як завантаження пісні безкоштовно.

Спеціальне видання Гаррі Поттера було оголошено 7 вересня 2005. Він був випущений у співпраці з Гаррі Поттер Аудіокниги в ITunes. [5] Він мав на Хогвартс логотип, вигравіруваний на задній, і всі 6 Гаррі Поттер Аудіокниги, які були доступні на момент попередньо встановленою.

IPod Photo

[6]
У той же час, що U2 IPod було оголошено, Apple також представила IPod Фото.

Позиціонується як преміум версію стандарту IPod четвертого покоління, IPod Photo ознаками 220x176 пікселів LCD здатний відображати до 65536 кольорів. Фото підтримує JPEG, BMP, GIF, TIFF, PNG і формати графічних файлів, і може бути підключений до телевізора або іншому зовнішньому дисплею для слайд-шоу. Батарея розрахована на 15 годин відтворення музики і 5 годин слайд-шоу з музичним супроводом. Фотографія була доступна в 40 Гб версія за $ 499 і 60 Гб версія за $ 599.

На 23 лютого 2005, і 40 Гб моделі (фото та регулярних) були замінені на більш вузьке і більш низькими цінами (349 дол США) 30 ГБ фотомодель залишивши тільки 20GB IPod регулярного ліворуч. Ціна за модель 60 Гб була скинута на US $ 449, а також приналежність пакету модулі були скорочені, в результаті чого причал, FireWire кабель і кабельне телебачення додаткових економічних варіантів.

IPod з кольоровим дисплеєм

[7]
На 28 червня 2005, IPod Фотографія об'єднані в монохромному IPod лінії. 30 Гб модель була припинена, і 20 ГБ IPod отримав монохромний кольоровий екран. Ціна за модель 60 Гб також знизилася до 399 дол США.

П'яте покоління


IPod п'ятого покоління був представлений на 12 жовтня 2005 року, невдовзі після введення IPod Nano. П'ятого покоління IPod ознаками 2,5 "320x240 QVGA екран і менше Click Wheel. Він також відомий як Ipod Video, головним чином тому, що це перший IPod, щоб мати можливість відтворення відео.
Ipod Video є першим IPod, буде доступна в альтернативній колірної схеми в не-спеціальне видання формі, як чорний опція була додана поряд з "Підпис IPod White", і ознаменував другий повний редизайн естетичної IPod з його повторно організував пропорції, її повернення до повністю плоска передня панель, а також її більш закругленою задній корпусі. 4-контактний порт віддаленого був видалений, а, в результаті чого проблеми сумісності з деякими аксесуарами. 30 Гб модель була запропонована за $ 299 і 60 Гб модель була запропонована за $ 399. Ipod Video також запропонував у U2 Special Edition за $ 349 з 30 ГБ. Ipod Video була остання модель має пластикові обличчя.

Ipod Video дозволяє відтворювати відео в форматі MP4 (до 2,5 Мбіт / с) і H.264 (до 1,5 Мбіт / с, базовий профіль тільки) форматів. Відео, таких як телевізійні шоу, подкасти, музичні відеокліпи та фільми, можуть бути придбані в інтернет-магазинах, таких як ITunes Store, або скачати з сайту Google Video та інших джерел, потім імпортується в IPod ITunes за допомогою програмного забезпечення.

Відео або слайд-шоу можна грати від п'ятого покоління IPod на телевізор, проектор або монітор з допомогою Apple IPod аудіо-відео кабель або через док використанні S-Video кабель. Крім того, можна це зробити за допомогою відеокамери деякі кабелі зв'язку RCA на одному кінці і 3-діапазонів восьма дюйма (3,5 мм), A / V роз'єм на іншому, проте червоні і жовті вилки (як правило, аудіо і право відеосигналів, відповідно) повинні бути перемінив з метою забезпечення правильного сигналу.

Ipod Video було оновлено на 12 вересня 2006. Це оновлення включає яскравіше екран, функція пошуку, безперервне відтворення, підтримка IPod ігри, і новий дизайн навушників. Оновилася IPod також більше часу відео відтворення.

Підтримка ігри для IPod відео та безперервне відтворення всіх Ipods отримали можливість за допомогою оновлення прошивки. CD ITunes установки і більше не поставляються, вимагаючи користувачам завантажувати ITunes з веб-сайту Apple. У цьому оновленні, 60 Гб модель була замінена 80 Гб моделі, а ціни були знижені на 50 доларів США для 30 Гб (US $ 249) і 80 ГБ (US $ 349) моделей.

У цьому IPod функція пошуку також додав, що дозволить користувачам шукати вміст на пристрої.

