a

6 серп. 2010 р.

IPod міні

IPod міні

IPod Mini (торгова марка видання, маркетингу та стилізований під IPod міні) була цифровий аудіо-плеєр розроблений і реалізується шляхом Apple Инк Це був середнього класу моделі в продуктової лінійки Apple IPod в. Було оголошено, 6 січня 2004 року і звільнений 20 лютого того ж року. Другого покоління версія була анонсована 23 лютого 2005 і випущений пізніше в цьому році. IPod лінію міні була офіційно припинена по 7 вересня 2005 і був замінений IPod Nano лінії.

IPod міні використовується сенсорний колесо прокручування третього покоління IPod. Однак замість того, чотири сенсорні кнопки, розташовані над колесо, кнопки були переоформлені як механічними перемикачами під кермом сам, звідси назва Click Wheel. Щоб використовувати один з чотирьох кнопок, користувач повинен натиснути фізично краю всередину колеса по одному з 4 етикеток. Як і її попередники, кермо був розроблений для Apple з Synaptics. Click Wheel в даний час також використовується в четвертий, п'ятий і шостий Ipods покоління і IPod Nano з першим поколінням за рахунок п'ятої, проте, в Nano й 5G Ipods року, натисніть колесо розроблений Apple.

Над колесом монохромний LCD 138x110, що відображає меню або інформацію про обраний шлях. Нові покоління Ipods з тих пір прийняті кольоровими дисплеями.

Моделі

Покоління Зображення Потужність Кольори Зв'язки Оригінальні дата релізу Мінімальна OS для синхронізації Оцінка батареї (години)
перший 4 ГБ Срібло
Синій
Зелений
Рожевий
Золото USB або FireWire 6 січня 2004 Mac: 10.1.5
Windows: 2000 аудіо: 8
Нові моделі менше, доступний в 5 кольорах. Вперше "Click Wheel".
другий 4 ГБ Срібло
Синій
Зелений
Рожевий USB або FireWire 23 лютого 2005 Mac: 10.2.8
Windows: 2000 аудіо: 18
6 Гб
Яскраві кольори варіантах термін служби батарейок. Click Wheel напис відповідає колір кузова. Колір золота припинено. Пізніше замінений IPod Nano.

Деталі

Обидва покоління IPod Міні були майже ідентичні за своїми зовнішніми ознаками, за винятком двох помітних відмінностей: меню, тому, вперед, і відтворення / пауза кнопки другого покоління прийшли в той же колір, як їх корпус, а на перше покоління, всі кнопки були сірі, а також гігабайт потужність, вигравіруваний на задній, де, як на першому поколінні це не так.Їх основна відмінність полягає в їх зберігання і акумулятор потенціалу. Обидві версії 3.6x2.0x0.5 дюймів (91x51x13 мм) і важить 3,6 унцій з (102 грам с). Корпус складається з анодованого алюмінію. Перше покоління IPod міністерствами були доступні в 5 кольорах: сріблястий, золотий, рожевий, синій і зелений. Золото моделі був виключений з другого кола покоління, ймовірно, через його непопулярності. Рожевий, блакитний, зелений і моделі мали яскраві фарби другого покоління; срібну модель залишається незмінною. Перше покоління Міні були сірі кнопки етикеток; друге покоління кнопку відповідного кольору етикетки випадку, а також потенціал, вигравіруваний на задній поверхні корпусу.
IPod Міні використовує жорсткі диски Microdrive (CompactFlash II) виробництва Hitachi і Seagate. покоління Перші моделі були доступні в 4 Гб розміром, а друге покоління моделі були доступні як в 4 ГБ і 6 ГБ версії (дозволяє зберігати приблизно 1000 і 1500 пісень, відповідно) і в остаточному підсумку другого покоління мали можливість лазером на алюміній випадку.


Батареї першого покоління IPod Міні близько 8 годин (за аналогією з 3G IPod, яка була доступна, коли був випущений міні), яку деякі критикують за короткий термін. [2] Apple вирішує цю проблему у другому поколінні моделі, які номінальний термін служби батареї близько 18 годин. Тим не менш, друге покоління IPod мiнiстерств та вi не прийшли з допомогою кабелю FireWire або адаптер змінного струму, які залишилися поза знизити відпускні ціни на новий IPod міністерствами. IPod батареї Mini, як і багато літій іонних акумуляторів, бігти до 80% ємності після 400 повних циклів заряду. [3]
Роз'єм док власності була представлена в нижній частині пристрою для підключення до комп'ютера USB-або FireWire порт. акумулятор пристрої можуть бути пред'явлені звинувачення під час з'єднання. У верхній частині вона перемикач блокування, роз'єм для навушників і роз'єм для віддаленого аксесуари.

Як IPod Nano, IPod Міні підтримує MP3, AAC / M4A, WAV, AIFF, Apple Lossless та аудіо форматів. Він також зберіг IPod інтеграція з ITunes і ITunes Store, що дозволяє для синхронізації між застосуванням програмного забезпечення і IPod Mini.

Модифікація

[4]
Незабаром після релізу IPod Міні третьої батареї заміни учасника були надані, оскільки його потенціал зменшується з плином часу. Існують різні посібники для заміни батарей в Інтернеті і багатьох точок продажів сумісних літій-іонних батарей для тих, хто хотів би уникнути дорогих вартість відправлення IPod до Apple. Багато такі батареї мають велику ємність, ніж оригінал - деякі з них до 2000mAh а фондовий акумулятора становить 400mAh. [5]
IPod Міні можна майнула запустити iPodLinux або прошивки Rockbox який підтримує додаткові кодеки, ігри та інші різні плагіни і дозволяє музики розміщується безпосередньо на IPod, яку мають відігравати без ITunes. Нещодавно деякі користувачі замінити 4 або 6 Гб Microdrive з високою пропускною здатністю 8, 16 [6] , 32 і навіть 64 Гб CompactFlash карт. Крім підвищеної місткості, це дозволяє підвищувати батарей і зробити більш міцними Міні з CompactFlash карти твердотільних без рухомих частин.

IPod Nano

[7]
На 7 вересня 2005, Apple випустила перше покоління IPod Nano. Nano використовувати флеш-пам'яті для виконання ще більш тонким корпусом, а також ознаками кольоровим екраном. Роз'єм для навушників був переведений в нижній частині пристрою, роз'єм док-станції як зміщення від центру, а також 4-контактного роз'єму ДУ був видалений, серед інших змін.