Шосте покоління


Під час спеціальної IPod орієнтовані заходи по 5 вересня 2007, Стів Джобс представив шосте покоління IPod і ретронім суфікс "Класик". Завдяки тоншим органів, шостого покоління Класичний також носили значно покращилися батареї, стверджуючи, до 36 годин відтворення музики і 6 годин у режимі відтворення відео [8] . IPod Класичний має 2,5 "дисплей з підсвічуванням з роздільною здатністю 320x240. Передній панелі IPod тепер виготовлена з анодованого алюмінію, а не з полікарбонатного пластику, а "Підписання IPod Білий" було замінено сріблом. Це означає, що це перший випадок, коли білі не кольоровий варіант для IPod IPod в сім'ї. Шосте покоління Класичний також представив повністю переробленим призначеним для користувача інтерфейсом, що включає більше графіки і Cover Flow. Класичний шостого покоління був запропонований у 80 ГБ (20000 пісень) моделі для посу дол США 249/GBP £ 159 і 160 ГБ (40000 пісень) моделі для посу дол США 349/GBP £ 229. U2 Special Edition був вилучений.
В 'Let's Rock' Apple події 9 вересня 2008, 80 ГБ і 160 ГБ товщі моделі було припинено на користь тонкої роздрібної торгівлі 120 Гб версія за $ 249/GBP £ 179. Він представив Genius та аудіо можливості запису, які також доступні в інших моделях IPod випустила на аналогічних раз, проте, не забезпечує оновлення прошивки якої можливості для першого покоління IPod класика [9]

До "Все це тільки рок-подія Roll" на 9 вересня 2009, ціна 120 ГБ версія була скинута на US $ 229. У ході заходу Apple повторно представив 160 Гб версія з тим же тонкий профіль, 120 ГБ версія, роздрібна торгівля дол США 249/GBP £ 185. 120 Гб модель в даний час знизилася, і єдиним варіантом є 160 Гб модель.

Технічна інформація

Інтерфейс користувача


Ipods з кольоровим дисплеєм використання згладжування графіки і тексту, з розсувними анімації. Всі Ipods є п'ять кнопок і наступних поколінь (4 і вище), кнопки інтегровані натисніть колесо - конструкція, яка дає uncluttered, мінімалістський інтерфейс. Кнопки:
Меню: пройти назад через меню, перемикання підсвічування на старих Ipods, і повернутися в головне меню на нові Ipods
Центру: виберіть пункт меню
Відтворення / Пауза ": це подвоює як вимикач, коли вони проводяться
Перейти вперед / Fast Forward
Перейти Зворотній / прискорена перемотування назад
Операційна система і прошивки

Операційна система IPod зберігаються на його самовіддану носії. Додаткових чіпів NOR флеш-ПЗУ (або 1 Мб або 512 KB) містить завантажувача програма, яка розповідає пристрій для завантаження операційної системи від її носіїв. Кожен IPod також має 32 МБ оперативної пам'яті, хоча 60 і 80 Гб п'ятого покоління, а шостої моделі покоління 64 Мб. Частина RAM використовується для зберігання IPod OS завантажується з прошивки, але більшість служить для кешування пісні з носія. Так, наприклад, IPod може вийти зі свого диска раз і копії приблизно 30 MB майбутніх пісні в оперативній пам'яті комп'ютера, таким чином, економії енергії, що не вимагає диска дозволяє для кожної пісні. Rockbox і iPodLinux пропозицію з відкритим вихідним кодом альтернативою стандартної прошивки і операційної системи, відповідно. Тим не менш, у даний час вони обидва недоступними для використання спільно з 6-го покоління IPod Класичний за рахунок шифрування, використовуваний на офіційному прошивки.
Додаткові можливості

У березні 2002 року Apple додала обмеженою PDA-функціональності, як: текстові файли можуть бути відображені, а контакти та розкладу можна переглянути і синхронізуються з комп'ютером. [10] Деякі вбудовані ігри доступні, в тому числі цегла (клон Breakout), парашут, Solitaire і Music Quiz.Оновлення мікропрограмного забезпечення випустила у вересні 2006 року навів деякі додаткові функції, до п'ятого покоління Ipods в тому числі регульованою яскравістю екрана, безперервне відтворення і завантажувані ігри (можна придбати в ITunes Store).
Моделі

Покоління Зображення Потужність Кольори Зв'язки Дата випуску Мінімальна OS для синхронізації Оцінка батареї (години)
перший 5 Гб Білий FireWire 23 жовтня 2001 Mac: 9.2.1, 10,1 аудіо: 10
10 ГБ 21 березня 2002
Перша модель з механічним колесом прокрутки. 10 Гб модель випущена пізніше. Не сумісне з Windows.
перший
(Перша редакція) 5 Гб Білий FireWire 17 липня 2002 Mac: 9.2.2, 10.1.4
Win: 2000 аудіо: 10
Механічні колесо прокручування. Windows-сумісний модель. Сумісність з Windows через Musicmatch.
другий 10 ГБ Білий FireWire 17 липня 2002 Mac: 9.2.2, 10.1.4
Win: 2000 аудіо: 10
20 Гб
Сенсорне колесо. FireWire порт був покритий. Перемикач змінами. Windows-сумісних моделей. Сумісність з Windows через Musicmatch.
третій 10 ГБ Білий FireWire (USB для передачі даних тільки - без зарядки) 28 квітня 2003 Mac: 10.1.5
Win: 2000 аудіо: 8
15 Гб
30 ГБ
Перший повний редизайн з усіма сенсорний інтерфейс, роз'єм док-станції, а також тонкий випадок. Musicmatch підтримки знизився з подальшим випуском ITunes 4.1 для Windows.
третій
(Перша редакція) 10 ГБ Білий FireWire (USB для передачі даних тільки - без зарядки) 8 вересня 2003 Mac: 10.1.5
Win: 2000 аудіо: 8
20 Гб
40 Гб
третій
(Друга редакція) 15 Гб Білий FireWire (USB для передачі даних тільки - без зарядки) 6 січня 2004 Mac: 10.1.5
Win: 2000 аудіо: 8
20 Гб
40 Гб
четвертий 20 Гб Білий FireWire або USB 19 липня 2004 Mac: 10.1.5
Win: 2000 аудіо: 12
Чорний / Червоний (Special Edition U2) 26 жовтня 2004
40 Гб Білий 19 липня 2004
Прийнято Click Wheel з IPod Міні; йде в комплекті з аксесуарами скорочені разом з падінням цін.
четвертий
(Фото) 40 Гб Білий FireWire або USB 26 жовтня 2004 Mac: 10.2.8
Win: 2000 аудіо: 15
слайд-шоу: 5
60 Гб
Premium спін-офф 4G IPod з кольоровим екраном та перегляду зображень.
четвертий
(Фото)
(Перша редакція) 30 ГБ Білий FireWire або USB 23 лютого 2005 Mac: 10.2.8
Win: 2000 аудіо: 15
слайд-шоу: 5
60 Гб
Pack модулі і ціна знижується. Зображення для перегляду безпосередньо через додатковий IPod Camera Connector.
четвертий
(З кольоровим дисплеєм) 20 Гб Білий
Чорний / Червоний (Special Edition U2) FireWire або USB 28 червня 2005 Mac: 10.2.8
Win: 2000 аудіо: 15
слайд-шоу: 5
Білий (Спеціальний Гаррі Поттер Edition) 7 вересня 2005
60 Гб Білий 28 червня 2005
"IPOD з кольоровим дисплеєм"; по суті, IPod фото моделі реінтеграції з основного списку IPod Classic.
п'ятий 30 ГБ Білий
Чорний
Білий (Спеціальний Гаррі Поттер Edition)
Чорний (Спеціальний Гаррі Поттер Edition) USB (FireWire для зарядки тільки) 12 жовтня 2005 Mac: 10.3.9
Win: 2000 аудіо: 14
слайд-шоу: 3
відео: 2
Чорний / Червоний
(Special Edition U2) 6 червня 2006
60 Гб Білий
Чорний 12 жовтня 2005 аудіо: 20
слайд-шоу: 4
відео: 3
Другий повний редизайн з тонким випадку, функція пошуку, і великий екран з відео. Пропонована в чорному або білому.
п'ятий
(Перша редакція) 30 ГБ Білий
Чорний
Чорний / Червоний (Special Edition U2) USB (FireWire для зарядки тільки) 12 вересня 2006 Mac: 10.3.9
Win: 2000 аудіо: 14
слайд-шоу: 4
відео: 3,5
80 ГБ Білий
Чорний аудіо: 20
слайд-шоу: 6
відео: 6,5
Акумулятор життя покращилися для слайд-шоу і відео-відтворення.
шостий
(Класичний) 80 ГБ Срібло
Чорний USB (FireWire для зарядки тільки) 5 вересня 2007 Mac: 10.4.8
Win: XP SP2 аудіо: 30
відео: 5
160 ГБ аудіо: 40
відео: 7
Вперше "Класик" ретронім. Новий інтерфейс і анодовані пластини алюмінієвої лицьовою панеллю. Срібний замінює білий.
шостий
(Класичний)
(Перша редакція) 120 ГБ Срібло
Чорний USB (FireWire для зарядки тільки) 9 вересня 2008 Mac: 10.4.11
Win: XP SP3 аудіо: 36
відео: 6
Додана функція Genius. 160 Гб модель впала і 80 Гб модель підвищено до 120 ГБ.
шостий
(Класичний)
(Друга редакція) 160 ГБ Срібло
Чорний USB (FireWire для зарядки тільки) 9 вересня 2009 Mac: 10.4.11
Win: XP SP3 аудіо: 36
відео: 6
Пропускна здатність збільшена до 160 ГБ при використанні однієї пластині диска.